Сенник от стъклопласт -ЗАВЪРШЕН - НОВИ СНИМКИ...
Модератор: bum_bum
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- arabian
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 328i Е46 '99
Сенник от стъклопласт -ЗАВЪРШЕН - НОВИ СНИМКИ...
Някой монтирал ли е сенник на Е36 купе оттук да сподели как точно се пребори. Става въпрос за такъв от стъклопласт. Моя дойде абсолютно прав опакован в найлона и застана на прозореца като пейка. Играх си 2 часа да го нагрявам на различни места с пистолета за горещ въздух и горе долу прие формата на прозореца, обаче точно отдолу на най-видимата част се нацепи на 10 места. И това добре, ще го поправим с кит, ама на едно от местата изобщо не образува дъга, а ъгъл където е пречупено. С 2 кофи влакнест кит, няколко опаковки успокоителни и 1 ръка хубав черен филер (двукомпонентен) ще го докарам за боя. Този сивия дето ползва колегата е еднокомпонентния на NOVOL от спрея със жълто на флакона и слава Богу с половин бутилка коресилин се отми. Въпроса ми е обаче дали всички минават през тоя ад??? И всеки ли като мен си има пълно бояджийско оборудване в гаража???
Ако беше с правилната извивка вече щях да си снимам колата гордо.
Мислех да пусна това в темата на колегата, от който го купих, но прецених, че е прекалено брутално...
Ето ги снимките, коментара към тях някъде на 2-ра страница на темата.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... 703&view=2
Снимки на крайния резултат отттук:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... id=8978226
Ето ги снимките, коментара към тях някъде на 2-ра страница на темата.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... 703&view=2
Снимки на крайния резултат отттук:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... id=8978226
Последна промяна arabian на 19 Ное 2008, 20:08, променена общо 2 пъти
Усмихвайте се широко пред камерите на КАТ!
- nesko
- старши ентусиаст
-
- Кара: му се шейната на дядо коледа
- Мечтае да кара: самолет с 4 гуми и емблема на BMW
Re: Сенник от стъклопласт - как по дяволите???
arabian написа:Някой монтирал ли е сенник на Е36 купе оттук да сподели как точно се пребори. Става въпрос за такъв от стъклопласт. Моя дойде абсолютно прав опакован в найлона и застана на прозореца като пейка. Играх си 2 часа да го нагрявам на различни места с пистолета за горещ въздух и горе долу прие формата на прозореца, обаче точно отдолу на най-видимата част се нацепи на 10 места. И това добре, ще го поправим с кит, ама на едно от местата изобщо не образува дъга, а ъгъл където е пречупено. С 2 кофи влакнест кит, няколко опаковки успокоителни и 1 ръка хубав черен филер (двукомпонентен) ще го докарам за боя. Този сивия дето ползва колегата е еднокомпонентния на NOVOL от спрея със жълто на флакона и слава Богу с половин бутилка коресилин се отми. Въпроса ми е обаче дали всички минават през тоя ад??? И всеки ли като мен си има пълно бояджийско оборудване в гаража???
Ако беше с правилната извивка вече щях да си снимам колата гордо.
Мислех да пусна това в темата на колегата, от който го купих, но прецених, че е прекалено брутално...

