Е30 323i Exhaust
Модератор: bum_bum
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
Е30 323i Exhaust
Кой е най-добрия вариянт и какъв ще е ефекта от всеки вариянт върху шума и вървежа?
Значи аз по принцип искам максимален вървеж, като не се притеснявам да е малко по-шумничка колата, ама не е много желателно да е като рали автомобилите
Картинката надявам се е ясна. От лявата страна е края на изпускателния колектор, който свършва с 2 тръби с диаметър около 40-50мм (може и повече да е незнам). Отдясно е задницата на колата
Проблема е че сега както излизат 2те тръби от колекторите 20см по надолу се сливат в 1 тръба със същия диаметър (40-50мм макс някъде) и така стига чак до края - минава през 2 гърнета и двете с по 1 вход и изход със същия диаметър. А колата от завода излиза принципно както т. 1 от "схемата" и според мен моя текущ сетъп яко спъва кочината. Те повечето коли заводски излизат "спънати" от изпускателната система и само чрез подобряването й хората печелят по някой друг кон, а мойта даже е спъната неколкократно от заводския й вид.
Искам да си го оправя това. Дайте идеи и предложения приемам всякакви варианти. При кой вариант колата ще върви най-много? При кой ще е най-тиха? Къде е компромиса вървеж/тишина? Кой ще се изпълни най-лесно?
И също какъв тип трябва да бъдат предното и задното гърнета? Отзад може би трябва да е "резонаторно"-каква му е функцията и какво става ако то липсва - колата става много шумна или върви по-малко без него?От тея ментеливите дето ги има по 50-100лв вършат ли работа?
Като знам колко е диаметъра на двуцевката, какъв трябва да е диаметъра на тръбите след нея? Ако са 2 отделни да останат със същия диаметър или да се увеличи? Ами ако минем на вариянта 2те тръби да се слеят в една по-широка? Колко е добре да е широка тя? 80мм примерно как е?
От къв матриял трябва да са тръбите? Откъде да взема добри гърнета и на добри цени (Не търся нещо велико и марково, най-обикновенни да вършат работа)
тва е засеа което се сещам
Значи аз по принцип искам максимален вървеж, като не се притеснявам да е малко по-шумничка колата, ама не е много желателно да е като рали автомобилите

Картинката надявам се е ясна. От лявата страна е края на изпускателния колектор, който свършва с 2 тръби с диаметър около 40-50мм (може и повече да е незнам). Отдясно е задницата на колата
Проблема е че сега както излизат 2те тръби от колекторите 20см по надолу се сливат в 1 тръба със същия диаметър (40-50мм макс някъде) и така стига чак до края - минава през 2 гърнета и двете с по 1 вход и изход със същия диаметър. А колата от завода излиза принципно както т. 1 от "схемата" и според мен моя текущ сетъп яко спъва кочината. Те повечето коли заводски излизат "спънати" от изпускателната система и само чрез подобряването й хората печелят по някой друг кон, а мойта даже е спъната неколкократно от заводския й вид.
Искам да си го оправя това. Дайте идеи и предложения приемам всякакви варианти. При кой вариант колата ще върви най-много? При кой ще е най-тиха? Къде е компромиса вървеж/тишина? Кой ще се изпълни най-лесно?
И също какъв тип трябва да бъдат предното и задното гърнета? Отзад може би трябва да е "резонаторно"-каква му е функцията и какво става ако то липсва - колата става много шумна или върви по-малко без него?От тея ментеливите дето ги има по 50-100лв вършат ли работа?
Като знам колко е диаметъра на двуцевката, какъв трябва да е диаметъра на тръбите след нея? Ако са 2 отделни да останат със същия диаметър или да се увеличи? Ами ако минем на вариянта 2те тръби да се слеят в една по-широка? Колко е добре да е широка тя? 80мм примерно как е?

