програмиране на чипове
Модератор: bum_bum
7 мнения
• Страница 1 от 1
програмиране на чипове
Здравейте,
имам няколко вьпроса кьм разбиращите от електроника и програмиране ,защото съм се наел с език" асемблер" на които се пишат 4иповете за коли , цепеута и тнт...
интереува ме как става физи4еската врьзка между 4ипа и компютьра, на които се пише програмат -> чрез някакьв декодер или нещо друго ?
интересува ме оригиналните 4ипове на коли могат ли да с препрограмират .Сьщо така от оригиналния чип мога ли да про4ета информацията ( изходна) която е написана в него ?
Просто моля всеки които знае нещо повече за 4иповете и тяхното програмиране да пише тук !
Благодаря ВИ предварително !

имам няколко вьпроса кьм разбиращите от електроника и програмиране ,защото съм се наел с език" асемблер" на които се пишат 4иповете за коли , цепеута и тнт...
интереува ме как става физи4еската врьзка между 4ипа и компютьра, на които се пише програмат -> чрез някакьв декодер или нещо друго ?
интересува ме оригиналните 4ипове на коли могат ли да с препрограмират .Сьщо така от оригиналния чип мога ли да про4ета информацията ( изходна) която е написана в него ?
Просто моля всеки които знае нещо повече за 4иповете и тяхното програмиране да пише тук !

- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5 E53
- Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)
Re: програмиране на чипове
KA_sport написа:Здравейте,
трябва ти програматор който да потдържа чиповете които искаш да записваш с него можеш д ачетеш и записваш данни , но за по-старите бмв-та ще ти трябва и ултравиолетова лампа с която да изтриваш записа , или всеки път да си купуваш нов празен епром цената му е към 4 лв а може да го намериш и по-евтин
в магазин КОМЕТ ЕЛЕКТРОНИКС http://home.comet.bg/shop/index.html
има вси4ко което ти трябва звънни им и така айде успех
- SuPeR_FLY
- Low Is A Lifestyle
-
- Кара: ниско на земята
- SuPeR_FLY
- Low Is A Lifestyle
-
- Кара: ниско на земята
KA_sport написа:то не е проблема да си намериш асемблерпроблема е да можеш да пишеш на него
Е това е ясно

7 мнения
• Страница 1 от 1