Чип
Модератор: bum_bum
Brezel написа:...
Здравей!
Ако ми позволиш, да те попитам: решен ли е по някакъв начин казуса, че е възможно
всички номера (версия на софтуера, номер на ЕКУ-то по Бош и БМВ) на предлагания
чип,с нанесените промени, и на съответния стандартен да съвпадат и програмите,пак,
да се различават по това, че са за управление на двигатели с различен ходов
обем? А този случай не е малко вероятен при този тип "чип-тунинг"...

Driver's Racing Team
Re: smi
ditko1 написа:Някой може ли да разясни какво точно прави чипа дига коне сваля ли разхода ако не я караш зверски основните работи??
Ето прочети.... http://www.prospeed.bg/tuning_faq.php
- Dakataaa
- младши ентусиаст
-
- Кара: квото има
- Мечтае да кара: E30 M3 Johnny Ceccoto
Да попитам само , защо има такава огромна разлика вьв цените на стоките
Да речем вьв проспиид за 318ис 500 лева грубо ,а при нашия човек 100лева 

- PNR
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318is COUPE M42
ами според мен е затова че в проспиид е голям сервиз за БГ правят ти диагностика взимат ти парички за монтажа които ми се струват че са излишни нали ...
абе как да ти кажа има хора с много пари които не ги интересува нищо отиват хвърлят си парите навятара и толкова оставят си колата после само отиват да я вземата и така не занят иначе дори къде се "налива течност за чистачките" за такива хора са тези сервизи според мен дано да не се засегне някой който работи на такова място или по точно има такъв сервиз извинявам се момчето ти дава чипа на цена която също е ...
само да ти кажа че самия чип струва 5лв и след това на него се качва вече готов софт ( никой не знае дали нее краден) нали сесещаш купува се един истински сваля се инфото от него и хайде на нови чипчета и така тези които се занимават за тчх не трудно така че не му мисли за цената а ако имаш интерес пали и взимай аз много се чудя и може да отнеса 2 парчета за 31иис и за 320 24 винтилова
П.С. това си е лично мое мнение и не казвам че е така в този случай
абе как да ти кажа има хора с много пари които не ги интересува нищо отиват хвърлят си парите навятара и толкова оставят си колата после само отиват да я вземата и така не занят иначе дори къде се "налива течност за чистачките" за такива хора са тези сервизи според мен дано да не се засегне някой който работи на такова място или по точно има такъв сервиз извинявам се момчето ти дава чипа на цена която също е ...
само да ти кажа че самия чип струва 5лв и след това на него се качва вече готов софт ( никой не знае дали нее краден) нали сесещаш купува се един истински сваля се инфото от него и хайде на нови чипчета и така тези които се занимават за тчх не трудно така че не му мисли за цената а ако имаш интерес пали и взимай аз много се чудя и може да отнеса 2 парчета за 31иис и за 320 24 винтилова

П.С. това си е лично мое мнение и не казвам че е така в този случай
- SuPeR_FLY
- Low Is A Lifestyle
-
- Кара: ниско на земята
- Lacho
- ентусиаст
-
- Кара: 525XD LCI
lowdriver написа:Добре, де, в тези чипове не е ли "вкаран" някакъв интелектуален труд и знания...?!
Вкаран е и ние точно това плащаме, чипа е просто носител.

0878 500 286
Chip Tuning ПРОМОЦИИ EDC15; EDC16; EDC17; Имобилайзери; FAP & DPF OFF;
POWERED BY EVC/WINOLS & Alientech Kess & K-Tag
POWERED BY EVC/WINOLS & Alientech Kess & K-Tag
- Vozq_bez_pari
- младши ентусиаст
-
- Кара: is turbo / 520i,и на жената е30ката
lowdriver написа:
Добре, де, в тези чипове не е ли "вкаран" някакъв интелектуален труд и знания...?!
lowdriver да те питам ти музика свалена от нета слушаш ли ? мп3
филми гледаш ли свалени от нета ?
и за тях е вложен труд
(ако съм те разбрал правилно намекваш че е краден софта)
ако не съ олучил здраве да е
Добре, де, в тези чипове не е ли "вкаран" някакъв интелектуален труд и знания...?!

lowdriver да те питам ти музика свалена от нета слушаш ли ? мп3
филми гледаш ли свалени от нета ?
и за тях е вложен труд
(ако съм те разбрал правилно намекваш че е краден софта)

