M43 stock ,може ли да се сложи турбо
Модератор: bum_bum
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: M43 stock ,може ли да се сложи турбо
Сони, аз пък съм забелязал (и цял свят също) че М20 например цепи яко главите, от време на време чупи кобилици, също така и клапани се откъсват и всичко става мармалад. Но това явно не пречи на хората по света и у нас да продължават да го правят и да постигат страхотни резултати. Също така сме виждали спукани глави и гръмнали дебитомери и на М30, М40, М42, М50, М52 и т.н. Поне на мен, М43 не ми изглежда като някаква развалина, както го описа, напротив, винаги съм се учудвал колко бодро тегли и колко малко гори (белег нехарактерен за нашата маркаsonny написа:Специапно М43 страда от 3 неща, Цепи глава, гърми еку, гърми и дебитомер. Това съм забелязал, че са му слабите места, то останалото си е като М40/М42.

е21 345 0-402м 12.18

- n.kostadinov
- кандидат ентусиаст
-
Изказах се така понеже от няколко месеца търкалям едно м40 с турбо, но м20-то си е корав мотор и май скоро ще се насоча именно към него.Мисълта ми беше ако човека е решил да турбинира да земе някой по-надежден мотор от м40/3
иначе да приятен е за каране и по-икономичен аз също не съм привърженик на това да се гони максималното.Половин година карах на 0.5 и нямах никакви грижи така че както вече казаха преди мен колегите ако го направиш да върви на това налягане(0.5-0.6)ще си съскаш безгрижно по завоите 

TOM написа:Сони, аз пък съм забелязал (и цял свят също) че М20 например цепи яко главите, от време на време чупи кобилици, също така и клапани се откъсват и всичко става мармалад. Но това явно не пречи на хората по света и у нас да продължават да го правят и да постигат страхотни резултати. Също така сме виждали спукани глави и гръмнали дебитомери и на М30, М40, М42, М50, М52 и т.н. Поне на мен, М43 не ми изглежда като някаква развалина, както го описа, напротив, винаги съм се учудвал колко бодро тегли и колко малко гори (белег нехарактерен за нашата маркаsonny написа:Специапно М43 страда от 3 неща, Цепи глава, гърми еку, гърми и дебитомер. Това съм забелязал, че са му слабите места, то останалото си е като М40/М42.)
Чакай бре, не го изкарвам развалина, става си мотора, нали и комбито е такова, е вярно с борбета повече от 140 не можа да вдигне, но пък да де разход от 6.7 даже още не го вярвам. Не е лош мотора, ама иск малко повече пазене от другите.

Тиквата на м43 верно не е от здравите,хем аз не съм голям душман 

- bavareca_sand
- Потребител
-
колеги а какъв изходящ колектор ще стане или трябва да се прави че ми се върти нешо в главата 

bavareca_sand написа:колеги а какъв изходящ колектор ще стане или трябва да се прави че ми се върти нешо в главата
Ми изходящ си за турбинка за М43, взима се директно от подразделението на БМВ АГ, а именно Моторспорт Тунинг маде ин Джърмани

- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
Dpy написа:Тиквата на м43 верно не е от здравите,хем аз не съм голям душман
не съм съгласен... казвам ти го като човек карал над година този мотор на максимален тормоз с препилена глава чипове мипове олекотени клапани къси дифове и кво ли още не за да му е колкото се може по тегаво... мотора не мръдна докъто не го оставих без масло... в край на сметка смених биелни лагери и се върнах в играта... продължих да го тормозя максимално... миналата година почти не пропусках състезание... в жегите 35-40 градуса мотора стои с минути на прекъсвач и няма да загрее, да се разчука, камо ли да прелопа или да хвърли глава...
така че всичко е относително!!!
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2