ниакои знае ли как се.....
Модератор: bum_bum
7 мнения
• Страница 1 от 1
ниакои знае ли как се.....
интересува ме а мисля 4е и на другите 6те е интересно да нау4ат,когато увели4ажаш цолажа на гумите как се променя скороста на километража.в смисал моито е 15-ки а мисля 4е оригинално е с 13-ки,интересно ми е колко горе долу ме льже километража
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
като си с гуми, с диаметър по-голям от точния реаултата е че реалната ти скорост е по-голяма от тази която ти показва кмтража, съответно изминатото разстояние е по-голямо от отчетеното...
с по-малък диаметър, съответно реалната скорост е по-малка, и изминатото разстояние е по-малко от отчетеното...
нека правилния диаметър да ти е П, а релания Р
(1) при показание на скоростомера С, реалната ти скорост е С*(Р/П)
(2) съответно за отчетено разстояния ОР, реално изминатото е ОР*(Р/П)
диметъра знаеш как се смята предполагам?
хинт: определянето на П, обаче е малко по триково:), най-лесно става на магистрала (заради киломтричните стълбчета), от там хващаш отчетеното разстояние (от таблото), реално изминатото (от стълбчетата), смяташ си Р-то (според с какви гуми си) и по (2) намираш П, оттам нататък можеш да си сметнеш по (1) и (2) с какви гуми, кое как и колко ще те лъже
с по-малък диаметър, съответно реалната скорост е по-малка, и изминатото разстояние е по-малко от отчетеното...
нека правилния диаметър да ти е П, а релания Р
(1) при показание на скоростомера С, реалната ти скорост е С*(Р/П)
(2) съответно за отчетено разстояния ОР, реално изминатото е ОР*(Р/П)
диметъра знаеш как се смята предполагам?
хинт: определянето на П, обаче е малко по триково:), най-лесно става на магистрала (заради киломтричните стълбчета), от там хващаш отчетеното разстояние (от таблото), реално изминатото (от стълбчетата), смяташ си Р-то (според с какви гуми си) и по (2) намираш П, оттам нататък можеш да си сметнеш по (1) и (2) с какви гуми, кое как и колко ще те лъже

<br>
br
br
july`s написа:...най-лесно става на магистрала (заради киломтричните стълбчета), от там хващаш отчетеното разстояние (от таблото), реално изминатото (от стълбчетата), смяташ си Р-то (според с какви гуми си) и по (2) намираш П, оттам нататък можеш да си сметнеш по (1) и (2) с какви гуми, кое как и колко ще те лъже
Аз моето го засичам с GPS-а!

7 мнения
• Страница 1 от 1