318is Турбо или 325\328

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: пил

318is Турбо или 325\328

Мнение от EcLipSeR » 23 Юли 2008, 17:32

Много се чудя колеги, първоначално бях решил да си търся 2ра кола - 200сх С13 (тъй като много ме влече парзалянето),но след малко консултаций с един приятел който има такъв и още 3 за части :mhihi: Останових ,че много трудно се намират се намират такива запазени машини и естествено този варянт ми отпадна.Другата ми голяма мечта (освен м3 :mhihi: ) се оказа пък адски скъпа и още по рядка -> Skline-a дори и r33.MR2-ките пък са ми адски неудобни едвам се събирам там (186см съм и 92кг :mhihi: ) Варянта с 2-те коли отпадна. та общо взето от японки за сега се отказах другите големи класики въобще не съм ги гледал (rx-7 ,supra, 3000GT ,Evo, Imprezza) тъй като цените са близки на е46 м3 :mhihi: ,а се сещата ако имам тези пари за кое бих ги дал :) Та в крайна сметка реших да си продам ИС-а и да си взема 325\328 тъй като ми е бавничак апак и без шперец зор за парзаляне.Но днес като се къпах :mhihi: :mhihi: се замислих дали не е по добре и по изгодно да си му сложа една духалчица шперец и още някоя шукарийка та да стане като 325\328цата ,а дори и повече.Та тук в момента ми е дилемата :roll: За това искам да се допитам до вас, какво мислите вие по този въпрос 325-цата(328) 6так повечето със шпер гледам и по 7-8 се намират с чипче генерация това онова ще стане машина,обаче ако не е регистрирана и ако не е платен акцизаа 6-7 хилки отиват там,от друга страна пък Иса ако се турбинира като хората и ако се понаточи за тези пари ще стане голяма ракета,но незнам по двигателя какво трябва да се сменя за да се сложи турбото и дали ще издаржи в стоков вид какви пари ще отидат освн за турбото кулера ,Бууст контрелери анти лагове и тай подобни който само съм ги чувал :mhihi:
Можеби на този въпрос най добре ще ми отговори лудиягсм ,като сосбтвеник и на 2та горе посочени автомобила ,че и турбинирани на всичкото отгоре :) Но вместо на ЛС реших да го постна като тема ,за да могат и другите да изкажат мнение,апак предполагам няма да съм първият който се пита това :) В общи линий като ми свършат изпитите и като ми върнат книжката ще действам,че скоро и от страната се очаква да излизам и може да се оглеждам за нещо,но първо да разптам да ми е мирна галавата после ;)
Чакам мнения :roll:

Потребител
Аватар

325/328

Мнение от todoricco » 23 Юли 2008, 18:28

Наистина голяма дилема .Турбото ще те кефи адски много , но докато го направиш както трябва ще хвърлиш много нерви и пари.Най чистия вариянт 25 или 28 и си цар.

8910 фен
Аватар
Кара: 01`530i touring

Re: 325/328

Мнение от CONAN » 23 Юли 2008, 18:37

todoricco написа:Наистина голяма дилема .Турбото ще те кефи адски много , но докато го направиш както трябва ще хвърлиш много нерви и пари.Най чистия вариянт 25 или 28 и си цар.

Прав си по принцип ,оргиналните заводски 192 коня са най добрия вариант но си мисля ,че от гледна точка на данъци ,застраховки и акциз(ако е нов внос) една турбинирана кола със скрити от очите на държавата кончета ще е доста по комфортна за собственика.Въпроса е имали при кой да се направи такъв проект(специализирани фирми) или всичко е направи си сам?

ентусиаст
Аватар

Мнение от EcLipSeR » 23 Юли 2008, 18:54

Забравих да кажа,че колата ще ми е сигурно евърдейка ако има някакво значение това.Ми чакам турбо маняците да се пробудят и да кажат как според тях стоят нещата..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 23 Юли 2008, 19:37

Според мен най-добре на 325-цата си направи турбиниране...то малко барове му трябва и в ниските ще е бърза като ис-а!Просто така си мисля

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 23 Юли 2008, 19:47

От известно време ми се върти charger в главата. Чудех се защо всички тук слагат турбо, а не механичен компресор.

Толкова по-трудно ли е да се направи? На мен ми изглежда доста по-надеждно... Освен това М42ката е солиден двигател, поне хората, които разбират така казват.

На CLK, charger-a работи впечатляващо!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от viksan_1985 » 23 Юли 2008, 19:50

според мен слагаи турбо на иската..... иначе данъци ,акцизи ,еко такси и нещата отиват на много пари.... мисля че ако не я надуваш много турбината(0,7-1бар) ше издържи двг-то но наистина наи точно лудия гсм ше ти обясни за кво става вапрос...

