4ип тунинг-разход

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

Потребител
Аватар

4ип тунинг-разход

Мнение от 318is » 29 Дек 2004, 23:13

Може ли да ми кажете след като се сложи 4ип какъв става разхода на едно BMW/318i/ Предварително ви благодаря. :bowdown::bowdown::bowdown:

просветлен
Аватар
Мечтае да кара: по празни пътища

Мнение от kay » 29 Дек 2004, 23:16

Май повечето наблюдения показват, че противно на рекламите, разхода се вдига.

Ценко изложбения
Аватар
Кара: дългия да си плати входа !!!

Мнение от rtzankov » 29 Дек 2004, 23:16

Здравей, и добре дошъл :!:
Пожелавам ти много приятни мигове с форума .
По темата която те интересува има доста изписана информация :!: Използвай търсачката на форума и съм сигурен, че ще откриеш отоговора на този въпрос :!:

Поздрави :!:
Изображение
Изображение
R.I.P Landikar

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 98' e36 318i
Мечтае да кара: e36 ///M3
Детайли за колата: M43B18

Мнение от BMWMHartge » 29 Дек 2004, 23:16

защо точно в този форум :twisted:
93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 30 Дек 2004, 19:08

а защо просто някой не му даде конкретен отговор, пък тогава може и с конкретни предложения за смяна на чарколяци :!:

ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Мнение от Breyton » 30 Дек 2004, 22:17

Ако е добър чипа,при нормално каране не се вдига разхода.Проблема е че при смяна на чипа повечето хора им става по тежко дясното краче и затова им се струва,че разхода се качва. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Metallium » 30 Дек 2004, 22:58

Мисля че ако е монтиран правилно чипа - при бензин в този случай би трябвало да остане същия разхода или да се вдигне минимално.5-7%

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 30 Дек 2004, 23:07

А как се монтира неправилно чип - и дали е възможно след това въобще да запали тоя двигател. Общия принцип е, че щом искаш повече паур - той се получава за сметка на повече гориво (който повече ака - повече и папка :D ). А иначе всичко зависи от това, какво конкретно е променено в тоя чип. Щото има някои дето само махат или преместват ограничителя на оборотите - т.е. в тоя случай не би трябвало да се вдигне разхода. Но пак казвам - зависи какво са променили в чипа, защото два еднакви чипа няма и следователно немогат да се дават такива обобщени отговори.

Street Disorder Workshop
Street Disorder Workshop
Аватар

Мнение от Sami99 » 31 Дек 2004, 0:07

Metallium написа: ако е монтиран правилно чипа

Както каза колегата- такова говедо нема :winky:

За чий ше слагаш чип кат те бърка разхода :?:

Ама то хем да върви хем да не харчи- и такова говедо нема 8)
street disorder workshop
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Мнение от Breyton » 31 Дек 2004, 18:39

Говеда има много.А разхода не се вдига заради повишения въртящ момент.В случая знам от опит.
Интересно ми е колко от вас са със сменени чипове и колко си говорят наизуст или повтарят мнението на изявени специалисти от форумите.
Нормално е при работа на пълна газ да гори повече но при нормално каране разхода си е същия.
Има доста хора във форума,които могат да го потвърдят но просто не искат да се разбира какво е правено по колата им.

Turbo Pilot
Аватар
Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
Мечтае да кара: Това което си карам

Мнение от Cobra » 31 Дек 2004, 18:59

Говоря от опит пък и сам си ги правя :mhihi: и поставям правилно :mhihi:

Теоретично трябва да има към 0.50-1 икономия за ис-ката ми и наи-вероятно е така,но как да засече6 такава разлика???Следователно ре6аваме 4е има малко намаляване да разхода при КРОТКО каране и готово.
За 5-цата която от в4ера е с нов чип мисля 4е 6те има по-осезаемо намаляване на разхода,но дали е вярно ще пиша пак след 2-3 седмици!

Аиде 4е изпуснах посрещането :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jorko » 31 Дек 2004, 19:33

Е как ще туриш чип и веднага ще мериш разход :shock: ...нали първите 2 000 км ще преценяваш по вървенето дали не си се вътрил ? Чак като се поуспокоиш , можеш да мериш разход :evil:
Изображение Изображение
Tsunami 300+ Drag Team
Tsunami 75+ Drag Team

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 31 Дек 2004, 19:44

Добре де, айде тогава хората дето слагат чипове и дето сами си ги правят да вземат да разяснят подробно с прости думи защо техните чипове дигат с 10% конете и въртящия момент и свалят с толкова разхода. Да вземе да стане веднъж завинаги ясно на всички от къде и защо идват тия допълнителни коне и защо пада разхода, защо тия чипове не си ги правят още в завода да са толкова ъпгрейднати, ами дават възможност на доста хора да си изкарват с това хляба. Защо при дизелите ефекта е по-голям, а при бензиновите не чак толкова. С какво гориво и защо точно с такова трябва да се кара, за да се усети максимално ефекта от новия чип. Защо се премества или пък премахва нацяло ограничителя на оборотите, и т.н., и т.н.
Аз мога да напиша някоя и друга дума по въпроса, ама после някой пак ще каже - ти колко чипа си направил и сменил, че да ги казваш тия неща, та затова нека да дадем думата на специалистите по чип-тунинг да изявят писателските си възможности и после да пратим темата направо в "The Best Of" и да няма вече разбрали/недоразбрали по тоя въпрос :) .

Аватар

Re: 4ип тунинг-разход

Мнение от DA WOLF » 31 Дек 2004, 21:39

318is написа:Може ли да ми кажете след като се сложи 4ип какъв става разхода на едно BMW/318i/ Предварително ви благодаря. :bowdown::bowdown::bowdown:

Чипа (масовия) е просто малко предварение - това е. Е може да има и други глезотийки (премахжане на RPM ограничител Vmax ограничител и др.) но основното е тва. От тук следва да се кара само с висок октан. И ако се кара по СЪЩИЯ начин, разхода ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е по-малък от оригиналния. :idea:
DaWolf
ИзображениеИзображениеИзображение
:bowdown::bowdown::bowdown: forced induction M42B18

Следваща

Назад към Tuning