Как да вдигна малко коне на 316 ??
Модератор: bum_bum
72 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Ogi написа:реших да махна катализатора, да сложа спортен филтър и чип.... имам и някво спортно гърне и по мои изсчисления трябва да вдигна поне 2О коня... което ми е напълно достатъчно... а по нататък живот и здраве да забия и една генерация...
Некво са ти грешни изчисленията май. По- скоро 5- 6 коня

- inseCT
- младши ентусиаст
-
- Кара: докато има!
- Мечтае да кара: Steptronic
- Детайли за колата: 320i (e36,95'',163PS,5 gang)',320d (e46,03'',183PS,6 gang)
Ogi написа:Brani написа:а колко излиза подобна инвестиция и колко би вдигнала разхода?
еми.. махане на катализатор със слагане на няква траба или нещо от сорта не повече от 5О лв.
чипа... зависи за колко ще си го намериш... м/у 2ОО-4ОО лв.
спортния филтар... зависи от марката.. има по 45 има и по 145... но доколкото разбрах трябва да е изолиран добре за да има ефект... за което може да отделиш още едни 4О-5О лв.
генерация... по първоначални данни около 1ООО лв.. но със примитивни материали можело да се стигне и до 15О-2ОО лв. за което не съм убеден...
но в момента търся информация за катализатора... дали няма да има някакъв проблем като го махна... компютърни грешки и т.н. моля ако някой е запознат със случея да помогне...
става на въпрос за 316и 98 година... мисля че мотора беше м43 ( абе този с веригата дето е)
Махнеш ли катализатора съм сигурен че ше ти излезне грешка после на компа!При мен е махнат и акто бех на диагностика ми показваше грешка

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Re: Как да вдигна малко коне на 316 ??
Ogi написа:Здравейте колеги... знам че 1-вото което ще ви дойде е чип но нещо не съм фен на чиповете чувал съм че не е хубаво за двигатела... че вдигало разхода и какво ли не.. то естествено че каквото и да направя за да вдигна конете ще ми вдигне разхода но мисля че чипа не е добра идея... ако някой има няква идея моля да я сподели
Впрегни 20-30 расови жребци и ще усетиш раква резачка ще стане.

Изборът си е твой...
- speedmaniac
- младши ентусиаст
-
Според мен човекът си има колата и иска на нея да и направи нещо, а идеите да я смени с друга не са му от полза. Нека каже някой които е правил такъв 'тунинг' дали е имал резултат и с колко коня реално е вдигнал power-a 

...E36 Rulzzz...
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=103218 - Help!
Издирвам откраднат лаптоп Compaq Presario с МАК адрес 00:1B:24:CF:6C:8E

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=103218 - Help!
Издирвам откраднат лаптоп Compaq Presario с МАК адрес 00:1B:24:CF:6C:8E
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
Sea Eagle написа::wave: Спорен е въпросът колко точно ще се повиши мощноста и дали ще си доволен. От прочетеното до тук си мисля, че дори и да направиш тези промени по колата, макар и по късно ще опреш до по-мощна машина примерно 320. Моето лично мнение е по-добре помисли да замениш 316-ката с 320-ка, задели средства и го направи, щом искаш повече мощност. Освен това се съмнявам с тези промени да достигнеш повишение 20-30к.с![]()
Изборът си е твой...
виж сега... аз ако съм искал да си взема мощен автомобил щях да го направя... тази кола харесвам, нея искам да карам и изобщо нямам планове да я сменям, просто участвам в италянския шампоинат в Калояново... на последния кръг забелязах че ако бях само със 5 секунди по бърз щях да постигна доста повече... та и от там ми идва желанието... трябват ми 5 секунди.... като взема друга кола вече няма да съм в клас до 1.6

- Ogi
-
Плевен тийм
-
bum_bum написа:Ogi написа:реших да махна катализатора, да сложа спортен филтър и чип.... имам и някво спортно гърне и по мои изсчисления трябва да вдигна поне 2О коня... което ми е напълно достатъчно... а по нататък живот и здраве да забия и една генерация...
само чипа вдига м/у 1О и 15% ... 1О2 + 1О% = 113.2 к.с.
- LAST RIDE
- ентусиаст
-
- Кара: дизелaка да пропушва
- Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D
5сек. са страшно много брат хората наливат луди пари зада ги смъкнат!
С тези промени които си описал по гори наистина няма да усетиш никаква разлика във вървенето с исключение на премахването на кат.и чипчето може би ще стане малко по пъргава в ниските и общо взето нищо......позаинтересуваи се за някое компресорче(за малолитражки)по лесно е за монтаж от турбото(и с по малко интервенции) и маи излиза по тънко
С тези промени които си описал по гори наистина няма да усетиш никаква разлика във вървенето с исключение на премахването на кат.и чипчето може би ще стане малко по пъргава в ниските и общо взето нищо......позаинтересуваи се за някое компресорче(за малолитражки)по лесно е за монтаж от турбото(и с по малко интервенции) и маи излиза по тънко
Заменям си усилвателя!!
viewtopic.php?f=64&t=228928
коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават...
viewtopic.php?f=64&t=228928
коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават...

- Ogi
-
Плевен тийм
-
Sea Eagle написа::DЕ така кажи.. В клас 1.6 има ли някакви ограничения за конските сили? Питам защото ми е интересно,а не съм запознат с това.
Ако имаш снимки от шампионата, давай да ги видим.
ограничение в конете няма... само в кубиците... сред мойте конкуренти имаше хонда сивик 1.6 16О коня че даже с ъпгрейди

LAST RIDE написа:5сек. са страшно много брат хората наливат луди пари зада ги смъкнат!
ами... на 1-вият кръг карах със 17" джанти... на 2-рия кръг карах със 15" джанти с гадни гуми... и свалих със 7 секунди... мисля че с тези подобрения и с по хубави гуми мога да смъкна и повече от 5 секунди

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Ogi написа:bum_bum написа:Ogi написа:реших да махна катализатора, да сложа спортен филтър и чип.... имам и някво спортно гърне и по мои изсчисления трябва да вдигна поне 2О коня... което ми е напълно достатъчно... а по нататък живот и здраве да забия и една генерация...
само чипа вдига м/у 1О и 15% ... 1О2 + 1О% = 113.2 к.с.
Знам, че така ги рекламират, но 12 коня от чип на атмосверка 1.6 ми се вижда леко в сферата на научната фантастика.
72 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5