Разлика м/у СТЕНДАЛОУН И ПИДЖИБЕК

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

Потребител
Аватар

Мнение от GodFather » 18 Май 2007, 20:27

Единственият проблем с мегаскурт е че неможе точно да се котролира Ваноса все още...но по принцип е много ефтина система, само да можеш да си я сложиш сам...тука има човек който продава само платката и е около 200 долара, а ако искаш да ти я направи "Plug n Play" всмисал, махаш си сток ECU и слагаш мегаскурт, я продава за около 500-600 долара...после идва трудната част да си я тунинговаш сам, ковто може да излезне много скъпо ако не занеш какво правиш... ;)
Аз в момента исползвам Electromotive Tec3R Standalone и съм много доволен...направил съм си Ваноса да се вклучва около 2000-2200рпм и се изклучва около 4500-4700рпм...
Другото което ми харесва за мегаскурт-а е че можеш да използваш или МАП сензор или МАФ сенсор...което за по точно разчитане се използва сток МАФ сензор, обаче те имат максимално число за исмераване на количество въздох, което след като стигнеш това дадено число, не можеш да измерваш повече въздох което ти слага лимит на колко коня можеш да напраяиш....
от другата страна можеш да използваш МАП сензор, който мери налягането в смукателниа манифолд, и то няма граница или лимит на колко можеш....сте стигне докато ти гърмне манифолд-а ;)
В моита система, с Тек3Р, аз използвам МАП сензор, това ми е единственната опция, но дори и да имах опция да използвам МАФ сензора, 500 конски сили на гумите никога нямаше да ги стигна защото лимита на МАФ сензора е много преди 500конски сили ;)

Стансилав...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 320
Детайли за колата: E30 320 Megasquirt MS II-extra,DIY wideband

Мнение от valentino » 19 Май 2007, 20:02

Ако става въпрос за тествана платка и готова за вграждане от версия 2.2 аз продавам за 150 долара тука в БълХария.
Megasquirt & Megaview user

Предишна

Назад към Tuning