Метанол, Тулол и т.н.
Модератор: bum_bum
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Метанол, Тулол и т.н.
Абе искам да питам относно Метанола като добавка към горивото. значи четох тема на много уважавания от мен Postman, относно метанола в един друг форум и доколкото разбрах при съоношение 9:1 бензин:метанол октановото число се покачва с 5 октана, температурата на входящия въздух намаляво което спомага за внасянето на повече въздух, смесен с бензина метанола охлажда и всмукателаната система и за изгарянето на 1 л метанол трябват 6.5 кг въздух а за 1 л бензин 14,7 от което следва че освен по студен въздух се вкарва и повече гориво. Единствения недостатък беше, че температурата се покачва с 3,1%. Та въпроса ми е пи толкова предимства на Метанола и толкова малко недостатъци защо не се семсева принципно с бебзина или каква са му дугите недостатъци ако има такива. Един притял вече ми каза, че след като сипал метанол на голфа му блокирал двигателя?
Възможно ли е ... или друга е била причината? Та общо взето какви са предимствата на метанола, пред тулола и кое от двтете е по-добре да се ползва и в какви съотношения?
Много ще се радвам ако някой ми разясни по подробно
Надявам се Постман да не се сърди че ползвах голяма част от неговото инфо.

Много ще се радвам ако някой ми разясни по подробно

Надявам се Постман да не се сърди че ползвах голяма част от неговото инфо.

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
- krika
- ...и то хидравличен :)
-
- Кара: джата
- Мечтае да кара: на Ринга
- Детайли за колата: Двете 2и2ки

Die Neue Klasse ---> http://www.youtube.com/watch?v=dU7hAq7vmwA ---- http://www.formula1.bg ----
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Е чсно че тряя да ходя до *018 да се консултирам и това е.

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
- Lucky
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
- Мечтае да кара: 5GT 535i
За предимства и недостатъци като гориво пише в книжката на Постман, но със сигурност метанола е доста отровен. попаднал в организма води първо до ослепяване, а в по големи количества смърт. Не знам при попадане върху кожата или очите какъв е резултата.
моля,кажете от каде мога да си купа МЕТАНОЛ в СОФИЯ,но не този който го продават за 2.60 и като го запаля му се вижда пламъка,а този който не се вижда пламъка и е направен специално за добавка на бензина.Чувал съм само,че цената му е около 20лв. 1 литъра,но незнам каде се продава
БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО.......
omp написа:моля,кажете от каде мога да си купа МЕТАНОЛ в СОФИЯ,но не този който го продават за 2.60 и като го запаля му се вижда пламъка,а този който не се вижда пламъка и е направен специално за добавка на бензина.Чувал съм само,че цената му е около 20лв. 1 литъра,но незнам каде се продава
www.racing-fuels.net

- NITRO DRIVER
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330i, 750i
Чистия метанол обикновено се използва като гориво само в двигатели на състезателни автомобили. При обикновени автомобили той може да се добавя към бензина в количества от 10% до 50%. Колкото повече метанол добавяме, толкова повече трябва да обогатяваме горивната смес. Съвременните горивни системи с електронно впръскване, снабдени с ламбда сонда и обратна връзка, могат сами да се настройват в определени граници. Oктаново число на метанола е 130 по RON, което позволява работа при много висока степен на сгъстяване ( 16:1 и повече ), а от тук и по-висока мощност. Друго полезно качаство на метанола е че при неговото изпарение се поглъща голямо количество топлина. Това води до охлаждане и сгъстяване на горивната смес, което допринася за увеличаване на обемната ефективност на двигателя. При горенето на метанола се отделят по-големи обеми газове в сравнение с бензина, което води до по-високо налягане в цилиндрите. Благодарение на горепосочените фактори, един бензинов двигател, оптимизиран за работа с метанол може да постигне увеличаване на въртящия момент с 8-12 процента. Метанолът има по-ниска температура на пламъка от бензина, поради което се отделят по-малко азотни оксиди.
Трябва да се отбележат и някои отрицателни качества на метанола:
- поради по-ниската му калоричност от бензина, разходът на гориво измерен в литри се увеличава около два пъти;
- ниското налягане на парите на метанола в студено време затруднява запалването на двигателя;
- чистия метанол гори с почти невидим пламък, което е предпоставка за пожари и изгаряния;
- при студен двигател се получава отмиване на масления филм от стените на цилиндрите, което води до ускорено износване на цилиндрите и сегментите;
- Метанолът е силно отровен.
Трябва да се отбележат и някои отрицателни качества на метанола:
- поради по-ниската му калоричност от бензина, разходът на гориво измерен в литри се увеличава около два пъти;
- ниското налягане на парите на метанола в студено време затруднява запалването на двигателя;
- чистия метанол гори с почти невидим пламък, което е предпоставка за пожари и изгаряния;
- при студен двигател се получава отмиване на масления филм от стените на цилиндрите, което води до ускорено износване на цилиндрите и сегментите;
- Метанолът е силно отровен.
Gasoline is for washing parts, alcohol is for drinking аnd nitro is for racing.
11 мнения
• Страница 1 от 1