тва е засеа което се сещам

Последна промяна b2 на 08 Ное 2005, 17:10, променена общо 1 път
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- b2
- старши ентусиаст
-
ето я и въпросната схема
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
........
здравеи , на4и аз на моита м10б18 и бях махнал резонаторното гърне и на негово място сложих права тръба а на мястото на последното едно право гърне от илиенци развих му малко дебитомера докарах го до към разход 13-14л. градско , разлика има6е доста осезаема на рампата имам клип4ета като се дърпах с едно Е36 318ис и му направих пове4е от кола до мивката а от генерацията ми на прекъсва4 фърляше огин , така4е прави го само на тръби и с последно право гърне или тръба до отзад .
jba jbu jbadu jmuc bajuu
- b2
- старши ентусиаст
-
С шума кво стана? Много по-шумно ли стана? И какво точно наричаш "право гърне"
и колко ти струваше

и колко ти струваше

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
мойта беше вариянт 4

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- b2
- старши ентусиаст
-
madpetio написа:мойта беше вариянт 4![]()
![]()
Моля те кажи ми малко впечатления за вървеж и звук и изобщо препоръчваш ли ми го
и Също материали за изработка и диаметър на тръбите
Мерси предварително
- LeX
- Капетано
-
- Кара: '90 328i/6 '95 540i/6
b2 написа:madpetio написа:мойта беше вариянт 4![]()
![]()
Моля те кажи ми малко впечатления за вървеж и звук и изобщо препоръчваш ли ми го
то на него вървежа му идваше повече от двигателя не толкова от тръбите

"My ambition....by the end of the day, to be the world champion" Colin McRae
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
b2 написа:Моля те кажи ми малко впечатления за вървеж и звук и изобщо препоръчваш ли ми го
Мерси предварително
звука е супер
матеряла е един НЕРЪЖДАВЕЙКА дебелата тръба е ф63мм

вървеш от ауспуха

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
право гърне е се едно права тръба е има естествено и няква вата , има на илиенци такива аз моито го зех за 50лв от там, главно заради по плътния звук , но мисла сега на тази баварка да мина през кат и после от колекторите до задната броня да е на прави тръби звука е уникален реве като субарото на Георги Танев

jba jbu jbadu jmuc bajuu
Борко
Борко, ако искаш, да ти кажа да отидеш на едно място в София, ще кажеш, че аз те праштам и момчето ще ти обясни всичко по изпускателната система и ти после сам ще си прецениш. Ако ли не мога да ти кажа каде да идеш на село да ти направят изпускателна система ама ша та дерът яко.
Най-добре си намери един оригинален Октопод с по-голям Фи и след него слагаш една права тръба до крайното гърне, което си е от Илиенци или мога да ти кажа едно магазинче от Стара Загора и си супел. Ке реве като дзвер ама как ке върви вече се не знае. По принцип трябва да се поотпуши и да започне да използва всичките коне под капака.
Ама каде си се разбъзрал сега имаш разработка да минаваш.
Иначе естествено, че вариант #4. Няма спор в това.
Най-добре си намери един оригинален Октопод с по-голям Фи и след него слагаш една права тръба до крайното гърне, което си е от Илиенци или мога да ти кажа едно магазинче от Стара Загора и си супел. Ке реве като дзвер ама как ке върви вече се не знае. По принцип трябва да се поотпуши и да започне да използва всичките коне под капака.

Ама каде си се разбъзрал сега имаш разработка да минаваш.

Иначе естествено, че вариант #4. Няма спор в това.

Последна промяна HAMANN на 04 Дек 2005, 23:51, променена общо 1 път
Бръм, бръм, бръм.......скръц, скърц, скръц............. ! Бах маааамуу някои да има нови гуми?!?
- tonkata
- 50" ракия тийм
-
- Кара: 330 d
GOGY е по генерациите слушай се в неговия съвет и нема да сгрешиш
после най много да пускаш алармите ама е мн яко да знаеш 

- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
- SuPeR_FLY
- Low Is A Lifestyle
-
- Кара: ниско на земята
и аз съм за 4
шума? на кой му пука гласа на колата ще стане просто перфектен прави го без да се замисляш

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Говорите си вие за шума, ама като ви се наложи да минавате по 200 километра на ден в продължение на 1 месец, а колата ви боботи като трактор, ще съжалявате, че сте избрали точно вариант 4... За мен най-тихия вариант е най-удачен. Ще прежаля пауъра, дето ще дойде от ръмженето на ауспуха, ама ще се возя с кеф!
Мое мнение, не обвързвам абсолютно никой с него!
Мое мнение, не обвързвам абсолютно никой с него!

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
ако ми се караше тиха кола цях да си купя W124 250TD 

24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2