4ип тунинг-разход
Модератор: bum_bum
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
4ип тунинг-разход
Може ли да ми кажете след като се сложи 4ип какъв става разхода на едно BMW/318i/ Предварително ви благодаря.
:bowdown::bowdown:

- kay
- просветлен
-
- Мечтае да кара: по празни пътища
- rtzankov
- Ценко изложбения
-
- Кара: дългия да си плати входа !!!
Здравей, и добре дошъл
Пожелавам ти много приятни мигове с форума .
По темата която те интересува има доста изписана информация
Използвай търсачката на форума и съм сигурен, че ще откриеш отоговора на този въпрос
Поздрави

Пожелавам ти много приятни мигове с форума .
По темата която те интересува има доста изписана информация

Поздрави

R.I.P Landikar
- BMWMHartge
- старши ентусиаст
-
- Кара: 98' e36 318i
- Мечтае да кара: e36 ///M3
- Детайли за колата: M43B18
- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
а защо просто някой не му даде конкретен отговор, пък тогава може и с конкретни предложения за смяна на чарколяци 

- Breyton
- ентусиаст
-
- Кара: E34
Ако е добър чипа,при нормално каране не се вдига разхода.Проблема е че при смяна на чипа повечето хора им става по тежко дясното краче и затова им се струва,че разхода се качва. 

- Dimitar
- старши ентусиаст
-
А как се монтира неправилно чип - и дали е възможно след това въобще да запали тоя двигател. Общия принцип е, че щом искаш повече паур - той се получава за сметка на повече гориво (който повече ака - повече и папка
). А иначе всичко зависи от това, какво конкретно е променено в тоя чип. Щото има някои дето само махат или преместват ограничителя на оборотите - т.е. в тоя случай не би трябвало да се вдигне разхода. Но пак казвам - зависи какво са променили в чипа, защото два еднакви чипа няма и следователно немогат да се дават такива обобщени отговори.

- Sami99
-
Street Disorder Workshop
-
Metallium написа: ако е монтиран правилно чипа
Както каза колегата- такова говедо нема

За чий ше слагаш чип кат те бърка разхода

Ама то хем да върви хем да не харчи- и такова говедо нема

street disorder workshop

- Breyton
- ентусиаст
-
- Кара: E34
Говеда има много.А разхода не се вдига заради повишения въртящ момент.В случая знам от опит.
Интересно ми е колко от вас са със сменени чипове и колко си говорят наизуст или повтарят мнението на изявени специалисти от форумите.
Нормално е при работа на пълна газ да гори повече но при нормално каране разхода си е същия.
Има доста хора във форума,които могат да го потвърдят но просто не искат да се разбира какво е правено по колата им.
Интересно ми е колко от вас са със сменени чипове и колко си говорят наизуст или повтарят мнението на изявени специалисти от форумите.
Нормално е при работа на пълна газ да гори повече но при нормално каране разхода си е същия.
Има доста хора във форума,които могат да го потвърдят но просто не искат да се разбира какво е правено по колата им.
- Cobra
- Turbo Pilot
-
- Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
- Мечтае да кара: Това което си карам
Говоря от опит пък и сам си ги правя
и поставям правилно
Теоретично трябва да има към 0.50-1 икономия за ис-ката ми и наи-вероятно е така,но как да засече6 такава разлика???Следователно ре6аваме 4е има малко намаляване да разхода при КРОТКО каране и готово.
За 5-цата която от в4ера е с нов чип мисля 4е 6те има по-осезаемо намаляване на разхода,но дали е вярно ще пиша пак след 2-3 седмици!
Аиде 4е изпуснах посрещането

Теоретично трябва да има към 0.50-1 икономия за ис-ката ми и наи-вероятно е така,но как да засече6 такава разлика???Следователно ре6аваме 4е има малко намаляване да разхода при КРОТКО каране и готово.
За 5-цата която от в4ера е с нов чип мисля 4е 6те има по-осезаемо намаляване на разхода,но дали е вярно ще пиша пак след 2-3 седмици!
Аиде 4е изпуснах посрещането

- Dimitar
- старши ентусиаст
-
Добре де, айде тогава хората дето слагат чипове и дето сами си ги правят да вземат да разяснят подробно с прости думи защо техните чипове дигат с 10% конете и въртящия момент и свалят с толкова разхода. Да вземе да стане веднъж завинаги ясно на всички от къде и защо идват тия допълнителни коне и защо пада разхода, защо тия чипове не си ги правят още в завода да са толкова ъпгрейднати, ами дават възможност на доста хора да си изкарват с това хляба. Защо при дизелите ефекта е по-голям, а при бензиновите не чак толкова. С какво гориво и защо точно с такова трябва да се кара, за да се усети максимално ефекта от новия чип. Защо се премества или пък премахва нацяло ограничителя на оборотите, и т.н., и т.н.
Аз мога да напиша някоя и друга дума по въпроса, ама после някой пак ще каже - ти колко чипа си направил и сменил, че да ги казваш тия неща, та затова нека да дадем думата на специалистите по чип-тунинг да изявят писателските си възможности и после да пратим темата направо в "The Best Of" и да няма вече разбрали/недоразбрали по тоя въпрос
.
Аз мога да напиша някоя и друга дума по въпроса, ама после някой пак ще каже - ти колко чипа си направил и сменил, че да ги казваш тия неща, та затова нека да дадем думата на специалистите по чип-тунинг да изявят писателските си възможности и после да пратим темата направо в "The Best Of" и да няма вече разбрали/недоразбрали по тоя въпрос

Re: 4ип тунинг-разход
318is написа:Може ли да ми кажете след като се сложи 4ип какъв става разхода на едно BMW/318i/ Предварително ви благодаря.:bowdown::bowdown:
Чипа (масовия) е просто малко предварение - това е. Е може да има и други глезотийки (премахжане на RPM ограничител Vmax ограничител и др.) но основното е тва. От тук следва да се кара само с висок октан. И ако се кара по СЪЩИЯ начин, разхода ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е по-малък от оригиналния.

DaWolf

:bowdown::bowdown: forced induction M42B18

.jpg)

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2