Спортни Волани - Менте !?
Модератор: bum_bum
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- _BoBI_
- ентусиаст
-
- Кара: 330Ci SMG, Suzuki GSX-R 750cc
Спортни Волани - Менте !?
Колеги, какво мислите за спортните волани менте, имали смисъл човек да си даде парите за такъв, каква е разликата между да кажа така - скъп и евтин примерно.
Гледах за около 50-60 лева волани в Тунин магазина на сточна гара дали за такива пари са стабилни
.Много въпроси имам и ме интересува, незнам много по тази тема 
Гледах за около 50-60 лева волани в Тунин магазина на сточна гара дали за такива пари са стабилни

- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
- Кара: E46 330xd / Mini Cooper S
///sasho написа:Според мене няма никакъв смисъл от тия волани. Никога не бих си сменил оригиналния волан с Аирбега за някакъв такъв спортен , камоли пък и менте.
Комплексирани умници много. Дано не умре и тая тема като много други, пълна от безмислени коментари.
На мен също ми е интересно дали някой има опит от спортни волани.
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
В Маргел има тази Isotta za 125 лв.С един турски фланец за 25 лв и става трепач
Е,аз все пак предпочетох оригинала

Е,аз все пак предпочетох оригинала

- BMWIKTOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 E53 3.0i,Mini cooper S JCW
- Мечтае да кара: E30 M5 :)
почти няма хубави(в смисал задрави).по добре накараи някои да ти донесе от чужбина втора ръка оригинално момо,омр,спарко....!!!а ако оцили6 и фланеца да е за такув автомобил си цар!!!иначе онези се късат заварки,чупят се фланци и не винаги но понякога следва удар!!! 

- alex_matrix
- младши ентусиаст
-
BMWIKTOR написа:....наче онези се късат заварки,чупят се фланци и не винаги но понякога следва удар!!!
това е рядкост и това са супер некачествени и евтини волани
смисъл има, ако гониш някаква определена цел
сега може би не е прието да се обаждам тук защото съм с лада но все пак имам малко опит с с бмв-та
волана е предпочитание на пилота, размера, вида, дебелината, броя на спиците, фланеца, материята и тн
тоест трябва да си наясно с твоите желания този инструмент как трябва да стои в колата - най вече респективно теб
смисъл ИМА удобство, а оттам идват и много други положителни черти, прецизност на маневрите, по малко умора, по голяма сигурност итн
аз също не бих пипал оритинален волан с еърбег
ето конкретно предпочитание
специално за моделите Е30 воланите не ми допадат бих искал да са малко по-малки по изтеглени към гърдите ми и да не са толкова ниско в краката ми
ладата всеки знае какви волани има трябва да имаш пръсти на дете да да ти е достатъчно дебел в ръцете да не го изпуснеш
отделно че за някакви маневри трябва да извършваш някакви много странни вуду движения, ръкомахания - гледани от страни е супер смешно
казват че волана на ладата е така щото трудно се върти - е пък не е вярно волана е такъв щото дизайна е бил такъв през 60 год
при изправна кормилна с-ма, накрайници шарнири и тн волана се върти и с една ръка много по лесно от пасат 91 с рейка например
това е смисъл има - но ти трябва да го избереш както си купуваш панталон например
благодаря за вниманието
Monster Energy Drift Athlete
2014 King of Europe Street Legal Champion
2013 King of Europe Street Legal Champion
http://www.facebook.com/alexmatrix

2014 King of Europe Street Legal Champion
2013 King of Europe Street Legal Champion
http://www.facebook.com/alexmatrix

- Тоо Cool
- U.S. MARINES
-
- Кара: '13 BMW S1000RR, '09 Е71 4.0d
- Мечтае да кара: ///M6, E31 k55 Racing Dynamics, '13-'14 BMW S1000RR
..........
Бла, бла-Аз не искам такъв щото еърбега и.....То ако се стигне да разчиташ еърбега да ти спаси живота-работата е изтървана, а че повечето ни коли имат само надпис еърбег и си мислиме, че има там нещо е друг въпрос!
Аз лично се лиших от еърбега и си пригодих един волан-еми кефи си ме и то доста

Аз лично се лиших от еърбега и си пригодих един волан-еми кефи си ме и то доста

In memory of CPL Jason Dunham,
United States Marine Corps,
who gave his life in order to keep his brothers alive.
You will never be forgotten!
10-10-81 - 07-12-2006
THAT IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN THE UNITED STATES MARINE CORPS,
BECAUSE THERE IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN A UNITED STATES MARINE!
https://www.youtube.com/watch?v=Z-y0aeXwbMc
SEMPER FI!
United States Marine Corps,
who gave his life in order to keep his brothers alive.
You will never be forgotten!
10-10-81 - 07-12-2006
THAT IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN THE UNITED STATES MARINE CORPS,
BECAUSE THERE IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN A UNITED STATES MARINE!
https://www.youtube.com/watch?v=Z-y0aeXwbMc
SEMPER FI!
И аз каеам с спортен волан ( не е на БМВ-то) ама пак мен лично много ме кефи. Първо като е по малък и по бързо се завърта демек удобен е при дрифотве и ала бала защото можеш по бързо да смениш посоката. Обаче трябва да се внимава,че при голяма скосрт резки движения не са много удачни...
Все пак ако си сменям волана на бмв-то ще е само с оригинален БМВ спортния (този от м3) защото хем е малък и удобен второ е с аирбаг.
Все пак ако си сменям волана на бмв-то ще е само с оригинален БМВ спортния (този от м3) защото хем е малък и удобен второ е с аирбаг.
А бе това са глупости, че като не от няква голма сума или на него не пише няква известна марка не става за нищо дрън=дрън познавам хора които ползват от доста време ментата и са доволни, аз лично сък ползвал менте и пак съм довелен, а бе с две думи са си много добри са цените
А колегата който каза, че се чупили, напуквали и т.н. може просто да е оцелил някакъв дефектен мисля, че може да се случи и при най реномираните да има някаква такава бройка

А колегата който каза, че се чупили, напуквали и т.н. може просто да е оцелил някакъв дефектен мисля, че може да се случи и при най реномираните да има някаква такава бройка

- Nikolay1
- Кой кашля?
-
- Кара: D779676
Основната разлика между евтините волани и марковите е, че евтините са по-меки при фронтален натиск, което при нормално каране е трудно да се усети (изключваме екстремно евтините боклуци при които тапицерията се пързаля и върти около основата си и създава предпоставки за инциденти)
Be poZer, ride HoreX, drink 4oreX!
Oня русия
Oня русия
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2