Топлинен щит - идея за направа
Модератор: bum_bum
- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
Re: Топлинен щит - идея за направа
s_kolev написа:Аз процедирах като колегата spacepl, като изолирах оригиналната кутия. 4мм стиропор от всякъде и отгоре алуминиево фолио, за залепяне използвах една туба санитарен силикон![]()
![]()
![]()
Oт почти 6 месеца карам така, но особенна разлика не съм усетил, освен че вече дебитомера не пари след динамично каране с ниска скорост.![]()
Има ли ефект от това
- s_kolev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 318ti
- Мечтае да кара: всичко
- Детайли за колата: М42б18 '94
Има плацебо ефект, но поне след яко каране лятото дебитомера не се нягрява както преди
п.с. При м42 има едно фунийообразно продължение на дебитомера в кутията - не го махайте.

п.с. При м42 има едно фунийообразно продължение на дебитомера в кутията - не го махайте.

- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
s_kolev написа:Има плацебо ефект, но поне след яко каране лятото дебитомера не се нягрява както преди![]()
Аз го бях ползвал като преходник за конуса

- ^Joreto
- серсемин
-
- Кара: BMW F30 340xi
Ето какво измайсторих днес за е30-ката...
Един колега ми огъна 1.5мм алуминии по предварително шаблонче, изрязано от картон. Облепих ламарината с няква изолация, изнесох малко филтъра и е го на...
Не е нещо красиво, но е прилично
колко ще е ефективно... незнам

Един колега ми огъна 1.5мм алуминии по предварително шаблонче, изрязано от картон. Облепих ламарината с няква изолация, изнесох малко филтъра и е го на...
Не е нещо красиво, но е прилично

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
- NoMoreRules
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 320i Coupe, BMW e46 ci
- Детайли за колата: шест цилиндров звяр
Добре де колеги какво правите със датчика който влиза във фабричната филтърна кутия?
Някъде до филтъра ли го оставяте и има ли възможност да се направи една малка дупка във самият филтър и да се постави датчика вътре?
Някъде до филтъра ли го оставяте и има ли възможност да се направи една малка дупка във самият филтър и да се постави датчика вътре?
Само че едно е да отворят талона с 316,а под капака ония туч м50, дето и кьорав да си пак ще го чуеш :mhihi:
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Ми колегите казват, че просто го оставят на една страна. Аз такъв датчик нямам.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Да повдигна малко темата с нова информация. Направих процедурата и на е34-ката. Същия двигател, само че напълно фабричен. Резултата е отново страхотен, като тук и звука се подобри драстично. Материала отново е поликарбонат, като този път го облицовах с домакинско фолио, но не ми хареса как стана и най-вероятно ще го преправя. Трябва обиколя големите вериги и да видя какви изолационни материали има, подходящи за целта. Датчика за температурата на въздуха съм го закачил за така направения еър бокс, така че всичко си е като стоково. Ще снимам, когато е в напълно завършен вид.
- Salis
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 95`` m52b20
- Мечтае да кара: м52б20 stroke engine, coming soon....
....
Последна промяна Salis на 02 Юни 2013, 21:34, променена общо 1 път
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
И аз щях да попитам същото, но мен ме интересува и друго, какво си използвал за да го направиш и на последната снимка боядисано ли е? 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Ето как съм го измислил аз . Не само съм изолирал филтъра си в кутия ,но и съм пуснал тръбва с коята да осигурявам студен въздуг отвън защото не виждъм смисъл да е в кутия ако пак смуче въздуг от коша както е на повечето колеги по-горе
Другото което е не трябва да има никакви оребрени маркучии и ръбове по пътя на въздуга към мотора
Колегата по-горе ме шокира 
Ето снимка как е в момента с фолиото ( което е предпазно фолио за прдния прозорец от слънцето от 3 лв и съм го нарязъл ) една снимка без него да добиете представа и снимка на тръбата която съм пуснал от мястото за халогена до под филтъра .
Ефект не знам дали има защото си запалих този мотор с така направен аирбокс
ето и клипопе как върви колата http://vbox7.com/play:7c91d02fc4 http://vbox7.com/play:4a062a1ca7

Ето снимка как е в момента с фолиото ( което е предпазно фолио за прдния прозорец от слънцето от 3 лв и съм го нарязъл ) една снимка без него да добиете представа и снимка на тръбата която съм пуснал от мястото за халогена до под филтъра .
Ефект не знам дали има защото си запалих този мотор с така направен аирбокс

ето и клипопе как върви колата http://vbox7.com/play:7c91d02fc4 http://vbox7.com/play:4a062a1ca7
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
[00:00:25] Boris Dimitrov каза: мое мнение е че голфа е много по бърза и мощна кола от бмв
http://i47.photobucket.com/albums/f169/ ... jtte3o.gif
http://i47.photobucket.com/albums/f169/ ... jtte3o.gif
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
При мен на е34 в долния край на оригиналната кутия е входа, и въздух влиза от към бронята някъде. Така че напълно съм изолирал достъпа на въздух от коша. Отделно мисля да пусна и аз някаква тръба да смуче отвън, но е в процес на разработка 

- Salis
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 95`` m52b20
- Мечтае да кара: м52б20 stroke engine, coming soon....
...
Последна промяна Salis на 02 Юни 2013, 21:36, променена общо 1 път