програмиране на чипове

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

кандидат ентусиаст
Аватар

програмиране на чипове

Мнение от KA_sport » 25 Фев 2007, 2:17

Здравейте,
имам няколко вьпроса кьм разбиращите от електроника и програмиране ,защото съм се наел с език" асемблер" на които се пишат 4иповете за коли , цепеута и тнт...
интереува ме как става физи4еската врьзка между 4ипа и компютьра, на които се пише програмат -> чрез някакьв декодер или нещо друго ?
интересува ме оригиналните 4ипове на коли могат ли да с препрограмират .Сьщо така от оригиналния чип мога ли да про4ета информацията ( изходна) която е написана в него ?
Просто моля всеки които знае нещо повече за 4иповете и тяхното програмиране да пише тук !
Благодаря ВИ предварително !
:help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E53
Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)

Re: програмиране на чипове

Мнение от ludiagsm » 25 Фев 2007, 12:18

KA_sport написа:Здравейте,
имам няколко вьпроса кьм разбиращите от електроника и програмиране ,защото съм се наел с език" асемблер" на които се пишат 4иповете за коли , цепеута и тнт...
интереува ме как става физи4еската врьзка между 4ипа и компютьра, на които се пише програмат -> чрез някакьв декодер или нещо друго ?
интересува ме оригиналните 4ипове на коли могат ли да с препрограмират .Сьщо така от оригиналния чип мога ли да про4ета информацията ( изходна) която е написана в него ?
Просто моля всеки които знае нещо повече за 4иповете и тяхното програмиране да пише тук !
Благодаря ВИ предварително !
:help:

трябва ти програматор който да потдържа чиповете които искаш да записваш с него можеш д ачетеш и записваш данни , но за по-старите бмв-та ще ти трябва и ултравиолетова лампа с която да изтриваш записа , или всеки път да си купуваш нов празен епром цената му е към 4 лв а може да го намериш и по-евтин

в магазин КОМЕТ ЕЛЕКТРОНИКС http://home.comet.bg/shop/index.html

има вси4ко което ти трябва звънни им и така айде успех

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KA_sport » 25 Фев 2007, 17:46

мерси много ! :yes:

Low Is A Lifestyle
Аватар
Кара: ниско на земята

Мнение от SuPeR_FLY » 25 Фев 2007, 22:44

Добре, да речем, че имам програматора и епрома, откъде да взема програмата :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KA_sport » 26 Фев 2007, 10:46

то не е проблема да си намериш асемблер :idea: проблема е да можеш да пишеш на него :mhihi:

Low Is A Lifestyle
Аватар
Кара: ниско на земята

Мнение от SuPeR_FLY » 26 Фев 2007, 11:09

KA_sport написа:то не е проблема да си намериш асемблер :idea: проблема е да можеш да пишеш на него :mhihi:

Е това е ясно :mhihi: ама има ли някъде из нета готови за теглене или не си ги дават :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Мнение от Breyton » 26 Фев 2007, 12:46

Без пари няма да намериш.Ако ти трябва някакъв файл драсни ЛС пък може и да измислим нещо. ;)

Назад към Tuning