328i turbo
Модератор: bum_bum
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: 328i turbo
Добре де не е ли по разумно да се сложат шпилки вместо стоковите болтове още преди да са се усрали резбите в блока ?
Плюсовете не са само възможноста за многократно сваляне на главата без опасност от преебаване на резбите.
Плюсовете не са само възможноста за многократно сваляне на главата без опасност от преебаване на резбите.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
Ами ако случиш на здрав блок може и да стане, макар че все още си остава риска да излезе някоя резба, ако е много "приключил" материала. Вариянта, който е използвал бум_бум и в чужбина го използват, но незнам при турбо проекти на по-високо налягане дали държи както трябва.
Nickelback - аз говоря за 15 десети ОТ милиметъра, не от сантиметъра. Може би заради това става разминаването в разбиранията ни.
Защото да - 15 десети от сантиметъра са си 1.5мм
Nickelback - аз говоря за 15 десети ОТ милиметъра, не от сантиметъра. Може би заради това става разминаването в разбиранията ни.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
ръб написа:Ами ако случиш на здрав блок може и да стане, макар че все още си остава риска да излезе някоя резба, ако е много "приключил" материала. Вариянта, който е използвал бум_бум и в чужбина го използват, но незнам при турбо проекти на по-високо налягане дали държи както трябва.
I surrender, I surrender
I'm giving up...

15 десети ОТ КАКВОТО И ДА БИЛО са точно 1.5 пъти от същото

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- ръб
- младши ентусиаст
-
Добре де, като са 15 стотни от сантиметъра, от милиметъра кво са ???? напиши ми буквено 0.15мм
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
- Jordana
- старши ентусиаст
-
ръб написа:Ами ако случиш на здрав блок може и да стане, макар че все още си остава риска да излезе някоя резба, ако е много "приключил" материала. Вариянта, който е използвал бум_бум и в чужбина го използват, но незнам при турбо проекти на по-високо налягане дали държи както трябва.
1см има десет десети ?! 15 какво е ? 1.5 см бих казал.Ама уточнявайте ги тия мерни единици кой в каква скала мери че стават грешки.Обикновено тъй наречените "майстори" ползват макар и рядко измервателни прибори.Тия измервателни прибори имат един така неречен клас на точност който указва и как всъщност са разграфени скалите на тези прибори.
Последна промяна Jordana на 16 Май 2013, 22:12, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- ръб
- младши ентусиаст
-
една десета - 1/10 = 0.1
пет стотни - 5/100 = 0.05
0.15мм - 1 десета и 5 стотни милиметра
да кажем, че не съм разбрал, че трябва да се изкажа по-ясно.
в случая не може да се говори за "майстори", щото се работи на прецизни машини, с точност ПОНЕ 2 знака, след десетичната запетая, така че тея доводи не са в сила.
лошото е, че се насра темата, така че моля някой мод да я поразчисти и да остави "ценните" по негова предценка мнения
0.15мм - 1 десета и 5 стотни милиметра
да кажем, че не съм разбрал, че трябва да се изкажа по-ясно.
в случая не може да се говори за "майстори", щото се работи на прецизни машини, с точност ПОНЕ 2 знака, след десетичната запетая, така че тея доводи не са в сила.
лошото е, че се насра темата, така че моля някой мод да я поразчисти и да остави "ценните" по негова предценка мнения
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Прието е в механиката размерите да са в милиметри.
по скоро е 1/100 от сантиметъра и после х5
Всъщност това е 1/10 част от милиметъра или 1/100 част от сънтиметъра което навярно те обърква
по скоро е 1/100 от сантиметъра и после х5
Всъщност това е 1/10 част от милиметъра или 1/100 част от сънтиметъра което навярно те обърква
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
ръб написа:0.15мм - 1 десета и 5 стотни милиметра
Казваш 15 стотни и всичко е точно какво толкова сложно има.
Още си чакам отговора колко аджеба струва един "кадърно направен м50 на ниско налягане"
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- ръб
- младши ентусиаст
-
ами общо взето 15 стотни са си 0.015
една десета и пет стотни си е най-вярно в случая.
Със сигурност не са ми свалили главата с 2мм и блока с още 1.5мм, така че ПРЕДПОЛАГАМ под 15 десети и 20 десети са имали в предвид 1 десета и 5 стотни от главата, и 2 десети и 0 стотни от блока (щото 0.2мм са си две десети милиметра или иначе казано 2 стотни сантиметра ( 0.02см)) И един сантиметър има 10 милиметра, не 100, както примера със стотинките. 1 стотна милиметра от примера ти е 0.01 мм
п.п. при 100лв блок и 60лв гарнитура, какво толкова има да му се мисли ?

