318tds и спортните филтри-Въпрос???

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

старши ентусиаст
Аватар

318tds и спортните филтри-Въпрос???

Мнение от Nightmare » 23 Яну 2007, 19:57

Пичове някои да е слагал спортен филтър на 318тдс.Аз мисля да сложа от тези панелните на които не се налага да преправяш нищо?Ако някой кара с такъв да каже как е колата преди и след монтирането на филтъра.И каква е разликата м/у панеления и другите конусните дето са?Мисля да си купя ама първо реших да се посъветвам с вас.Не ми е толкова за конете колкото за може би по голиамата еластичност на двигатела.Все пак някои ако знае горе-долу колко коня ще качи да каже.
Поздрави :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 24 Яну 2007, 12:09

Става. И този филтър е по- добре от конуса, поради малкия обем на мотора. Аз съм с такъв от доста време, макар и рязан и напасван, щото преди 4г нямаше моя размер в Бг изобщо. За ефекта от филтър само може би ще е само финансов, защото доколкото помня хартиеният въздушен на ТДС- а е или поне беше доста скъп.
Иначе за разликата във вървежа на ТДС с чип и филтър и такъв без може да каже Сони, поне има пресни впечатления :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nightmare » 24 Яну 2007, 15:26

Що да е само финансов?Няма ли да се подобри поне малко еластичността на двг-то.Май че е към 70-80лв. ама за марка незнам.Пък тея на K&N незнам сигурно ще са по скъпи ама им дават 1000000 мили гаранция.Ами смятам да взимам аз един такъв пък ще видим какъв ще е ефекта.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Мнение от Breyton » 24 Яну 2007, 16:12

Със спортния филтър двигателя реагира по-добре при подаване на газ.Да не забравяме че задниците ни не са динамометри и трудно биха усетили 2-3коня. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

Re: 318tds и спортните филтри-Въпрос???

Мнение от slavianko » 24 Яну 2007, 16:24

Ефект има принципно. Друг е въпроса дали ще го усетиш. Аз лично се съмнявам да усетиш разлика. Звукът също става по плътен. Абе слагай без да му мислиш. При всички случаи само можеш да спечелиш. Но гледай да не е някакъв ментак.
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nightmare » 24 Яну 2007, 16:40

Ми на мен точно тва ми трябва щот в ниските обороти ми е малко мудна (преди да се разавърти турбото).След това е добре.Ама и аз не очаквам някви кои знае кви промени да настъпят.
Мисля да махам и катализатора щот е бая ръждясал та мои да сбера още 2-3 коня и току вий е станала 95 :mhihi: :mhihi:
ПП:Дали ще пуши повече без катализатора а?То аз не съм сигурен дали изобщо има катализатор или е само имитациика :(
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 24 Яну 2007, 16:50

Мисълта ми беше, че ефект ще има толкова минимален, че едва ли ще го усетиш. 318- ката -а без чип е просто страшен мъртвец каквото и да го правиш, не че след това става супер бърза, но е в пъти по- приятна за каране, с чип, филтър, без катализатор и проходно гърне на вървене става може би колкото бензинова 318. Само с филтъра просто ще си спестиш 30- те лв за хартиения или колкото там струваше на всяка смяна на маслото занапред.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Mercedes-Benz E280 4Matic
Мечтае да кара: отново BMW

Мнение от SpLiT » 24 Яну 2007, 16:50

Направих запитване до Импас56 (официялният вносител на K&N) за филтър и кит за почистване за БМВ 318 ТДС. Като получа отговор ще споделя с вас, но очаквам неква огромна сума... за Пежо 306 ми искаха 700лв :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Nightmare, аз сам с махнат катализатор, незнам дали има голяма разлика в конските сили, но в килограмите е сигурно :mhihi:
А сега сериозно, моята не пуши повече от нормалното дори когато я "изцеждам" :mhihi: а това се случва честичко :uups: :uups: :uups:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 24 Яну 2007, 17:06

Последно, когато съм гледал цени беше 160лв ако не се лъжа.
От "КАТектомията" няма да пуши повече, но след чипване си пуши качествено вече, особено ако се изреже по- яко. Аз на мойта до сега не съм си виждал пушека в огледалото, тъй че мисля е приемливо :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nightmare » 24 Яну 2007, 18:53

Да бе ясно ми е за тва че няма да стане нищо особено ама все пак ще е нещо с което да се започне.За нататък сигурно ще го чипосам а пък катализатора в най-скоро време ще се маха :D Split аиде като ти кажат цени сподели да видим пак ако не ще търся нещо по приемливо.Благодаря за отговорите на всички.
Поздрави :D
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Mercedes-Benz E280 4Matic
Мечтае да кара: отново BMW

Мнение от SpLiT » 25 Яну 2007, 13:54

From : Petrov <petrov@impas56.com>
Sent : Thursday, January 25, 2007 11:28 AM
To : <vvk82@hotmail.com>
Subject : RE: zapitvane za: filtters

Zdraveite,

Tzenata na filtura e 165lv., na kit-a za po4istvane-43.20lv.

Pozdravi

Колеги това е отговора, който получих от Импас56 (каталожен номер на филтъра за е36 318ТДС е: 33-2745).
И този път цената е приемлива :mhihi:

Назад към Tuning