ако не съ олучил здраве да е

- PNR
- младши ентусиаст
-
попринцип няма значени как е всичко евала му на момчето че ги дава на такава добра цена та дамогат повече хора даси сложат чипче има много желаещи попринцип но цената е малко висока 500-1000лв и не всеки може да отдели толкова пари нали се сещате ако всеки ги нямаше тези пари за нищо щеше да ски кара М3 на която определено не и трябва чип нали така момчета щеше даси и налива догоре постоянно и да си и е платил и кациза на мотора но уви не сме такива повечето така че още веднъж еваларка на пичагата
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
разликата идва и оттам че в проспийд имаш някаква гаранция че са те погледнали и тествали на място за какво става дума.
На 'пича'
трябва да му имаш доста доверие, за да си сложиш чип управляващ всичко по двигателя ти, който при една грешка може да те прати на основен ремонт след няма и седмица каране.
Сега че software-а вероятно е същия който ще ти сложат в проспийд 1:1, понеже е N-то копие тръгнало някога някъде от Германия - добре. Само че някои хора предпочитат да дадат 400 лева отгоре и да имат гаранцията че е погледнато и направено на място от екип сертифициран за това (или поне се водят професионалисти)
отделно би трябвало да дават процент авторско право / интелектуален труд или както щете го наричайте на създателите - елемент чиста съвест?
като цяло съвет към PNR - споко малко
+400 лв за гаранция че не отиваш с тъжен поглед и двигател в ръка на основен, няма нищо общо със 7 бона++ акциз
но всеки си преценява - щом са добри отзивите - има хора според които си струва
На 'пича'

Сега че software-а вероятно е същия който ще ти сложат в проспийд 1:1, понеже е N-то копие тръгнало някога някъде от Германия - добре. Само че някои хора предпочитат да дадат 400 лева отгоре и да имат гаранцията че е погледнато и направено на място от екип сертифициран за това (или поне се водят професионалисти)

като цяло съвет към PNR - споко малко

- PNR
- младши ентусиаст
-
t0sh написа:като цяло съвет към PNR - споко малко+400 лв за гаранция че не отиваш с тъжен поглед и двигател в ръка на основен, няма нищо общо със 7 бона++ акциз
![]()
приемам критиката ти но просто ... какво да ти кажа 100лв койт опопринцип е решил да си слага чип защо да не си взема и да пробва няма да му навреди ( е поне дано да не му навреди на колицата ) а пък и момчето говори нещо: дава ти взимаш пробваш караш гледаш как е колата как се държи тем подобни тестчета си правиш сам за себе си и ако те устройва взимаш ако не връщаш и толкова нито пари за пробата нито нищо мисля че ...
реално погледнато според мен е по добре сам да си пробваш да видиш как е и тогава да прецениш дали тебе те устройва защото те правчт тестове в сервиз които обаче на пътя нямат нищо общо
П.С. преди бмвто ми имах алфа а преди нея пежо 405 карах го на диагностика там всичко 6 но нали се сещате че нама да го закарам ако всичко е 6 в сервиза няма проблем ама на пътя го нямаше като настъпеш колата на бензин едно зачудване това онова и леко полеко ускорява не е както беше преди пак в сервиз там всичко пак добре качва се Румен Дунев да го кара абе вчрно да има проблем и накрая се оказа от мап сензора който оабаче компютъра не го засече и там от някакво си мап уплатнение така че мисля че ако аз сложа чипа и пробвам колата и михареса как се държи е по стойностно отколкото да ми кажат в сервиза готово всичко е наред 568лв довиждаен и слизам на пътя но не е това което съм си представял и какво в този случай по добре да се прецакаш с 100 отколкото с 568лв нали

мое мнение
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
при неправилно управление, ще усетиш че дърпа, и след месец примерно може да си на основен ремонт. или поне за 500 кинта.
сервиза е за да те видят какъв чип си и дали нещо не е пипано по двигателя, за да иска custom чип. вземи прочети малко, не че съм спец, но покрай IT-то знам че никога не бих поръчал нещо насляпо. най-малкото защото ще се окаже че предишния собственик е сменил еди-какво си което стандартен тунинг-чип (перфектната версия и sofware нали) не 'понася', примерно.
та моето мнение - по-скоро 500 кинта предварително отгоре, отколкото пратен чип само по версия без грам оглед на двигателя ти, с риск макар и минимален за поне още 500 в сервиза + нерви
сервиза е за да те видят какъв чип си и дали нещо не е пипано по двигателя, за да иска custom чип. вземи прочети малко, не че съм спец, но покрай IT-то знам че никога не бих поръчал нещо насляпо. най-малкото защото ще се окаже че предишния собственик е сменил еди-какво си което стандартен тунинг-чип (перфектната версия и sofware нали) не 'понася', примерно.
та моето мнение - по-скоро 500 кинта предварително отгоре, отколкото пратен чип само по версия без грам оглед на двигателя ти, с риск макар и минимален за поне още 500 в сервиза + нерви

- Lacho
- ентусиаст
-
- Кара: 525XD LCI
pepy_81 написа:Според мен и да сложиш чип от 500лв в хубав сервиз каква е гаранциятя
че нема да се прецака колата и недай си боже стане това варния за рекламация ща ти намерат куп други причини но не и че може да е от чипа .Та за мен по-добре да си я прецакам аз за 100лв отколкото неквиси за 500лв.Мое мнение

0878 500 286