ентусиаст
Аватар

Мнение от EcLipSeR » 23 Юли 2008, 19:54

cucko написа:Според мен най-добре на 325-цата си направи турбиниране...то малко барове му трябва и в ниските ще е бърза като ис-а!
Че той Ис-а въобще не е бърз нит на ниски нит на високи :) много са му кгмчетата просто.. Да наистена и аз чкам ЛудияГСМ да на образова малко и да ме светне на къде да ходя и с колко пари да ходя :mhihi:
И аз сам чувал че тез супер чарджари правили чудеса ама си нямам и идея как работи това и какво е нужно да се вкара.Но иначе и аз съм чуал че компресора на ЦЛК-то работи много добре.Общо взето май повечето сме плоски на тази тема :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от КУНИ » 23 Юли 2008, 20:30

EcLipSeR написа:
cucko написа:Според мен най-добре на 325-цата си направи турбиниране...то малко барове му трябва и в ниските ще е бърза като ис-а!
Че той Ис-а въобще не е бърз нит на ниски нит на високи :)

:mhihi: тоз дето ти го каза тва, скоро го виждам как се изплющява с един нов маторец

ентусиаст
Аватар
Кара: харабийската
Мечтае да кара: Е36 М3 Cabrio, E93 M3
Детайли за колата: Пълно шукаритети!

Мнение от Richmond » 23 Юли 2008, 20:40

Ако надуеш ИС-а до 0.5, 0.7 бара няма да имаш проблеми и ще си джиткаш изграда.Ако сложиш турбо на ИС-а, доста по-бърза ще стане колата сравнение с 25 и 28-ца.Ма турбото си е занимавка: пари,читав майстор, лично ти да си запознат с турбо нещата + нерви :)
Но, друго си е да има ССССССССССССТТТТ.... :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от EcLipSeR » 23 Юли 2008, 21:04

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... t=ludiagsm
една интересна тема , но пак не ми отговори пълно на въпроса ;)
До колкото сметнах 4-5хиялди лева според това което е писал лудия,ако е така добре по евтино ми е от акциза .. Само да не стане евтинито излиза по скъпо :mhihi:
Искам само да попитам ако се сменя двигателя примерно с по голям , и ако той се внася на него някав акцис данък и т.н. плаща ли са и като го сложеш какво става,трябва да се презавери в кат или може да си свиркаш срещо някой леф ?

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 23 Юли 2008, 21:26

Ако питаш мен - взимай 28i.... iS-ката с турбо никога няма да е същата вече... не само като вървеж, но и като стабилност и т.н... едно 28i ще ти служи вярно и ще върви много... вярно, няма да дръпнеш iS-а, но един turbo iS ще харчи повече... най-малкото....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 23 Юли 2008, 21:33

Mollov написа:Ако питаш мен - взимай 28i.... iS-ката с турбо никога няма да е същата вече... не само като вървеж, но и като стабилност и т.н... едно 28i ще ти служи вярно и ще върви много... вярно, няма да дръпнеш iS-а, но един turbo iS ще харчи повече... най-малкото....

то по думи на всички, които са карали м52б28 - 16ската харчи повече от нея, та какво остава за иС турбо?

Пич, помисли над това - с турбото ок, бърз си, но ти търсиш друга идея - пързаляне. 2.8и с тоя въртящ момент още от ниските ще е в пъти по-удобна за твоята цел, защото при иС-а (турбо), докато тръгне мъка и като стигне 3.5-4к рпм и като те шибне бууста не виждам как ще се справиш с волана :roll:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар
Кара: харабийската
Мечтае да кара: Е36 М3 Cabrio, E93 M3
Детайли за колата: Пълно шукаритети!

Мнение от Richmond » 23 Юли 2008, 21:35

Зависи как го караш ИС-а, примерно до 2 хил оборота ще си харчи малко, но по-нагорее... :mhihi:
Е, щом момчето търси нещо с което да дрифти едвали ще го интересува много разхода, защото надали б28-цата харчи малко като се настъпи.
Аз съм за турбото, малко по-скъпо е, но кефа е уникален предплагам :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 23 Юли 2008, 21:42

Richmond написа:Зависи как го караш ИС-а, примерно до 2 хил оборота ще си харчи малко, но по-нагорее... :mhihi:
Е, щом момчето търси нещо с което да дрифти едвали ще го интересува много разхода, защото надали б28-цата харчи малко като се настъпи.
Аз съм за турбото, малко по-скъпо е, но кефа е уникален предплагам :)

б28цата харчи 10 градско, пък вие си говорете ;)
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Следваща

Назад към Tuning