Megasquirt на атмосферна кола

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

М10 Разрушителя
Аватар

Мнение от ddt » 15 Авг 2006, 20:04

REMUS написа:
ddt написа:
REMUS написа:Според мен ще е добре с МС ;) но зависи за какво
:D
За каквото и да е,липсата на дебитомер,ще си каже думата 8)

Зависи дали е оправдана инвестицията ;)
А липсата на дебитомер е само едно от нещата ,които са в плюс ;) МС-а предлага доста по-интересни и ефективни възможности от махането на дебитомера ;)
Този неща са ми достатъчно ясни :roll:

младши ентусиаст
Аватар

re

Мнение от NESH » 23 Авг 2006, 16:00

valentino написа:Ако искаш Мегаскуирт само за атмосферна кола най-добре е да ползваш МАП сензор МРХ 4115 АР вътре в Мегаскуирта.

Къде да си купя готов Мегаскуирт с МАП? И как е решена директната връзка с комп за премапване?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 320
Детайли за колата: E30 320 Megasquirt MS II-extra,DIY wideband

Re: re

Мнение от valentino » 25 Авг 2006, 8:36

NESH написа:
valentino написа:Ако искаш Мегаскуирт само за атмосферна кола най-добре е да ползваш МАП сензор МРХ 4115 АР вътре в Мегаскуирта.

Къде да си купя готов Мегаскуирт с МАП? И как е решена директната връзка с комп за премапване?

Можеш да си купиш готов Мегаскуирт от човека с ник "disc"-той продава доколкото знам версия 2.2 на Мегаскуирт.Обикновенно тази версия се монтира МАП МРХ 4250 АР(той също ще ти върши работа за атмосферна кола,но е малко по груб),но предполагам можеш да се споразумееш да купиш Мегаскуирта без този датчик(този/тези датчици се монтират на самия Мегаскуирт) и после да се монтира МРХ 4115 АР.Лошото е че в България се намира само МРХ 4115 А-това е само датчика,но няма накрайник с извод за надяване на маркуч,но може да се направи на струг и да се залепи с лепило за МРХ 4115 А.
По въпроса за различните датчици(премапването) просто от менюто на "Mega tune"-програмата с която управляваш Мегаскуирта избираш съответния датчик с който работиш(изборът е между 4 различни датчика).

Потребител
Аватар

Мнение от Pioneer80MP » 31 Авг 2006, 20:32

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от valentino » 01 Сеп 2006, 13:00

То хубаво го има в България ама 760 лв. ми се виждат множко.

Diver's Nightmare
Аватар

Мнение от TOM » 01 Сеп 2006, 21:24

valentino написа:То хубаво го има в България ама 760 лв. ми се виждат множко.
Има го и за 300. Не е с такава хубава кутия но си е същия МС ;)
е21 345 0-402м 12.18
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от valentino » 02 Сеп 2006, 18:46

TOM написа:
valentino написа:То хубаво го има в България ама 760 лв. ми се виждат множко.
Има го и за 300. Не е с такава хубава кутия но си е същия МС ;)

Том,аз зная много добре колко струва защото си сглобявах сам,но не както правят други да си поръчат комплект частите и само да ги запоят на готовата платка,докато аз съм го събирал от отделни части взети от различни магазини и даже платката си правих сам.Даже бях пуснал тема в раздел "Тунинг" в която бях написал кое откъде съм взели мога да ти кажа че само частите без кутия и платка за Мегаскуирт версия 1 струват около 100 лв. докато този от линка по горе предполагам е версия 2 и поради това цената на допълнителния модул е 70 долара в Америка+ онези 100 лв. за които писах,ама пак общата цена е далеч от тези 760 лв. от линка.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bate borko » 05 Сеп 2006, 23:56

Мога да кажа на всички които се интересуват от МС,4е мап се монтира какъвто изисква колата или по желание на клиента като цената се запазва
тази цена(760лв) е краина цена за клиент или за една броика,за колеги които имат желание да монтират МС цената се променя
предимствата на мС са много пред оригиналния компютър на колата
МС е напълно програнируем компютър които дава възможност да се подбере оптимална работа на мотора,както за атмосферни двигатели,така и за двигатели с турбини
за хората които закупят и карат с МС се осигурява ка4ествена и бърза подръжка в слу4аи на проблем с МС,така 4е да може да си кара колата
аз съм слагал МС дори на кола с газова уредба и колата работи според горивната карта която се програмира
между другото надявам се знаете,че Али кара bmw-то си с МС,така 4е това е неоспоримо доказателство за ка4ествата и предимствата на МС
които проявява интерес към този продукт нека се свърже с мен,и ще му бъде оказано пълно съдеиствие

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DANIEL » 10 Сеп 2006, 11:57

Pioneer80MP написа:http://www.dek.bg/tuning/Products/Squirt.htm
кой го продава, в тази цена влиза ли програмиране
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bate borko » 10 Сеп 2006, 12:13

ако проявяваш интерес за закупуване свържи се с мен на ЛС
ж цената влиза и програмиране и настроика на колата,само дали имаш човек които да го монтира,защото ако нямаш ще го сложим ние

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Велко » 11 Сеп 2006, 20:19

Ако нямаш поне валове няма смисъл :roll:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bate borko » 11 Сеп 2006, 20:27

винаги има смисъл,спортните валове са още едно допълнение към двигателя,както и турбина или компресор,нитро система и т.н.
Честно казано се съмнявам дали въобще много от колегите тук са виждали МС,но както и да е

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Велко » 14 Сеп 2006, 15:22

Е добре, обясни точно какъв е смисъла в скуирт без абсолютно нищо друго по мотора? Какво по-точно ще ти даде? По-богата смес ли? :mhihi:
Изображение

Tuning Meister
Tuning Meister
Аватар

Мнение от KAMIKADZE » 14 Сеп 2006, 15:26

xenon написа:Е добре, обясни точно какъв е смисъла в скуирт без абсолютно нищо друго по мотора? Какво по-точно ще ти даде? По-богата смес ли? :mhihi:

респонс
[img]http://drifting-bg.info/landicar/landi.jpg/img]

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bate borko » 14 Сеп 2006, 23:24

xenon написа:Е добре, обясни точно какъв е смисъла в скуирт без абсолютно нищо друго по мотора? Какво по-точно ще ти даде? По-богата смес ли? :mhihi:

сама по себе си сместа няма да помогне,защото имаш ограни4ител на колата на дадени обороти и когато колата върви яко тя е ограни4ена от оригиналния компютър,а с по богата смес ще одавиш мотора
променяш горивната карта и оттам ти идва силата
а 4естно казано,ако не ти работи като хората компа на колата ти е по изгодно да сложиш скуирт
утре ще слагам на G60 на един приател 4е неговия се е насрал нешо и ще кажа какъв е ефекта-мисля 4е ще го накараме да тръгне яко
като цяло е много важно какъв ефект гониш
ако искаш да върви колата като хората трябва и мотора да се пипа-няма как,но идеята на МС е 4е не те ограни4ава в никакво отношение,програмируем е и ти дава свобода на деиствията

ПредишнаСледваща

Назад към Tuning