Чип
Модератор: bum_bum
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
mla86 написа:http://vbox7.com/play:118d6b40
ей туй е с чипа ще кача и без чипа да видите разликата
http://www.vbox7.com/play:dba483f7 - тука е преди чипа
баце ко имаш под капака вади ебати нереалниа звук ... ше кажа че е некоя Мка

- Brezel
- кандидат ентусиаст
-
Lacho написа:И аз си взех чип от същото момче и съм много доволен, разликата се усеща. И на мен ми изпрати две версии едната с ограничител на оборотите другата без избрах си единия и му върнах другия чип. Платих му две седмици след като ми ги прати, а през това време ги тествах и двата
абе много майстори на чипове се навъдиха напоследък , пък гледам някой имали чип отдавна
Kleinigkeiten sind es, die Perfektion ausmachen, aber Perfektion ist alles andere als eine Kleinigkeit.
- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330i седан .03
- Мечтае да кара: Това което има
- Детайли за колата: Черна.
Aз искам да попитам,как от разстояние ще може да се определи само по номера на ECU-то и номера на оригиналния чип колко е износен и уморен дадения двигател и дали този чип няма да е пагубен за двигателя.Дали няма да се получи ефекта от виаграта на човек със слабо сърце
Мисля си че това е основния риск при чипа.Вече отслабнал двигател изтормозен до краен предел.

- КмЕтА_на_НеТа
- Потребител
-
Добре да речем че искам да сменя само двигателя има ли такава възможност от кои и колко би ми излязло БЛАГОДАРЯ предварително за отговора
- go6o82
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: м6
какво мислите струва ли си да се слага чип на бензинката/,или няма да има голяма разлика?аз като иа взех мойта ми се струваше че върви ама вече като свикнах и още искам.колко може да се дигне мощността на 320и 93???
- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
K'во става бе хора,тази тема умря.не съм се решил още на ЧИП,убедете ме че няма да сгреша ако си сложа.Малко ми тррябва за да се реша
)))))

- КУНИ
- младши ентусиаст
-
Dream_BMW написа:K'во става бе хора,тази тема умря.не съм се решил още на ЧИП,убедете ме че няма да сгреша ако си сложа.Малко ми тррябва за да се реша)))))
![]()
![]()
И аз така.......

- MOGY
- Obergruppenführer
-
- Кара: Е 36
не знам кво толко му мислите,слагайте няма да сгрешите 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!
- Kregec
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е34 М50Б20
- Мечтае да кара: М....power
Да бе какво се чудите толкова за тоя чип! Слагайте и няма проблем даже ще сте по доволни от преди. Свързвате се по някакав начин с Лъчо и от там нататака е ясно
. Аз си сложих чип и съм много доволен.

Dream_BMW написа:....не съм се решил още на ЧИП,убедете ме че няма да сгреша ако си сложа.Малко ми тррябва за да се реша ....
Ако "чипа" променяше нещата дали щеше да има гама от 1.8; 2.0; 2.5; 3.0 .... литрови двигатели или просто всяка фирма щеше да прави "накакъв" да речем двулитров двигател и да го праща със съответния чип в една или друга крайност и един или друг пазарен сегмент ????
Според мен за да се пусне в серийно производство даден съвременен двигател с определени динамични характеристики, той е изчисляван и тестван хиляди пъти докато се постигне краен и балансиран вариант за влагане в определена марка модел и съответно клас автомобил.
Кой по-добре от производителя знае какво да програмира в чипа и ако има резерви откъм температурен режим, обороти, мощност, икономичност и т.н. защо не ги използва и да избие конкуренцията, а остава други фирми да му чипосват двигателите?
- MOGY
- Obergruppenführer
-
Да ама производителя не е мислил да прави спортна кола,а кола за всеки ден(щото тия 36-ци са си един вид семеен седан),не може примерно бако в Германия да иде да си купи мерудия и да е валнало да тръгне да се изнася по рязко от някое кръстовиште с някоя 20ка ила 25ца и да почне да си гони задницата

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
А да видим сега какво ще отговорят капацитетите тук.
Аз съм чел хипотеза,че в зависимост от дадено данъчно законодателство са ограниченията в мощността,отделно по-дълъг живот на моторя, куп други съображения за които ние и представа си нямаме.Но според мен чипа си е риск,ако мотора е на възраст вече.Най-важно е как ще го ползвате този чип.Демек какъв ще е стила на каране.Ако не изтормозваш мотора,демек не си с оловните подметки,може и да няма пагубни последствия за двигателя.
Аз например искам машината ми да върви с лекота в диапазона 1500-2500 оборота в минута,защото предимно в него диапазон я карам.А тя точно в този диапазон е по-тромава и от на баща ми самарата.Е как да не се изнерви човек.
Аз съм чел хипотеза,че в зависимост от дадено данъчно законодателство са ограниченията в мощността,отделно по-дълъг живот на моторя, куп други съображения за които ние и представа си нямаме.Но според мен чипа си е риск,ако мотора е на възраст вече.Най-важно е как ще го ползвате този чип.Демек какъв ще е стила на каране.Ако не изтормозваш мотора,демек не си с оловните подметки,може и да няма пагубни последствия за двигателя.
Аз например искам машината ми да върви с лекота в диапазона 1500-2500 оборота в минута,защото предимно в него диапазон я карам.А тя точно в този диапазон е по-тромава и от на баща ми самарата.Е как да не се изнерви човек.
MOGY написа:... Да ама производителя не е мислил да прави спортна кола,а кола за всеки ден(щото тия 36-ци са си един вид семеен седан) ...
Е36 като серия си е в определен пазарен сегмент (да кажем заедно с С-каласата на МВ)
От тук нататък има Е36 се предлага с гама двигатели от 1.6 до 3.2 литра (да не говорим за М3) и без или с една купчина екстри, които най-малко се вързват със семейния автомобил.
Иначе щеше да има Е36 с нещо средно като двулитров двигател (например) и чипове за домакини, за тийнове, за "бели якички" за пенсионери и т.н.
- MOGY
- Obergruppenführer
-
Бих казъл че ще съкрати живота на двигателя само ако няма прекъсвач или е около или над 7000обр.

- MOGY
- Obergruppenführer
-
Не знам братле аз така разбирам нещата нито правя чиповете нито двигателите в заводаtsb_bg написа:.............