спира4ки ????????
Модератор: bum_bum
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
спира4ки ????????
може ли от някьде да си намера вентилирани дискове за кола която е с обикновени ? 6те има ли изоб6то такива и 6те могат ли да се паснат на оригиналните 4елиусти

вентилираните дискове са по 6ироки > 4е нормалните сп. апарати няма да станат. ако има твоя модел с вентилирани дискове намери такива+апаратите и 6те станат.... ина4е трябват модификации.
" on stages where we ran 4 bar boost in qualifying, it was a case of closing your eyes, and praying that it would stay pointed straight ahead"
каквото вгз каза... нормалните дискове са около 6-8 мм широки (предните)... вентилираните са около 1.5 - 2 см широки (може и по-дебели). челюстите няма да могат да се отворят толкова.
защо ще си сменяш дисковете? караш ли на писта? случвало ли ти се е да караш толкова агресивно че да почне да ти потъва педала ? (brake fade). ако не си го изпитвал - няма нужда да си бараш спирачките. вентилираните дискове не ти дават общо взето по-къс спирачен път- по-скоро са по-устойчиви на прегряване, ма ако всичко е наред трябва много здраво да караш че да ги провокираш...
ако ти липсва усещане, смени си спирачната течност със хубава и си обезвъздуши системата внимателно...
защо ще си сменяш дисковете? караш ли на писта? случвало ли ти се е да караш толкова агресивно че да почне да ти потъва педала ? (brake fade). ако не си го изпитвал - няма нужда да си бараш спирачките. вентилираните дискове не ти дават общо взето по-къс спирачен път- по-скоро са по-устойчиви на прегряване, ма ако всичко е наред трябва много здраво да караш че да ги провокираш...
ако ти липсва усещане, смени си спирачната течност със хубава и си обезвъздуши системата внимателно...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
така е:)
обаче пропускате нещо друго...
аз за малко се разминах с вентилирани, знам че с вентилирани или плътни в моя случай спирането щеше да е еднакво, ама щеше да ми е едно густо на душата, че съм с вентилирани
не станаха, щото дисковете и супортите, дойдоха малко височки за 13-ките ми... а нямаше откъде да намеря 14-ки...
е от опит глава не боли (само малко джоба), сега съм дискове ате и накладки лукас
обаче пропускате нещо друго...
аз за малко се разминах с вентилирани, знам че с вентилирани или плътни в моя случай спирането щеше да е еднакво, ама щеше да ми е едно густо на душата, че съм с вентилирани

не станаха, щото дисковете и супортите, дойдоха малко височки за 13-ките ми... а нямаше откъде да намеря 14-ки...
е от опит глава не боли (само малко джоба), сега съм дискове ате и накладки лукас
<br>
br
br
alx написа:защо ще си сменяш дисковете? караш ли на писта? случвало ли ти се е да караш толкова агресивно че да почне да ти потъва педала ? (brake fade). ако не си го изпитвал - няма нужда да си бараш спирачките.
Ааааааааааа, това с потъването е гадно. Изпитах го по време на една фиеста из София и за малко Вайпър да се снабди с комби.

Адреналин майка, адреналин

"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
- BESSNIA
- Разработва двигатели и хотели
-
- Кара: M3 s54 , e23 745i ,e36 328, M3 s38
- Мечтае да кара: отново м3 е30 :)
KA_sport написа:тоя вьпрос ми го зададе един приятел кара лада 2107 1600 доста добра е коли4ката ама кава 4е има потьване на педала и много му загрявали спира4ките и иска дда ги сменя или модофицира с вентилирани![]()
![]()
и випитам има ли на4ин
![]()
Кажи му да си сложи заден мост от полски фиат те са с дискови спирачки .

Аве незнам дори и да не са вентилирани поне гледай ако ше купуваш някви да са от сигурно място.Аз на моита като и сменях предните дискове се кефех че съм ги взел тънкана(22лв.-брой) обаче за няма и 10000км гледам са направили вече чуден ръб и яко потреперва колата като спирам.
Тук незнам какво да напиша!!!
- krika
- ...и то хидравличен :)
-
- Кара: джата
- Мечтае да кара: на Ринга
- Детайли за колата: Двете 2и2ки
Е ти па кво искаш за 22кинта бая са изкарали
Die Neue Klasse ---> http://www.youtube.com/watch?v=dU7hAq7vmwA ---- http://www.formula1.bg ----
- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
надкладки за вентилирани дискове от 40 лева нагоре комплекта. Да не ви казвам Феродо Расинг , че цените им почват от 100 лева нагоре.
С тия неща пишки не трябва да се праят
С тия неща пишки не трябва да се праят

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2