M42B18 stock chip maps

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

M42B18 stock chip maps

Мнение от ръб » 26 Авг 2010, 8:01

Колеги, има ли някой тук, който може да ми прати всичката информация на сток чипа на 318ис е36 ? Ще съм много, ама много благодарен

Или поне някой да каже дали може да се прочете, щото не на всички коли е възможно четенето на сток чиповете

младши ентусиаст
Аватар

Re: M42B18 stock chip maps

Мнение от ръб » 28 Авг 2010, 7:28

Айде бе колеги, няма ли един дето да си е свалял епромчето
имам приятел с програматор, трябва ми само фабричната информация на чипа и от там ще се оправя сам
стига сме давали по 150-200 лв за чипове

CS-маниак
Аватар

Мнение от lowdriver » 28 Авг 2010, 9:25

Ето, заповядай, това е сток бин файл от Е36 318is.
Успех!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение
Driver's Racing Team

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ръб » 28 Авг 2010, 15:27

Благодаря много колега ! Сега ще го прегледам, дано стане работата :) Би било полезно и за други хора, както и ако се направи една база данни с бинове на различни компютри и който има мерак и се справя със запояването да си спести едни 150тина лева за чипове с неясен произход :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 29 Авг 2010, 12:32

Изображение
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

Кой кашля?
Аватар
Кара: D779676

Мнение от Nikolay1 » 31 Авг 2010, 13:38

Има ли развтие колега? Дали има начин да се пипа софта?
Be poZer, ride HoreX, drink 4oreX!
Oня русия

Потребител
Аватар
Кара: Тъпа Италянка
Мечтае да кара: Е90

Мнение от Hristov_Performance » 21 Окт 2010, 0:13

ръб написа:Айде бе колеги, няма ли един дето да си е свалял епромчето
имам приятел с програматор, трябва ми само фабричната информация на чипа и от там ще се оправя сам
стига сме давали по 150-200 лв за чипове

Май не си много наясно с този вид тунинг. Щом имаш програматор не виждам какъв е проблема да си свалиш бина от чипа. Ами после? ми той чипа с едни цифри по бош и такъв няма намиране в БГ ама примерно намериш аналог. И после какво? На хекс едитора правиш нещо ама и ти не знаеш какво слагаш на колата и не пали. И опираме до някой колега който да оправи кашата която си забъркал. Не е ли по-лесно да дадеш 150-200-300 лв. за файл направен от човек който знае какво прави?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 22 Окт 2010, 11:32

По лесно става,ако имаш авери със същия мотор и си вземете чип партия и после си го размножите,лошото на тез чипове е че информацията е някаква базова,тоест не е направена точно и конкретно за твоя мотор(състоянието му),доработките и т.н. и ефекта няма да има нищо общо с това да ти го направят професионалисти след конкретни измервания на мотора ти,тестове и т.н.

Потребител
Аватар

Мнение от Hristov_Performance » 22 Окт 2010, 19:48

Dpy написа:По лесно става,ако имаш авери със същия мотор и си вземете чип партия и после си го размножите,лошото на тез чипове е че информацията е някаква базова,тоест не е направена точно и конкретно за твоя мотор(състоянието му),доработките и т.н. и ефекта няма да има нищо общо с това да ти го направят професионалисти след конкретни измервания на мотора ти,тестове и т.н.

Мислиш ли че е по-лесно? примерно Е36 М50В20 знаеш ли колко разновидности на бош централа имат? А на сименс? мислиш ли че както аз така и колегите не криптират чипа (труда си) който са написали? Всеки един колега който знае какво прави може да ти напише софт точно за твоята кола и точно по твоите изисквания (така е даже по-лесно радвам се като дойде човек който си познава мотора и ми каже от тука до тука толкова гориво толкова аванс и т.н.) въпроса е колко си готов да платиш ти.

п.п. Не се заяждам с никой, нека тонът ми не се приема за остър и моля УВАЖАВАЙТЕ труда на хора като нас потрошили един вагон пари за качествено оборудване защото повярвайте не става с програматор за 60 лв. или галето за 90лв. знам го от опит. Ако не вярвате питайте колегата от Русе (VR Performance) колко струва кабелчето за EDC16;17 и прогамката към него.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 22 Окт 2010, 23:25

Уважавам труда на хората,но нали ти е ясно че примерно да ми пратиш чип по "еконт" само по тва че съм ти казал къв ми е модела на колата и електрониката и тва да идеш на място и се направят съответните тестове и така се програмира чипа,е нещо съвсем различно.Може да не съм специалист,ма не пия топла бира със студени кебапчета.Със здраве :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ръб » 23 Окт 2010, 0:09

Мда, 300 лв бих дал ако колата се качи на дино и се направят реални тестове.

