M43 stock ,може ли да се сложи турбо
Модератор: bum_bum
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- djarov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 320D
- Мечтае да кара: E92 M3
M43 stock ,може ли да се сложи турбо
карам 316 компакт,могали да си сложа турбина на 0.5-0.6 бара без да сменям бутала ?
Синьо бяло в черен кръг и три букви главни !
- gdavidoff
- Потребител
-
- Кара: е36 316i Compact
- Мечтае да кара: BMW e30 M3
- DANGER
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: за кеф
Re: M43 stock ,може ли да се сложи турбо
Може ама не е толкова просто и евтино колкото звучи, има доста неща за преработка.
- n.kostadinov
- кандидат ентусиаст
-
за моженето може то ама въпроса е струва ли си на тоя мотор!най-добре си намери някой който разбира от тези работи и той да ти обясни щото така тука във форума трудна работа 

На такова налягане, няма да има проблеми с карантията, добре е само да се ревизира глвата и естествено да се види компресия и износване, да не е от тия мотори дето сутрин намираш компресията в две кофи до колата.
- VINITU
- кандидат ентусиаст
-
колега за моженето - може но незнаеш в какъв филм ще се вкараш, а до колкото за карантиите и налягане 0,6/0,7 нали се сещаш, че турбината на голф 1.9 тди надува по един начин на 0,6, на 1,8 Т по друг, а на порше 911 турбо по трети, всичко зависи от това какво точно ще целиш.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
VINITU написа:колега за моженето - може но незнаеш в какъв филм ще се вкараш, а до колкото за карантиите и налягане 0,6/0,7 нали се сещаш, че турбината на голф 1.9 тди надува по един начин на 0,6, на 1,8 Т по друг, а на порше 911 турбо по трети, всичко зависи от това какво точно ще целиш.
може ли да ми разкажеш повече за различните начини на надуване, че ми стана интересно ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
K_Ilkov написа:VINITU написа:колега за моженето - може но незнаеш в какъв филм ще се вкараш, а до колкото за карантиите и налягане 0,6/0,7 нали се сещаш, че турбината на голф 1.9 тди надува по един начин на 0,6, на 1,8 Т по друг, а на порше 911 турбо по трети, всичко зависи от това какво точно ще целиш.
може ли да ми разкажеш повече за различните начини на надуване, че ми стана интересно ...
Тоя въпрос май трябва на някоя магистрална труженичка да го зададеш

- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
Dpy написа:K_Ilkov написа:VINITU написа:колега за моженето - може но незнаеш в какъв филм ще се вкараш, а до колкото за карантиите и налягане 0,6/0,7 нали се сещаш, че турбината на голф 1.9 тди надува по един начин на 0,6, на 1,8 Т по друг, а на порше 911 турбо по трети, всичко зависи от това какво точно ще целиш.
Тоя въпрос май трябва на някоя магистрална труженичка да го зададеш
Те магистралните за под 1 бар въобще не се захващат

- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
Сигурен съм ,че темата я има само ,че търсачката не работи
Както каза Сони направи тия неща и на малък надув става номера ,но е доста разправия

Както каза Сони направи тия неща и на малък надув става номера ,но е доста разправия

Защо да не си струва и на този мотор? Винаги ли трябва да се гони максималното? Ако имах тази кола и трябваше да я карам всеки ден, бих я направил с точно този мотор. Който е елементарен за ремонт, части бол, лек, икономичен с много въртящт момент, притежава удобна за интервенции електроника, включваща кнок сензори, екстра изключително привлекателна за мен. И аз можех да сменя мотора на моята, имам един М52Б28 подготвен за турбо ....ама от драгстери голяма файда няма. Разбира се, всеки си има предпочитанията, но и в малките мотори има сила, лекота, икономичност и кефn.kostadinov написа:за моженето може то ама въпроса е струва ли си на тоя мотор!

Последна промяна TOM на 01 Ное 2009, 20:12, променена общо 1 път
е21 345 0-402м 12.18

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
TOM написа:...
Сори за офф-топика ама ...
без да звучи като комплимент, но се радвам, че има и мнения на компетентни и мислещи хора ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
TOM написа:Защо да не си струва и на този мотор? Винаги ли трябва да се гони максималното? Ако имах тази кола и трябваше да я карам всеки ден, бих я направил с точно този мотор. Който е елементарен за ремонт, части бол, лек, икономичен с много въртящт момент, притежава удобна за интервенции електроника, включваща кнок сензори, екстра изключително привлекателна за мен. И аз можех да сменя мотора на моята, имам един М52Б28 подготвен за турбо ....ама от драгстери голяма файда няма. Разбира се, всеки си има предпочитанията, но и в малките мотори има сила, лекота, икономичност и кефn.kostadinov написа:за моженето може то ама въпроса е струва ли си на тоя мотор!
Специапно М43 страда от 3 неща, Цепи глава, гърми еку, гърми и дебитомер. Това съм забелязал, че са му слабите места, то останалото си е като М40/М42.
sonny написа:TOM написа:Защо да не си струва и на този мотор? Винаги ли трябва да се гони максималното? Ако имах тази кола и трябваше да я карам всеки ден, бих я направил с точно този мотор. Който е елементарен за ремонт, части бол, лек, икономичен с много въртящт момент, притежава удобна за интервенции електроника, включваща кнок сензори, екстра изключително привлекателна за мен. И аз можех да сменя мотора на моята, имам един М52Б28 подготвен за турбо ....ама от драгстери голяма файда няма. Разбира се, всеки си има предпочитанията, но и в малките мотори има сила, лекота, икономичност и кефn.kostadinov написа:за моженето може то ама въпроса е струва ли си на тоя мотор!
Специапно М43 страда от 3 неща, Цепи глава, гърми еку, гърми и дебитомер. Това съм забелязал, че са му слабите места, то останалото си е като М40/М42.
Докато го имах тоя матор само еку не ми е гърмяло от гореизброените от Сони та съм склонен да се съглася!

22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2