Шрик

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

кандидат ентусиаст
Аватар

Шрик

Мнение от CSS2 » 16 Фев 2007, 17:04

Колеги разгледах предишните теми ама видях че са стари нещо се говори некфи градуси това онова.. За мойту ИС-че искам да сложа шрик. Какви пари ще е къде могат да го поставят и т.н. и колко кончета ще вдигне..

П.С. какво още може да се сложи освен чип, шрик за вдигане на мощността без турбо.

П.С.С Колата е за ежедневно ползване.

Благодаря
Изображение
Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nightmare » 16 Фев 2007, 18:31

То да беше един само.. :mhihi:
Щи требват два вала(освен ако не искаш да смениш само смукателния или изпускателния вал ма незнам дали е възможно даже така :roll: )За пари незная ама коне наи много 15-20 може и повече ама за ежедневно каране няма да ти е мн причтно кат спреш на бензиностанцията :mhihi: :mhihi:
Можеш да си сложиш спортен филтър и права генерация за изпускателната система и ще си мн доволен според мен :winky:

ентусиаст
Аватар
Кара: дизелaка да пропушва
Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D

Мнение от LAST RIDE » 16 Фев 2007, 22:57

Предполагам че няма нужда отново да те разобеждавам,но все пак да ти е ясно че с новите валове колата ще трябва да я караш само на високи обороти щото на ниските се чудиш к'во става :mhihi: и темата защо разхода ми е 20 и.... литра ще е безсмислена :D
Заменям си усилвателя!!

viewtopic.php?f=64&t=228928

коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават... :D

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW M6 Cabrio V10 manual
Детайли за колата: Единственото в Европа M6 Cabrio V10 с ръчни скорости

Мнение от AlibiTu » 16 Фев 2007, 23:33

Колега ... свали катализатора, сложи едни 4-2-1 колектори, един чип и едно ремусче ... и ше си адски доволен
Един авер на Астра Г 1.8 (115 коня), която е по-слаба от малкото ГСИ. Сложи си чип, генерация ремус не само крайно гърне, филтър и каза че бил една идея по-бавен от голямото ГСИ ;) .. и разхода му не се е качил (освен от това, че дава повечко газ :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от CSS2 » 17 Фев 2007, 10:42

Пфу разубедихте ме па и тея валове 1600лв. в проспийд. Психопати са тея.. Отиам да бодна един чип и т'фа е писна ми на ... се пак количката ми е пичеловка не бегачка. Мерси на всички :)
Изображение
Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E53
Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)

Мнение от ludiagsm » 17 Фев 2007, 14:41

за валовете може да каже борко чипа той в момента е на етап настройка след монтирането , аз чух колата му как работи на празен ход и да ви кажа мн добре си държи ниските :!:

ентусиаст
Аватар
Кара: E65 745I;Е53 Х5;TVR;SKYLINE;E60 М5
Детайли за колата: 745-Самолет:Х5-Болид:TVR-Истребител:SKYLINE-Шейна:М5-БЕЗ ДУМИ

Мнение от БОРКО-ЧИПА » 17 Фев 2007, 15:10

с валовете разлика определено има и то доста съществена ;)
в момента мойта кола още не е настроена и върви като луда :twisted:
сместа е бедничка но с едно регулаторче се надявам да се оправят нещата,а софтоерно гириво сме подали на мах но пак е бедна 14 14,5
а трябва да е 13 13,5 :confused:
а с тези шрикове които аз съм сложил тихите обороти са си супер има само леко претръсване но нищо фрапиращо ;)
но пък от къв зор почна да чука ВАНОСА никой не може да каже :confused:
а майстора който ми събира двг.то знае какво прави и каза,че ваноса си е зацепен както трябва но пак чука и то на тихи и до къв 2000обр и спира :roll:
Изображение

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 17 Фев 2007, 15:49

Нали затова му викат АНУС на тоя ВАНОС - само знае да (се) чука :mhihi: Няма ли значение факта, че си сменил разпределителните валове, а ВАНОС-а е правен да променя ъгъла на оригиналните валове и по този начин да се товари, да не работи както трябва?
BMW only!

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 745-Самолет:Х5-Болид:TVR-Истребител:SKYLINE-Шейна:М5-БЕЗ ДУМИ

Мнение от БОРКО-ЧИПА » 17 Фев 2007, 16:00

точно в това което ти казваш се съмнявам и аз и майстора причината да е във вала защото е с други градуси :roll:
но нали ги дават за такъв мотор с ванос :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

Мнение от slavianko » 17 Фев 2007, 16:33

БОРКО-ЧИПА написа:с валовете разлика определено има и то доста съществена ;)
в момента мойта кола още не е настроена и върви като луда :twisted:
сместа е бедничка но с едно регулаторче се надявам да се оправят нещата,а софтоерно гириво сме подали на мах но пак е бедна 14 14,5
а трябва да е 13 13,5 :confused:
а с тези шрикове които аз съм сложил тихите обороти са си супер има само леко претръсване но нищо фрапиращо ;)
но пък от къв зор почна да чука ВАНОСА никой не може да каже :confused:
а майстора който ми събира двг.то знае какво прави и каза,че ваноса си е зацепен както трябва но пак чука и то на тихи и до къв 2000обр и спира :roll:
Баце къде ти настройват колата софтоерно ??? Че и аз по твоят път съм тръгнал. Ама сега първо сменям испускателните колектори и тогава ще слагам валовете. Но проблема с настройките живо ме интересува. И още едно въпросче. Ти сменя ли пружини на клапаните ??? То мойте валове няма да са толкова "лоши" и уж нямало нужда да се сменят и те щом не са над 260* но въпреки това се чудя дали да не ги сменя и тях
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

ентусиаст
Аватар

Мнение от БОРКО-ЧИПА » 17 Фев 2007, 16:38

колата ми я правиха в Соф и по точно софтоера ми го прави един приятел който има фирма за чип тунинг ;)
пружини не съм сменял защото и аз така разбрех,че за валовете които сложих няма нужда
какъв колектор слагаш,че ми е интересно :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

Мнение от slavianko » 17 Фев 2007, 17:45

БОРКО-ЧИПА написа:колата ми я правиха в Соф и по точно софтоера ми го прави един приятел който има фирма за чип тунинг ;)
пружини не съм сменял защото и аз така разбрех,че за валовете които сложих няма нужда
какъв колектор слагаш,че ми е интересно :roll:
Ами сменям ги с такива колектори с равни дължини на рънарите. Но сега ми ги правят. Като станат ако искаш щи пратя някоя снимчица да видиш. А този твой приятел какви пари взема за изработка на такъв софтуер??? И евентуално аз мога ли да се обърна към него като съм готов???
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

ентусиаст
Аватар

Мнение от БОРКО-ЧИПА » 17 Фев 2007, 17:53

http://www.vimaxtuning.com/
е това е сайта на фирмата ;)
има и тел. пича се казва Владо
ще свършите работа гаранция ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW M6 Cabrio V10 manual
Детайли за колата: Единственото в Европа M6 Cabrio V10 с ръчни скорости

Мнение от AlibiTu » 17 Фев 2007, 20:01

:OT: А този Владо да има една светлосиня Астра ГСИ Турбо (то по-скоро още се прави). ?

ентусиаст
Аватар

Мнение от БОРКО-ЧИПА » 17 Фев 2007, 20:19

AlibiTu написа::OT: А този Владо да има една светлосиня Астра ГСИ Турбо (то по-скоро още се прави). ?

същия бате ;)
Изображение

Следваща

Назад към Tuning