318tds как да му се вдъхне максимално живот помощ!!!

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Re: 318tds как да му се вдъхне максимално живот помощ!!!

Мнение от Пресиян Василев » 31 Яну 2012, 21:50

А туи не е проблем :mhihi:
ротор комплект от 6 цилиндров ДАФ 15мм бутало на 200 бара ,говоря за камион 6,1 литра .
Намерил сьм го ,при мен е ,даже сьбран в ТДС-ва помпа ,че даже и работи
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше компакта да се пързаля постоянно
Мечтае да кара: е46 M3
Детайли за колата: bmw e46 328ci

Мнение от troublemaker » 31 Яну 2012, 22:23

моите дюзи могат да пуснат предостатъчно нафта за хибридното ми турбо....мисля че и при вас трябва да стигнат
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: AvGo's Devil
Мечтае да кара: дълго

Мнение от AVGO » 01 Фев 2012, 0:55

Пресиян Василев написа:А туи не е проблем :mhihi:
ротор комплект от 6 цилиндров ДАФ 15мм бутало на 200 бара ,говоря за камион 6,1 литра .
Намерил сьм го ,при мен е ,даже сьбран в ТДС-ва помпа ,че даже и работи

Баси лудия, те хората със 12мм бутало извадиха 270 коня ти можеш 350 :mhihi: Дай да направим някаква схема за мен с 11-12мм евентуално :mhihi:
Химна на Бавареца >>> http://www.vbox7.com/play:e3237f4183

Линк за сваляне с високо качество > http://hulkshare.com/n1l4y873vla3

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 02 Фев 2012, 0:58

До колегата пуснал темата тая колица дет искаш да я биеш е с турбина с променлива геометрия , всъщност имат хиляда турбини , ако е разбирач може да тури хибрид ама с променлива геометрия и да ти скъса ....нервичките :mhihi: , за горивната система Пресиян писа накратко. Иначе ти се кефя на ентусиазма даже в началото бях доста скептичен ама сега мисля си стигнал доволно напред даже може и още с освобождаване на генерацията ама общо взето няма големи възможности моторчето бързо му свършва ресурса в тунинга. А за Авго добре ще му доде хибрида ама май и нафтица повечко му требе че свършила ( така разправяше преди ) и сега с тая бомба на Пресиян ще има олелия :mhihi: . От два дена мисля кво ще се чупи първо и колко на брой наведнъж :mhihi: при втората настъпанка , че първата ще пробва само.

ентусиаст
Аватар

Мнение от AVGO » 02 Фев 2012, 1:11

Ем аз в момента мисля, че имам още малко ресурс за малко повече въздух понеже още пропушва.Едно такова хубридче ще ми залепне перфектно :mhihi:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 02 Фев 2012, 1:22

[quote="AVGO"]Ем аз в момента мисля, че имам още малко ресурс за малко повече въздух понеже още пропушва.Едно такова хубридче ще ми залепне перфектно :mhihi:[/quoteТоя сън го не лови :mhihi: Баси пощурели сте бе хора ей го Пресиян и той стана студено и кво кво да измисли тури камионски части в ТДС-чето :mhihi: и то какви .М нали момчето дава телефона на мастора турбинарец питайте и чакаме клипове скоро :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от AVGO » 02 Фев 2012, 2:47

vladobate написа:
AVGO написа:Ем аз в момента мисля, че имам още малко ресурс за малко повече въздух понеже още пропушва.Едно такова хубридче ще ми залепне перфектно :mhihi:[/quoteТоя сън го не лови :mhihi: Баси пощурели сте бе хора ей го Пресиян и той стана студено и кво кво да измисли тури камионски части в ТДС-чето :mhihi: и то какви .М нали момчето дава телефона на мастора турбинарец питайте и чакаме клипове скоро :mhihi:

Ем то туй за камионовите части не се ли сещаш кога го мъдрихме още, обаче в крайна сметко тогва излезе че трябва помпа от боклуджийските камиони МАН и съответно мисълта беше прекъсната :mhihi:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от troublemaker » 02 Фев 2012, 21:17

чува се едно съскане което ме притеснява след 2000 оборота...нормално ли е това?някои казват че е от завихрянето на турбото,един уж майстор пък ми каза че не трябвало да се чува :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Пресиян Василев » 02 Фев 2012, 22:01

AVGO написа:
vladobate написа:
AVGO написа:Ем аз в момента мисля, че имам още малко ресурс за малко повече въздух понеже още пропушва.Едно такова хубридче ще ми залепне перфектно :mhihi:[/quoteТоя сън го не лови :mhihi: Баси пощурели сте бе хора ей го Пресиян и той стана студено и кво кво да измисли тури камионски части в ТДС-чето :mhihi: и то какви .М нали момчето дава телефона на мастора турбинарец питайте и чакаме клипове скоро :mhihi:

Ем то туй за камионовите части не се ли сещаш кога го мъдрихме още, обаче в крайна сметко тогва излезе че трябва помпа от боклуджийските камиони МАН и съответно мисълта беше прекъсната :mhihi:

Е то и аз немислех ,че има такива чаркалаци,ама при колега стана на въпрос съвсем случаино и тои ми вика ,абре ,то я да погледнем на тоя ДАФ помпата иииииии,оопаааа ,видиш карантия неземна :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Въпреки ,че съм сигурен,че стоковата помпа има ресурс дори и за над 250 коня.Над тия коне гаранция мотора щесе счупи.Много бързо и рязко ще има разлики в смесите.Буталата ще повлекат в това съм убеден.Та тая помпа от ДАФ-а ,ще стои засега в Ямбол при колегата.Ако нея потърсят още малко ще си я прибера,иначе няма грижи за насипването в нашенски корпус.Аз го направих за 30 минути сьс стенд.
Та мисълта ми е следната.Няма опастност за двигатела докатао е с компютър.Минем ли на голяма турбина с механична помпа става опасно.
Друг е въпроса по темата на колегата с 318-ката .Там няма радиатор за маслото,турбината няма да кара дълго ако премине стоковото налягане.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от troublemaker » 02 Фев 2012, 22:37

относно радиатора за маслото може ли да се направи нещо ? да се взаимства от големия тдс ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 02 Фев 2012, 22:54

troublemaker написа:относно радиатора за маслото може ли да се направи нещо ? да се взаимства от големия тдс ?

Всичко може ( това даже май е правено ) стига да ти се иска . Та взимай и действай по-добре ще е за колата дори и да не я гониш. Пресияне , фърли бомба па сега викаш тя помпата не е умен. Ма ти за революция говориш бре , пущай го тоя нафтовоз в ТДС-а и ще си покаже . Айде , вече съм се натъкмил пред телевизора и чакам клипа :mhihi: , ама пусни и някое и друго Порше и Ферари-и-и т да добием престава колоко им се лепят саждите кат я сръчкаш хибридната помпа :mhihi: . Ама виж оператора да е на финала демек отпред че отзад кат снима само черно петно ще има :mhihi: .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от troublemaker » 02 Фев 2012, 22:59

добре навит съм :) какво точно ще ми трябва?някаква ориентировъчна цена?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от AVGO » 02 Фев 2012, 23:04

Абе , Преско, как ще има ресурс стоковата помпа за 250 кобили.Нали знаеш,че аз съм вече на максимума й :(

А иначе за 18-ката, че то нали си има 18ки с маслен радиатор или аз се бъркам.Взема се всичко от там и жижи газ. Цени, в купува/продава.

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Пресиян Василев » 03 Фев 2012, 8:52

AVGO написа:Абе , Преско, как ще има ресурс стоковата помпа за 250 кобили.Нали знаеш,че аз съм вече на максимума й :(

А иначе за 18-ката, че то нали си има 18ки с маслен радиатор или аз се бъркам.Взема се всичко от там и жижи газ. Цени, в купува/продава.

Мисля ,че има Авго ресурс,щото моита още пуши,малко ама пуши.
Съдя по това ,че като и сложих и копче пушък ,и в високите обороти над 3к пак пуши и то доста.Щом има димилка ,значи има гориво.
Туи е следващото дето мои да сложим при теб ,зада си бутнеш турбината още малко.
Към колегата с 318-ката.Такива като твоита няма оригинлно с маслен радиатор.лошото е ,че маи няма от кьде да се извади.Затуи караи с 0 на 40 масла.

ентусиаст
Аватар

Мнение от AVGO » 03 Фев 2012, 11:25

Пресиян Василев написа:
AVGO написа:Абе , Преско, как ще има ресурс стоковата помпа за 250 кобили.Нали знаеш,че аз съм вече на максимума й :(

Мисля ,че има Авго ресурс,щото моита още пуши,малко ама пуши.
Съдя по това ,че като и сложих и копче пушък ,и в високите обороти над 3к пак пуши и то доста.Щом има димилка ,значи има гориво.
Туи е следващото дето мои да сложим при теб ,зада си бутнеш турбината още малко.
Към колегата с 318-ката.Такива като твоита няма оригинлно с маслен радиатор.лошото е ,че маи няма от кьде да се извади.Затуи караи с 0 на 40 масла.

Супер, значи сега трябва да измисля нещо с турбината, защото тази отдавна според мен не си върши работата.Аз хубаво съм набичил налягането ама със сигурност не е толкова ефективна.
Пък нещо не ми се искат големи смени и човъркания, тез хибридните глупости май ми допаднаха ама пък резулатата е неясен :(

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Tuning