Карбонов капак

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMX » 16 Яну 2008, 17:36

Аз лично ви препоръчвам Vorsteiner (www.vorsteiner.com), ако говорим за наистина хубави и качествени неща. Амеркианците ги тачат повече от Seibon (която всъщност е американска фирма, не английска). ;)

Мога дори да ви уредя добра цена на всички продукти на Vorsteiner, понеже съм продал вече няколко в EU и ползвам много добри отстъпки. Цената за доставка на един капак с FedEx e около $350 + 36еur летищни такси в София. Ако се поръчат няколко капака, индивидуалната цената за доставка ще намалее. Нямям идея обаче за мито и ДДС как стои въпроса, понеже още нищо не съм вкарвал в БГ.

Относно качеството - има огромна разлика в процеса на производство. Тези на Vorsteiner се изработват под налягане (Pre Preg Autoclaved Carbon Fibre или познато още като Dry carbon fibre). Те са с около 30% по-леки от тези изработени по Wet lay технология и с около 60% по-леки от стандартния капак. Vorsteiner използват същата технология, както при BMW Sauber F1 (сами се досещате за здравината), затова и качеството отговаря на цената. Това е верният избор!

Евтиният вариант е при жълтурите :mhihi:

Мога да ви дам още техническа информация за използваните материали от Vorsteiner, твърдост, качество, цени и т.н. ;)
Последна промяна BMX на 16 Яну 2008, 17:57, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 16 Яну 2008, 17:53

Тва са 514лв на капак без ДДС и мито. Провери колко е митото и ако остане таква цената аз ще съм първият поръчал ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMX » 16 Яну 2008, 18:04

Само да вметна, че цената за доставка е актуална към Септември 2007. Възможни са леки колебания, ако са променили ценоразписа си. При интерес мога да проверя точно колко ще струва доставката, понеже знам точните размери и кила на един пакетиран капак. При няколко бройки цената ще падне!

Относно митото - нямам идея къде да проверя, аз принципно не продавам в БГ, защото пазара е доста малък, но ако някой сподели ще се задействам и ще ви сметна всичко до стотинка!

Още нещо - при Vorsteiner можете да си изберете цвят на карбона според цвета на колата ви, което ще разреши проблема с КАТ. Ето за какво говоря:

Изображение
Последна промяна BMX на 16 Яну 2008, 18:13, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 16 Яну 2008, 18:12

Аз имам интерес, но като им писах на мейла ми дадоха UK дистрибутора и казаха да се обърна към него, а цените се виждат на сайта.
http://ca-automotive.co.uk/variants-Y2FyX21ha2U9Ym13JmNhcl90eXBlPWUzNiZwYXJlbnRfaWQ9MTkxOA==.html
Принципно съм навит да взема веднага на тая цена ама понеже е много под официалната обявена да не стане, човека зе парите и каза чакай малко.. :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMX » 16 Яну 2008, 18:18

Това, което съм писал по-горе е цена за доставка, без да включва цената на самия капак! Извинявам се ако не съм се изразил ясно. Просто се цитираха някакви цени за доставка от 700-1000$, които са силно преувеличени. Иначе CA-Automotive са също дилър на Vorsteiner, но цените са им по-високи, защото товарят повечко. Обаче работят от по-дълго време с Vorsteiner и затова тях препоръчват.

Относно плащането - само по банков път или онлайн с кредитна карта, така че няма място за грам съмнение. В допълнение можете да направите директна справка с Vorsteiner относно статуса на фирмата ми като техен дилър, преди да извършите плащането! ;)

Най-добре да ви дам оригиналния pricelist. За Е36 се предлага само капак за купе/кабрио. Ето цените на трите вида капаци:

Изображение

MSRP = препоръчителна цена на дребо
MAP = минимално одобрена цена, т.е. под тази цена не може да се падне... но за поръчка от няколко артикула винаги ще измислим нещо ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 16 Яну 2008, 21:51

Значи ти предлагаш капак за около 1600лв без ДДС и без мито, демек минимум 2000лв, ако е митото 5%. Цената е доста над тези на Сейбон.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMX » 16 Яну 2008, 22:28

Цената се определя от производителя. Аз единствено ползвам отстъпки от нея в зависимост от оборота, който реализирам. Както казах, аз в БГ не продавам, а за хора от форума ще жертвам не малка част от моята комисионна, за да предложа ненадмината за този продукт цена. ;)

Колкото до Seibon vs. Vorsteiner - пусни едно запитване в e90post.com (там са популярни и двата производителя) и ще получиш реални оценки, за продуктите на двете марки. ;)

Откровено казано Seibon е по-достъпен като цена, но само толкова. От тяхните опции, бих избрал OEM капак, че вентилирания е лелее... :shock:

П.С.: Ако пък търсите евтина цена, а не качество има много производители в Китай. Потърсете в Гугъл и можете да направите дори групова поръчка. Лошото при жълтурите е, че няма два еднакви капака и не дават гаранция за качество и съвпадение на отворите при монтаж. Факт!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 16 Яну 2008, 23:37

За китайските изобщо и не се замислям. Ако ще взимам Сейбон, то той задължително ще е ОЕМ Look, тия с отворите и без тва не ме радват много. Цената, която даваш сравнена с тая в сайта в Англия е чудна, но за съжаление все още сме в Бг и ако за тях е няква средна сума, за нас е 2 заплати и нагоре :(
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 17 Яну 2008, 1:41

яя дай за е46 преден и заден капак да видим .. :twisted:
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMX » 17 Яну 2008, 2:25

Ето малко снимки на уникално Е46 М3 с цялостен Vorsteiner тунинг, вкл. преден вентилиран капак с карбонови ребра. Откакто видях тези снимки мечтая за бяло BMW. А като си помисля само, че преди ненавиждах този цвят :roll:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JOINTI » 18 Яну 2008, 6:25

И аз съм навит за преден капак за Е36 :P

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 19 Яну 2008, 10:37

Аз лично идния месец ще си поръчвам Сейбон. 1310лв излиза капака до България, когато се поръчат 2бр.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M52B28

Мнение от sappa » 19 Яну 2008, 13:28

има оферта от потребител на друг форум за карбонови капаци. спецялно съм проверил за Е36 седан и купе, единичната цена с ДДС до България излиза 980лв. ако има някой заинтересуван мога да дам връзка с човека :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 19 Яну 2008, 13:46

Цената, която я давам е без някаква печалба за мен. Аз просто искам да си взема капак и тая цена е от Англия за доставка на 2 броя, като търся още някой да се комбинираме. Така, че може да сложиш офертата тук и ако е на същата марка или по- добра на тия пари и аз ще взема от по- евтините естествено :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M52B28

Мнение от sappa » 19 Яну 2008, 14:04

bum_bum написа:Цената, която я давам е без някаква печалба за мен. Аз просто искам да си взема капак и тая цена е от Англия за доставка на 2 броя, като търся още някой да се комбинираме. Така, че може да сложиш офертата тук и ако е на същата марка или по- добра на тия пари и аз ще взема от по- евтините естествено :mhihi:

и аз нямам никъква далавера от това, попаднах на обявата в друг форум и се поинтересувах точно заради тази тема. за марка не съм питал само знам, че капаците идват от УСА. предлага ги собственика на maxdrive http://www.maxdrive-bg.com/

ПредишнаСледваща

Назад към Tuning