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- arabian
- кандидат ентусиаст
-
bum_bum написа:да не си си взел за купе, а да си със седан или обратното?
Точно за купе си е с извивката на стъклото в горните ъгли. На седана е с прав ъгъл ако не се лъжа. Там ляга добре, обаче в двата края стърчи като спойлер тип пейка монтирана на голф 2... Да не говорим пък, че хич не ми прилича на това, което е на картинката.
Долния вътрешен ръб, който трябва да прилепва към стъклото е все едно изрязан от пиян майстор с макетно ножче. На едно място залепва, на педя встрани отзява с 3мм... Много се чудя дали да вложа всичкото си търпение, всичкия си мерак и всичкия си опит, още не знам колко пари за кит и да си опропастя един уийкенд или да го метна в кофата тоя сенник и да си седя на топло с мацката докато събера кинти за пластмасов...
- nesko
- старши ентусиаст
-
- Кара: му се шейната на дядо коледа
- Мечтае да кара: самолет с 4 гуми и емблема на BMW
- arabian
- кандидат ентусиаст
-
Още довечера ще направя снимки и ще ги кача за да видите нагледно с какво се сблъсквам и евентуално как ще го оправя.
- R_Lakov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Мечтата карах. Сега е ред на ГТ
- Мечтае да кара: F10
- arabian
- кандидат ентусиаст
-
radoslav_lakov написа:nesko написа:колега пак те питам от кого си го взел тоя сенник
мисля, че при информацията, която съм дал 99% от хората, които са влизали в раздел "продава" вече се досещат от кого е. Освен това ако ще го напиша, то ще е в темата за некоректност, а не в тунинг. Тук идеята ми беше да питам дали някой е минал по тоя път вече.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- phantomas
- младши ентусиаст
-
- Кара: Is Hybrid
- Мечтае да кара: M1
- djoni82
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 2.5I / е36 2.0I / е34 2.5IA
phantomas написа:и на мен ми е мноого интересно от кой ...

В РАЯ има повече удобства,но в АДА компанията е по Готина!!!!
- arabian
- кандидат ентусиаст
-
bum_bum написа:а пробва ли да се разбереш с продавача нещо.. по- добре му го върни.
Не съм пробвал да се разбирам с него по няколко основни причини:
1. Щом се занимава с това много добре знае какво ми праща. Следователно тактиката е ако мине номера... Не говоря за малко разминаване някъде, а за несъответствие в двата края от порядъка на 4-5 сантиметра!
2. Как така се получава, че да излязат от един калъп 2 съвсем различни неща. Отно ПОВТАРЯМ съвсем различни!
3. Така сериозно ми заяви, че няма добавка за задна броня, че като звънна да каже, че имал една стана много съмнително. Дали ми е изровил една от боклука?
Не тая нищо лошо към човека и сигурно пак ще си поръчам нещо. Никога не правя циркове за такива неща. Явно съм изключение, щом друг не се оплаква. Днес оправих извивката на долния ръб с влакнест кит, утре ще оправя горния откъм тавана и ако остане време ще я китосам вече основно защото след всички тия изтезания е на вълни и ако пръсна лака в това състояние ще е като циганско Е30 със сенник от балатум... Утре ще постна снимки на това, което свърших днес. Такъв ще го направя, че човека няма да си го познае

- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Извинявай колега, ама ти както си го подхванл скоро може и калъп да си направиш и да почнеш да ги произвждаш тези сенници. И тогава съм сигутен, че твоите ще пасват без проблем. Само се чудя на каква сума възлиза труда, който влагаш, за да си решиш проблема, който при нормални обстоятелства не би се появил.
След като приключиш, би ли споделил колко е крайната цена на придобивката ти.
След като приключиш, би ли споделил колко е крайната цена на придобивката ти.
- SuPeR_FLY
- Low Is A Lifestyle
-
- Кара: ниско на земята
Колегата го купи от мен сенника, благодарая му за коректността, че не спомена името ми, но аз не искам да имам недоволни клиенти... Защо не ми се обади да ме питаш поне как се монтира или да ми кажеш, че не ти харесва и искаш да го върнеш? Монтира се супер елементарно, а се е нацепил от нагряването с пистолета
Хващаш още един човек да ти държи, слага се по целия ръб силикон, слагаш го на колата - застава като дъска както спомена и после просто го хващаш здраво с хартиено тиксо навсякъде, за да си прилепне докато изсъхне силикона и става перфектно
И това, че съм изкарал добавката от кофата за боклук не беше много уместно, защото имах готова, но човека не се появи и затова ти я предложих....

38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3