Какъв е този компресор?
Модератор: bum_bum
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- VENBO
- младши ентусиаст
-
- Кара: 335i Turbo
- Мечтае да кара: без жена му да дава акъли.
Какъв е този компресор?
Колеги как /като тип/ се нарича този компресор и ако някой знае плюсовете и минусите му спрямо конвенционалното турбо
?
[/url]

- BMWRACING
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30 м20б20 90г
- Мечтае да кара: е30 с38турбо
- nikoror
- кандидат ентусиаст
-
центрифужен компресор (centrifugal supercharger) се казва този и надува и доста повече от 1 бар
нещо като студената част на турбото, но задвижвана от двигателя и после чрез срорости (зъбните колела) скоростта се вдига до 100000+ оборота. този от снимката специално е Vortech, по-интересни са Rotrex заради дизайна на зъбните колела

Последна промяна nikoror на 04 Дек 2008, 19:47, променена общо 1 път
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Nikolay1
- Кой кашля?
-
- Кара: D779676
bum_bum написа:или най- добрата опция за компресор ама мноо скъпо
Чак най-добрата.. зависи какво търсиш де, компресор с лаг или турбо дето ти краде коне във високите

Be poZer, ride HoreX, drink 4oreX!
Oня русия
Oня русия
- nikoror
- кандидат ентусиаст
-
за всеки влак (и компресор) си има пътници...
както се казва, ако нямаше търсене нямаше да има предлагане
специално центрофужния е за коне във високите, което е предимно за състезателни автомобили (писта, драг, не рали). за всеки ден не бих казал, че е най-добрият вариант.
за по-любопитните има една книжка на Corky Bell - Supercharged! която дава добро начално ниво
за дайно куин частта - до голяма степен е така. но не случайно Active Autowerke слагат Rotrex на BMW китовете си
както се казва, ако нямаше търсене нямаше да има предлагане
специално центрофужния е за коне във високите, което е предимно за състезателни автомобили (писта, драг, не рали). за всеки ден не бих казал, че е най-добрият вариант.
за по-любопитните има една книжка на Corky Bell - Supercharged! която дава добро начално ниво
за дайно куин частта - до голяма степен е така. но не случайно Active Autowerke слагат Rotrex на BMW китовете си

- The_Ancient
- младши ентусиаст
-
Nikolay1 написа:компресор с лаг или турбо дето ти краде коне във високите![]()
Тука неква обърквация стана

- Nikolay1
- Кой кашля?
-
- Кара: D779676
The_Ancient написа:Nikolay1 написа:компресор с лаг или турбо дето ти краде коне във високите![]()
Мислиш ли? Я ми поясни или прочети пак за кое съм го написал това.
Be poZer, ride HoreX, drink 4oreX!
Oня русия
Oня русия
- BMWRACING
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30 м20б20 90г
- Мечтае да кара: е30 с38турбо
Oyama написа:БЕее или си зимаш 6 литрово амг , или 3 литрова супра- другото са детски играчки
бе аз да имам С50Б30 Турбо за играчка па нека ме бие 6 литровото амг

- The_Ancient
- младши ентусиаст
-
Nikolay1 написа:The_Ancient написа:Nikolay1 написа:компресор с лаг или турбо дето ти краде коне във високите![]()
Мислиш ли? Я ми поясни или прочети пак за кое съм го написал това.
Абе, чудя се, освен да имаш предвид че е кофти компресора нещо, иначе си е обърквация
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
nikoror написа:за по-любопитните има една книжка на Corky Bell - Supercharged! която дава добро начално ниво
Имаш ли идея от къде може да се купи с доставка до Бг, че нешо май е много кът тая книжка

- nikoror
- кандидат ентусиаст
-
http://www.amazon.com/Supercharged-Test ... 467&sr=8-4
аз по принцип от amazon си ги пазарувам... книжката си я има. до бг по спомен доставката за 2 книги беше към 40$ (най-евтината, отне към 3 седмици) така, че е хубаво да се съберете 2-3ма. другото е ако имаш конкретни въпроси мога да сканирам няколко страници. или ако ти се чака до лятото мога да ти да ти дам мойта да я прочетеш. ако сериозно се интересуваш от книжки много добро начало са на alexander graham bell 2те:
Four Stroke Performance Tuning i Forced Induction Performance Tuning. На Corky Bell Maximum Boost! я има в нет-а (мога да ти я пратя ако искаш) и тя на 1/2 се препокирва с Supercharged!
аз по принцип от amazon си ги пазарувам... книжката си я има. до бг по спомен доставката за 2 книги беше към 40$ (най-евтината, отне към 3 седмици) така, че е хубаво да се съберете 2-3ма. другото е ако имаш конкретни въпроси мога да сканирам няколко страници. или ако ти се чака до лятото мога да ти да ти дам мойта да я прочетеш. ако сериозно се интересуваш от книжки много добро начало са на alexander graham bell 2те:
Four Stroke Performance Tuning i Forced Induction Performance Tuning. На Corky Bell Maximum Boost! я има в нет-а (мога да ти я пратя ако искаш) и тя на 1/2 се препокирва с Supercharged!
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3