регистрация в КАТ!!!

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Ф10, 2011, седан 535d

регистрация в КАТ!!!

Мнение от GANUK » 30 Юни 2007, 12:52

Здравейте,
имам няколко въпроса относно регистрацията на кола в КАТ София.
Колата ми е нов внос с чужди регистрационни временни номера. Постоянното ми местожителство е в Бургас.
Въпросът ми е дали регистрацията на колата е задължителна при постоянното местожителство - Бургас, или мога да я регистрирам в София с временно местожителство-тъй като живея в София на квартира.
Искам да знам дали има някакви срокове за регистрация на колата и какви са санкциите при пресрочване.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RAFF » 30 Юни 2007, 13:15

регистрация се прави според адреса по лична карта на лицето.
Последна промяна RAFF на 01 Юли 2007, 15:34, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GANUK » 01 Юли 2007, 13:46

Благодаря за бързия отговор!

Но все пак няма ли начин да си направя постоянна регистрация в София?
Какъв е реда и какво се изисква за това?
Ако например все пак успея да подам заявление в полицията, че "имам постоянен адрес" в София, дали ще мога да си сменя личната карта експресно?
Ако личната ли карта стане софийска, а шофьорската книжка се води в Бургас, ще мога ли да си направя регистрацията в София?
Въобще каква е ролята на общината (в случая на Красна поляна) тук?

Може ли някой подробно и последователно да изброи стъпките за регистриране на кола? - ( автокаско, гражданска....и т.н....)/.?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mr.President » 01 Юли 2007, 21:26

GANUK написа:Благодаря за бързия отговор!

Но все пак няма ли начин да си направя постоянна регистрация в София?
Какъв е реда и какво се изисква за това?
Ако например все пак успея да подам заявление в полицията, че "имам постоянен адрес" в София, дали ще мога да си сменя личната карта експресно?
Ако личната ли карта стане софийска, а шофьорската книжка се води в Бургас, ще мога ли да си направя регистрацията в София?
Въобще каква е ролята на общината (в случая на Красна поляна) тук?

Може ли някой подробно и последователно да изброи стъпките за регистриране на кола? - ( автокаско, гражданска....и т.н....)/.?

Ами човека ти отговори много ясно, ако личната ти карта стане със Софийски адрес и я смениш експресно за 3 дена примерно няма проблем да си регистрираш колата в София.
GOD IS A DJ
LIFE IS A DANCEFLOOR
LOVE IS THE RHYTHM
YOU ARE THE MUSIC

кандидат ентусиаст
Аватар

Уточнение

Мнение от GANUK » 19 Фев 2008, 10:00

И така: Личната карта можете да си я смените с какъвто и да е адрес (може да е временен), но да е посочен за постоянен. Шофьорската книжка е добре също да е със същия адрес - иначе става ад докато чакаш да пристигнат актовете от провинцията.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 535i, S500

Мнение от furiozo » 19 Фев 2008, 13:08

само неразбрах зора от регване на колата в сф като не си оттук?

полза - нулева общо взето, ама калабалък да става

кандидат ентусиаст
Аватар

Да ама...

Мнение от GANUK » 19 Фев 2008, 13:15

Зора е в това, че вече съм тука :) ... при 11 месеца в София и 1 в Бургас мисля, че има полза. Само дето в Бургас ще си имам неприятности с това Софийско каране ама карай...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 535i, S500

Re: Да ама...

Мнение от furiozo » 19 Фев 2008, 14:25

GANUK написа:Зора е в това, че вече съм тука :) ... при 11 месеца в София и 1 в Бургас мисля, че има полза. Само дето в Бургас ще си имам неприятности с това Софийско каране ама карай...

а виж така казано си е друга работа ;) ама карай смело няма кой да ти прави проблеми и по Лургас :)

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 21 Фев 2008, 19:47

Те тия неща не поотмряха ли, особено в големите градове?
Имам предвид да караш с Бургаска регистрация в София и някой да ти създава проблеми, или пък обратното..
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15

Мнение от theraven_nz » 22 Фев 2008, 0:31

По-скоро ще му се заяцдат в София с А-то от двата края на колата... със СН е проверено, рядко ме изтърват. Пък и за 1 месец, дето го прекарваш в Бургас (лятото предполагам) няма какво да му мислиш, сменяй си личната карта със софийска, само че от друга страна по-бързо ще си идеш до Бс да си платиш акт, отколкото да дочакаш ред в София 8)
---

старши ентусиаст
Аватар

Re: Да ама...

Мнение от dizelboy » 22 Фев 2008, 12:25

GANUK написа:Зора е в това, че вече съм тука :) ... при 11 месеца в София и 1 в Бургас мисля, че има полза. Само дето в Бургас ще си имам неприятности с това Софийско каране ама карай...

няма полза и другото което е 4е ти тука не се водиш по местоживеене следователно като нямаш и софиско гражданство няма кам кои савет да те заведат да си плащаш данъците и тем подобни така 4е в бургас трябава да си да регистрираш колата в савета 4ее твоия собственост и там да си плащаш данъците то тва им е идеята на фирма кат не 4е им дреме от каде си важно данаците да си плащаш :D
ИзображениеИзображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 26 Фев 2008, 11:43

Регистрацията трябва да си я направиш в Бс, щото иначе голяма хамалогия. Лична карта трябва да сменяш, шофьорска книжка, задграничен ако имаш.
По-добре ако ще живееш за постоянно в Сф да ги сменяш ама си приготви поне 2 дена чакане по гишета, аз поне НЕ направих така.
Не сте прави момчета, аз като си карам с бургаската регистрация, в софия 11 месеца, почти няма полицай, който да не ме спре(много ни обичат с А като ни видят).
Другият проблем е че ако ти шибнат глоба идва глупостта да си ходиш до Бс за да си вземеш талона. Някои полицай точно затова ни спират и си искат подкупи, щото уж да не се разкарваме 800 км за 1 талон, обаче с мен 1 път куката излезе разбран и вика на другият "аре няма смисъл да разкарваме момчето 800 км" и ме пуснахе без акт :mhihi: :mhihi: :mhihi: .
а.. да има и друга простотия както е казал колегата по-горе и данъка трябва да се плати в Бс :(
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

Назад към Tuning