Е60 525i питане за вдигане на мощността...

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 545i

supercharger

Мнение от Sapa » 08 Сеп 2008, 23:41

мдаа компресорен кит 8PSI или около 0.6 бара надналягане. Съответно си иска и интекулер.

Като го сложа ше ви споделя, но цената е доста над 10 хил лв - по мои оценки около 14 000 всичко. Но в крайна сметка е много по-евтино (поне 15 000) ако искам да сменя мойта за сравнима 545, а пък ше върви като такава :)

Между другото - кат сложа кита ше ми остане един спринт бустър за Е60 автоматик, който има интерес ше го дам с добра отстъпка

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 09 Сеп 2008, 8:21

аз за тия пари бих се качил на 545...!!не мисля ,че разликата е още 15бона отгоре плюс тия 14 дето ще дадеш за тунинга. не си струва!!
като се нагласиш-пусни едно ЛС за бустера да видим...!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 545i

Мнение от Sapa » 09 Сеп 2008, 12:06

Ако можеш да си купиш 545 в идеално състояние до 80 000 км за под 75 000 лв евала! И това е без да броя всички разходи по смяната на колата като данъци, застраховки и т.н. Да не говорим че 545 почти няма като оферти, да не говорим че 525 малко се търсят :)

ентусиаст
Аватар
Кара: 525XD LCI

Мнение от Lacho » 09 Сеп 2008, 23:49

SKISA написа:ми снощи го сложих....!!! голем кеф!!!! требва да ви кажа ,че усещането е сериозно и си струва...!! карал съм само около 5-6км в града и не мога да дам отзиви за извънградско ,но в града особено на 1ва и 2ра се усеща бая разликата...!!! колата става много по-пъргава ,много бързо качва оборотите и тръгва наистина много по-бързо...!! усещането е като за 20-30коня отгоре ,колкото и пише на таблиците..!! другото усещане за повишеният въртящ момент трябва повече да проличи на дълъг път...!! общо взето за пръв път виждам докато я карам да ми светка толкова пъти лампата за ДСЦто...!!! :lol: най-интересното е ,че за мойта няма вариант за преместване на ограничителя на оборотите и там си остана старото ,което според мен е хубаво ,за да не изпържа съвсем двигателя...!!
тва май беше най-новата кола на която е слагал лъчко чип,та има и снимки ...!
повече отзиви за цялостно държане на колата и разходна гориво-като я изкарам на дълго...!!

Не е най новата на която съм слагал, а ми е първата Е60-ка на която сложих и мисля че се получи много добре, радвам се че ти харесва, пожелавам ти само хубави моменти за в бъдеще :winky:

Поздрави

Аватар

Мнение от SKISA » 11 Сеп 2008, 9:03

Sapa написа:Ако можеш да си купиш 545 в идеално състояние до 80 000 км за под 75 000 лв евала! И това е без да броя всички разходи по смяната на колата като данъци, застраховки и т.н. Да не говорим че 545 почти няма като оферти, да не говорим че 525 малко се търсят :)

ма да не говорим ,че като купих мойта от германия разликата до 545 беше още 4-5000евро!!! и като сложиш и акциза не се получава твойта сметка...!! смятам ,че разликата до 545 е много по-малка...!!

Аватар

Мнение от SKISA » 11 Сеп 2008, 9:06

Lacho написа:
SKISA написа:ми снощи го сложих....!!! голем кеф!!!! требва да ви кажа ,че усещането е сериозно и си струва...!! карал съм само около 5-6км в града и не мога да дам отзиви за извънградско ,но в града особено на 1ва и 2ра се усеща бая разликата...!!! колата става много по-пъргава ,много бързо качва оборотите и тръгва наистина много по-бързо...!! усещането е като за 20-30коня отгоре ,колкото и пише на таблиците..!! другото усещане за повишеният въртящ момент трябва повече да проличи на дълъг път...!! общо взето за пръв път виждам докато я карам да ми светка толкова пъти лампата за ДСЦто...!!! :lol: най-интересното е ,че за мойта няма вариант за преместване на ограничителя на оборотите и там си остана старото ,което според мен е хубаво ,за да не изпържа съвсем двигателя...!!
тва май беше най-новата кола на която е слагал лъчко чип,та има и снимки ...!
повече отзиви за цялостно държане на колата и разходна гориво-като я изкарам на дълго...!!

Не е най новата на която съм слагал, а ми е първата Е60-ка на която сложих и мисля че се получи много добре, радвам се че ти харесва, пожелавам ти само хубави моменти за в бъдеще :winky:

Поздрави

начи да кажа за каране извън града....!!!
колата се държи много добре и изпреварванията стават доста по-лесно...!!! вдига оборотите по-бързо и скоростта е по-висока!
за разхода на гориво-според мен е спаднал,според компа -също!!! на отиване изхарчи 10,3л като съм карал много здраво по магистрала към 180 и по другите пътища 100-120-140...!! средната скорост на компа беше 116 и разхода беше с половин литър по-малко!! преди това ми отчете 11л при средна 68!! на връщане се покачи малко и стигна 11л на сто ,но скоростите ,с които карах бяха със сигурност по-високи от преди чипа!! отделно правих доста повече изпреварвания от нормалното...!!!
така че моят извод е ,че при еднакво каране преди и след чипа разхода на гориво намалява с около 0,8л!!!
тва е от мен-лъчо е вашият човек!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на магия

Мнение от rango » 27 Сеп 2008, 19:43

2005та 525 бензин 192коня

винаги сьм се чудел какво ли им е на хората с машини за по 50-100бона кат ги духне неква талига изглеждаща на кола за 10-тина хилядарки и жалките им опити да я достигнат са напразни :roll:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

НЕ Е МНОГО ВАЖНО КОЛКО ТИ Е МОЩНА КОЛАТА ПО ВАЖНО Е КОЛКО ТИ Е ПРАЗНА ГЛАВАТА!!!

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 27 Сеп 2008, 22:18

A ти замислял ли си се какво е като минеш през паважа със спортното окачване и ти опаднат пломбите, а човека с мудната лимузина се разклати леко, погали крачето на русата кака до него и се усмихне :mhihi:
BMW only!

Предишна

Назад към Tuning