виско съединител vs. електрическа перка
Модератор: bum_bum
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
виско съединител vs. електрическа перка
докато си събирах колата сложих и нова водна помпа, (старата се разсъхнала горката
)перката със съединителя неможа да захване хубаво на новата резба и падна в канала при което едното крило на перката се счупи.
викам си тва е знак да преминавам и аз на електрическа най-накрая.
купих си такава изрод направо е
бучи кат самолет, нооо напоследък взех да се замислям дали наистина е по-добре с електрическа от колкото с оригинала??
спор няма че водната помпа няма разбиване вече, а и е по-лесно на ДВГ-то, но какво правим с температурните амплитуди в ДВГ-то??
както знаем тая на виско съединителя се включва на около 90 градуса, но през другото време леко си се върти в зависимост от оборотите на ДВГ-то и така осигурява по-равномерна темп. в ДВГ. докато с тази ел. перката ще е едно постояннто топло - студено топло - студено....
освен другия вариант е да я направя многоскоростна (3 скорости да развива за 3 определени температури) ама тва как ше стане и идея си нямам... някой ако има да си казва

викам си тва е знак да преминавам и аз на електрическа най-накрая.
купих си такава изрод направо е

спор няма че водната помпа няма разбиване вече, а и е по-лесно на ДВГ-то, но какво правим с температурните амплитуди в ДВГ-то??
както знаем тая на виско съединителя се включва на около 90 градуса, но през другото време леко си се върти в зависимост от оборотите на ДВГ-то и така осигурява по-равномерна темп. в ДВГ. докато с тази ел. перката ще е едно постояннто топло - студено топло - студено....

освен другия вариант е да я направя многоскоростна (3 скорости да развива за 3 определени температури) ама тва как ше стане и идея си нямам... някой ако има да си казва

DaWolf

:bowdown::bowdown: forced induction M42B18

.jpg)

- BESSNIA
- Разработва двигатели и хотели
-
- Кара: M3 s54 , e23 745i ,e36 328, M3 s38
- Мечтае да кара: отново м3 е30 :)
Многоскоросна става от самия датчик тои е с три или повече крачета. Повечвето коли са с две скорости. Но според мен не пречи да потърсиш и с повече крачета. То обикновенно има и друг одделен от тоя датчик за показатела на температурата. Така ,че трябва да го обясниш на моргаджиите.
Взимаш и пробваш на с ютията и мултицета.

Взимаш и пробваш на с ютията и мултицета.

0878155158 BG. номер
+447733066030 англ. номер
+447733066030 англ. номер
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Батка, гномовете от Мюнхен доста са мислили по този въпрос. И щом са решили да сложат виско, значи така е най-добре за този модел коли. Отделно се замисли какво ще стане, ако нещо се преебе? Ако е датчик може да го вържеш на късо и ще ти бачка докато се прибереш, но ако е ел. двигателя? А виското можеш да го омоташ я с тел, я с някакво парцалче. Да не говориме, че така ремонтирано може да изкара ехехеееееееее. (лично аз така си оправих виското на омегата, продадох я и човекът още си я кара: намотах тънко парцалче между оста и семеринга, притегнах го с меден кабел 4 квадрата и готово. А преди това грееше като луда)

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
аз като си взех колата таз виско перка ми се стори простотия ,но се оказа че действа доста добре и да чукна на дърво ,не съм имал проблеми .. но ел.мотор ползват 95% от колите ,и надали ще има резки температурни варирания ,все пак има и термостат който се грижи точно за това ..
TheBoss написа:Батка, гномовете от Мюнхен доста са мислили по този въпрос........ А виското можеш да го омоташ я с тел, я с някакво парцалче. Да не говориме, че така ремонтирано може да изкара ехехеееееееее.... намотах тънко парцалче между оста и семеринга, притегнах го с меден кабел 4 квадрата и готово. А преди това грееше като луда)
Сигурен съм че си схванал точно някои от мислите на гномовете

- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
bawareca написа:TheBoss написа:Батка, гномовете от Мюнхен доста са мислили по този въпрос........ А виското можеш да го омоташ я с тел, я с някакво парцалче. Да не говориме, че така ремонтирано може да изкара ехехеееееееее.... намотах тънко парцалче между оста и семеринга, притегнах го с меден кабел 4 квадрата и готово. А преди това грееше като луда)
Сигурен съм че си схванал точно някои от мислите на гномовете![]()
Кире, ако мислиш да ползваш патента ще трябва да си платиш

sith написа:От каде да си купя ел. перка? Специлно за твойта ли е или си я пригодил от друга кола.
Според мен този вискосъединител е голям разход, ако се прецака и го зацепиш постоянно товари доста двигателя.
аз си зех от морга, от ауди а6

идеално пасва на моят радиатор - все едно за там е правена...
а че товари тва е ясно , дори и да не е зацепен постоянно....
DaWolf

:bowdown::bowdown: forced induction M42B18

.jpg)

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Имам един въпрос по темата аз... новите бмв-та пак ли са с виско ?
който мисля, че решава проблема
който мисля, че решава проблема

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- kay
- просветлен
-
- Мечтае да кара: по празни пътища
За мен нещата стоят така. Мотор, който не генерира огромни количества топлина (повечето Н/А двигатели) - ел. перка му пасва по-добре, щото работи само когато е нужно. Мотор, който има нужда да изпомпва много топлина - всичко помага, даже знам някои хора дето махат и виското и връзват перката перманентно. Ама те помпят здраво
Та така. Е36 318ис Моторспорт моделите излизат фабрично само с ел. вентилатор. С правилния топлинен сензор, 2 степени са напълно достатъчни. За турбо мотор - поне виско, че и ел. перка за по-сигурно.

Та така. Е36 318ис Моторспорт моделите излизат фабрично само с ел. вентилатор. С правилния топлинен сензор, 2 степени са напълно достатъчни. За турбо мотор - поне виско, че и ел. перка за по-сигурно.
- I.Voykov
- по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
-
- Кара: каквото намери в гаража
kay написа:. Е36 318ис Моторспорт моделите излизат фабрично само с ел. вентилатор.
Би ли обяснил по-подробно за кой модел на ИС става дума защото нещо не ми се вярва да си прав за ел. перката

http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?
- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2