спортен филтър

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

Потребител
Аватар

спортен филтър

Мнение от YONATA » 24 Апр 2007, 14:02

колеги, :uups: какъв е ефекта от този филтър и как се поставя :uups: :uups: :uups:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Маратонки, Citroen Xsara, E60, E39

Мнение от s » 24 Апр 2007, 16:12

главно променя малко звука и прибавя там някое друго конче(2-3%) за атмосферен двигател но разликата не е осезаема демек не се усеща кой знае колко
в комплекта би трябвало да има manual или как да си го сложиш

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 25 Апр 2007, 21:26

s написа:г....и прибавя там някое друго конче(2-3%) за атмосферен двигател...

Не е ясно дали прибавя или изважда. Най-добре си вземи такъв за кутията щото ако смуче топло отидоха 2-3 коня :mhihi: :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 25 Апр 2007, 22:30

zAcK написа:

Не е ясно дали прибавя или изважда. Най-добре си вземи такъв за кутията щото ако смуче топло отидоха 2-3 коня :mhihi: :mhihi:

Пък и повечето "спортни" филтри спират само врабчетата и по-едрите камъни да не влезат в двигателя ;)
А и едва ли ще промени много звука щото е39 е доста шумоизолиран ;)
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 25 Апр 2007, 23:25

kriso85 написа:
zAcK написа:

Пък и повечето "спортни" филтри спират само врабчетата и по-едрите камъни да не влезат в двигателя ;)
А и едва ли ще промени много звука щото е39 е доста шумоизолиран ;)
баткоооо,ти кво каза :mhihi:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Мнение от Breyton » 26 Апр 2007, 12:02

Mario Pankov написа:Ако си мислищ че се един спортен филтър ще ти върви колата повече, няма да стане. Главно ще ти се промени звука на двигателя и ще трябва да го сваляш доста често за да го переш ( филтъра ). Цапат се много бързо. А както каза колегата по-горе, ако не го поставиш правилно и без топлинна преграда, като ти загрее колата ще смуче топъл въздух и ще получиш отрицателен ефект. Ако искаш повече мощност за малко пари, сипвай си по хубав бензин :mhihi:

Аз пък казвам че ще върви повече щото съм пробвал при това многократно!

ентусиаст
Аватар
Кара: e39 525dA
Мечтае да кара: м6

Мнение от moni76 » 26 Апр 2007, 12:50

:confused: Тука няма едно мнение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 26 Апр 2007, 13:21

moni76 написа::confused: Тука няма едно мнение

:mhihi: :mhihi: :mhihi: Важното е че спират врабчетата :ahah: :mhihi: :ahah: :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: *

Мнение от MAiK » 28 Апр 2007, 15:37

Mario Pankov написа:
Breyton написа:
Mario Pankov написа:Ако си мислищ че се един спортен филтър ще ти върви колата повече, няма да стане. Главно ще ти се промени звука на двигателя и ще трябва да го сваляш доста често за да го переш ( филтъра ). Цапат се много бързо. А както каза колегата по-горе, ако не го поставиш правилно и без топлинна преграда, като ти загрее колата ще смуче топъл въздух и ще получиш отрицателен ефект. Ако искаш повече мощност за малко пари, сипвай си по хубав бензин :mhihi:

Не знам пич, според мен това, че влиза повече въздух не виждам какво ще направи. За да има мощност, трябва повече въздух, но и повече гориво. Ако ЕКУ-то си подава гориво колкото за заводският филтър, от повече въздух може да обеднее сместа само. Виж, ако след като се сложи филтъра се мапне ЕКУ-то да подава повече гориво и да се коригират оборотите, при които има по-бедна смес, да. Тогава от своя страна се вдига температурата на горене в цилиндрите...
Най-ясно ще се разбере така - спортните филтри имат увеличен дебит ( е както се разбра не толкова голям, че да минават врабчета и камъни :mhihi: ), т.е. влиза повече въздух. Свали си въздушният филтър и остави кутията празна. Това е още повече въздух и от спортният филтър. Пробвай и сам ще разбереш има ли смисъл да го слагаш без да си сложил един приличен чип ( в ПроСпийд има на една Австралииска фирма, 663лв ако не се лъжа струваше ).
стига бръмча тупотии :mhihi: следствие на спортния филтър е не ,че влиза повече въздух :mhihi: а че съпротивлението се намаля когато колата 'диша'!!по малко сапротивление -->по-добре работещ двигател-->по малко главоболия :mhihi: :mhihi: ;)
BMW FOREVER!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nightmare » 28 Апр 2007, 17:31

Mario Pankov написа:
Breyton написа:

Не знам пич, според мен това, че влиза повече въздух не виждам какво ще направи. За да има мощност, трябва повече въздух, но и повече гориво. Ако ЕКУ-то си подава гориво колкото за заводският филтър, от повече въздух може да обеднее сместа само. Виж, ако след като се сложи филтъра се мапне ЕКУ-то да подава повече гориво и да се коригират оборотите, при които има по-бедна смес, да. Тогава от своя страна се вдига температурата на горене в цилиндрите...
Най-ясно ще се разбере така - спортните филтри имат увеличен дебит ( е както се разбра не толкова голям, че да минават врабчета и камъни :mhihi: ), т.е. влиза повече въздух. Свали си въздушният филтър и остави кутията празна. Това е още повече въздух и от спортният филтър. Пробвай и сам ще разбереш има ли смисъл да го слагаш без да си сложил един приличен чип ( в ПроСпийд има на една Австралииска фирма, 663лв ако не се лъжа струваше ).

:kuku: То ако за един филтър се мапваше ЕКУ-то...
И при свален филтър пробвай да видиш дали няма да работи по-хубаво двг(макар и за по-кратко :mhihi: )

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

Мнение от slavianko » 28 Апр 2007, 23:45

Nightmare написа:
Mario Pankov написа:
Breyton написа:

:kuku: То ако за един филтър се мапваше ЕКУ-то...
И при свален филтър пробвай да видиш дали няма да работи по-хубаво двг(макар и за по-кратко :mhihi: )
Ами аз примерно пренастроих компютъра за газта щото наистина му идваше бедно горивото след като сложих спортният. Но на бензин няма проблеми. Не сте ли чували за дебитомер :winky:
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

кандидат ентусиаст
Аватар

за филтър

Мнение от qnko » 29 Апр 2007, 22:01

на ис ката сложих k&N ФИЛТЪР които се слага в кутията има разлика при ускорението. но разликата е наи вече след 5000 оборота по бързо се рязка

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nightmare » 29 Апр 2007, 22:14

Вижте ся проблема е там че някой като каже "сложих си спортен филтър и колата ми живна/върви повече/по-добре ускорява и тн...и тн.. и някой си викат абее я да си сложа и аз един филтър и на мене да ми живне колицата.Мислят си че с един филтър ще се промени нещо съществено.То ако ставало само с един филтър ок ама не :lol: .
ДА разлика сигурно ще има но едва усезаема...моят съвет е щом си решил слагай но не от ефтините щот нищо не пречистват..ръсни се повечко за нещо качествено ;)

Назад към Tuning