Работата е, че имам приятел, който си пише сам чиповете за колата и вярвам, че би се справил и с тази задача, понеже тука на цяло Габрово хондите, той им е писал чиповете, и колите вървят, ама наистина.
Аз самия до сега с автомобилна електроника не съм се занимавал, но нали си има хора за всичко ?
До тук обаче всеки едитор, който съм пробвал не става. Все още търся.

п.п. няма как да дам 300 лв за чип за тази кола, при положение, че съм я купил за 2000лв и всичко (ама всичко) по нея се прави с CO-то и материали от железарията.
И точно тази моя щайга за 2000лв опердаса ЗАПАЗЕН 320 ванос на няма и 300 метра разстояние с кола и половина. А колата я правя за дрифт. Така или иначе мотора догодина се сменя - това е 2рата причина, поради която няма да дам толкова пари за чип.

Нищо против маперите нямам, както и към труда им - евала ! Но аз работя за 600-700лв на месец (редовен студент съм) и няма как да си дам половината заплата за 1 епром

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 23 Окт 2010, 15:39

Ти не даваш парите за епрома,а за годините труд вложени в тоя епром ;)
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ръб » 23 Окт 2010, 17:02

bmwdriver написа:Ти не даваш парите за епрома,а за годините труд вложени в тоя епром ;)

е ясно де :D може ника ми да е "ръб" ама чак толкова тъп не съм :D

Потребител
Аватар

Мнение от Hristov_Performance » 23 Окт 2010, 23:25

Dpy написа:Уважавам труда на хората,но нали ти е ясно че примерно да ми пратиш чип по "еконт" само по тва че съм ти казал къв ми е модела на колата и електрониката и тва да идеш на място и се направят съответните тестове и така се програмира чипа,е нещо съвсем различно.Може да не съм специалист,ма не пия топла бира със студени кебапчета.Със здраве :yes:

Тука си много прав колега. Аз например никога не бих си позволил лукса да пратя на някой чип които той ще си сложи на колата ей така само по снимка. Вярвам че доста колеги работят като мен. Разните там мапери с китайски кабели и DVD от и-блей за по 50-60 паунда с 8000+ карти на тях не коментирам, случайно попаднах на такова DVD бях потресен от файловете в него. А има хора които ги продават на разнии сиромаси за по 100 лв. УЖАС

Потребител
Аватар

Мнение от Hristov_Performance » 23 Окт 2010, 23:31

ръб написа:Мда, 300 лв бих дал ако колата се качи на дино и се направят реални тестове.

Работата е, че имам приятел, който си пише сам чиповете за колата и вярвам, че би се справил и с тази задача, понеже тука на цяло Габрово хондите, той им е писал чиповете, и колите вървят, ама наистина.
Аз самия до сега с автомобилна електроника не съм се занимавал, но нали си има хора за всичко ?
До тук обаче всеки едитор, който съм пробвал не става. Все още търся.

п.п. няма как да дам 300 лв за чип за тази кола, при положение, че съм я купил за 2000лв и всичко (ама всичко) по нея се прави с CO-то и материали от железарията.
И точно тази моя щайга за 2000лв опердаса ЗАПАЗЕН 320 ванос на няма и 300 метра разстояние с кола и половина. А колата я правя за дрифт. Така или иначе мотора догодина се сменя - това е 2рата причина, поради която няма да дам толкова пари за чип.

Нищо против маперите нямам, както и към труда им - евала ! Но аз работя за 600-700лв на месец (редовен студент съм) и няма как да си дам половината заплата за 1 епром

И ти и аз знаем че за 300+ лв. това няма как да стане но се търси и друг вариант.
Някога когато и аз бях много млад и запален се запознах с един виден мапер от Варна споделих му идеите си и той ми каза: "Качествения тунинг не е за хора на заплата" тогава не му вярвах, но с времето се убедих в това.

Следваща

Назад към Tuning