Със сигурност не са ми свалили главата с 2мм и блока с още 1.5мм, така че ПРЕДПОЛАГАМ под 15 десети и 20 десети са имали в предвид 1 десета и 5 стотни от главата, и 2 десети и 0 стотни от блока (щото 0.2мм са си две десети милиметра или иначе казано 2 стотни сантиметра ( 0.02см)) И един сантиметър има 10 милиметра, не 100, както примера със стотинките. 1 стотна милиметра от примера ти е 0.01 мм
п.п. при 100лв блок и 60лв гарнитура, какво толкова има да му се мисли ?
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Човек, машинни инженери работят с милиметри, шивачите със сантиметри или поне на мене това ме учеха едно време в Технически Университ, сега какво ги учат и аз не знам и 0,015мм са 15 хилядни, а тия в шлайф базата и тях не ги знам какво са завършили сигурно шивашкия институт щом за тях 15 десети са 0,15мм.
ОТ:Отново се отбягва от темата колко излиза един турбо мотор после ни хулят неверниците дето правим атмосферки.
Иначе лично мнение никога не бих си направил форсиран двигател с алуминиев блок ако ще да ми го подаряват блока нов особено след като сглобих моя и като знам колко пъти махах и слагах петите на коляновия вал докато се разбере, че ми трябва друг вал. Ако беше алуминиев сите разби щяха да заминат.
ОТ:Отново се отбягва от темата колко излиза един турбо мотор после ни хулят неверниците дето правим атмосферки.

Иначе лично мнение никога не бих си направил форсиран двигател с алуминиев блок ако ще да ми го подаряват блока нов особено след като сглобих моя и като знам колко пъти махах и слагах петите на коляновия вал докато се разбере, че ми трябва друг вал. Ако беше алуминиев сите разби щяха да заминат.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Jordana написа:Добре де не е ли по разумно да се сложат шпилки вместо стоковите болтове още преди да са се усрали резбите в блока ?
Може би да, но при мен беше постфактум. Гъзобръкия майстор превъртя резбата и не намери за нужно дори да ми каже. Смених 2 пъти всичко по охлаждането и тогава загрях, че може да е главата. А междувременно мотора надуваше мощно вече точно 10 секунди след запалването. Болтовете откъм 6-ти цилиндър бяха тоталка като последния в ляво излизаше даже и без много да се върти

Не исках да сменям блока защото беше гаранционно сменян с нов, който си е комплект с бутала и биели през 2000 година и практически по онова време си беше кажи-речи чисто нов. Чугун неща, защото колата е атмосферка и щях да убия цялата идея.
Глава направена с въпросните втулки също не е проблем да си я сваляш колкото си искаш. Не, че имам голямо желание вече да я свалям де.
- ръб
- младши ентусиаст
-
какъв университет бе човек, това се учи сигурно в 5ти клас
0 . 0 0 0
десетици стотици хилядни
от което следва, че 0.15мм са "нула цяло една десета и пет стотни" милиметра
както и да е, аз турбо мотор както казах не съм правил. Имам познати с турбо проекти за по 250лв, имам и такива с проекти за хиляди левове. Как да дам коректен отговор ? И като казвам за 250 лв имам впредвид - изпускател с фланците, даунпайп, малка турбина, малък кулер, турбо пътища и преправен изпарител. При налягане от 0.5 до 1 бар. Може да прозвучи смешно, но е факт, че при единия автомобил (Лада 2105) мотора е 1.6 ладов на 0.6 налягане с гореспоменатите части бие 325тдс, 318 седан, 320 седан.
Не говоря за големи коне и проекти. Давам пример просто за наистина нискобюджетен проект.
Колко струва една широколентова сонда? А пигибек или стендалоун ЕКУ ? Друга горивна помпа и дюзи ? Изпускател с турбо, пътища и кулер съответсващи на кубатурата на мотора и гонените резултати ? Ами предполагам, че 160лв за блок и гарнитура няма да са фрапиращи на фона на средствата нужни за по-горното.
0 . 0 0 0
десетици стотици хилядни
от което следва, че 0.15мм са "нула цяло една десета и пет стотни" милиметра
както и да е, аз турбо мотор както казах не съм правил. Имам познати с турбо проекти за по 250лв, имам и такива с проекти за хиляди левове. Как да дам коректен отговор ? И като казвам за 250 лв имам впредвид - изпускател с фланците, даунпайп, малка турбина, малък кулер, турбо пътища и преправен изпарител. При налягане от 0.5 до 1 бар. Може да прозвучи смешно, но е факт, че при единия автомобил (Лада 2105) мотора е 1.6 ладов на 0.6 налягане с гореспоменатите части бие 325тдс, 318 седан, 320 седан.
Не говоря за големи коне и проекти. Давам пример просто за наистина нискобюджетен проект.
Колко струва една широколентова сонда? А пигибек или стендалоун ЕКУ ? Друга горивна помпа и дюзи ? Изпускател с турбо, пътища и кулер съответсващи на кубатурата на мотора и гонените резултати ? Ами предполагам, че 160лв за блок и гарнитура няма да са фрапиращи на фона на средствата нужни за по-горното.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Въпроса е дали те кефи кола направена по подобен начин. Ако да си ОК. Ако не- вадиш кофата и почваш да наливаш. 

- ръб
- младши ентусиаст
-
тооо...какво да ти кажа
не вярвам, че има хора, които не ги кефят истински направените коли. Вече зависи от приоритетите, които си поставя човек, каква ще я свърши с... хобито си? За мен варела вече не е на първо място и не мога да наливам всичко в него. Така че ако един ден тръгна да се занимавам с турбо проекти - ще е по "българския" метод, пък ако е писано - ще стане и ще върви. Като не - ще завърши както експериментите ми преди време с евтини части - в кофата.
Предполагам на колегата ТОМ колите, не са проекти за по 2000лв...

Предполагам на колегата ТОМ колите, не са проекти за по 2000лв...