Да изхрвърля ли дебитомера?

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

Вече кара БМВ
Вече кара БМВ
Аватар
Кара: Миксер. BMW i4 M50

Да изхрвърля ли дебитомера?

Мнение от Един » 14 Фев 2007, 8:57

Въртят ми се из главата едни такива мисли, но засега събирам инфо.
за момента съм се насочил към следния сетъп:

PSC1-001 Programmable Signal Calibrator ($240) - Това си има датчик за налягане и контролер който от налягането и оборотите с малко черна магия прави сигнал като от дебитомера.
Отнякъде трябва да взема и температурата на въздуха - това е сравнително лесно ще го измисля.

Innovate LC-1 Digital Wideband Controller with Sensor ($200) - широколентова Ламбда за финна настройка.

Крайния резултат трябва да е нещо подобно на това:

Изображение

Дали си струва?
Преди да монтирате нещо "спортно" на автомобила си, поинтересувайте се поне за какъв спорт е.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 14 Фев 2007, 9:55

Ако искаш да направим партия за иновейта и без това не ти трябва за постоянно?

А за дебитомера, според мен ако твоя е преебан си струва. Иначе не си струва чак толкова инвестицията, ама що пък да не си начешеш мерака..
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

Вече кара БМВ
Вече кара БМВ
Аватар
Кара: Миксер. BMW i4 M50

Мнение от Един » 14 Фев 2007, 10:39

b2 написа:Ако искаш да направим партия за иновейта и без това не ти трябва за постоянно?

А за дебитомера, според мен ако твоя е преебан си струва. Иначе не си струва чак толкова инвестицията, ама що пък да не си начешеш мерака..

Нали трябва да се тунингова :mhihi: :mhihi: :mhihi:
При мен ситуацията е че ламбдата е отдавна заминала и разкачена, мисля евентуално да използвам иновейта като емулатор на narrowband след като всичко се налади. Дебитомера правеше едни проблеми, ама с малко контактен спрей се решиха засега.
Преди да монтирате нещо "спортно" на автомобила си, поинтересувайте се поне за какъв спорт е.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330i, 750i

Мнение от NITRO DRIVER » 14 Фев 2007, 18:13

И аз имам проблеми с дебитомера, но за да го разкарам мисля да си монтирам MEGASQUIRT. Така ще мога да си променям и аванса и горивото.
Gasoline is for washing parts, alcohol is for drinking аnd nitro is for racing.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 320
Детайли за колата: E30 320 Megasquirt MS II-extra,DIY wideband

Мнение от valentino » 15 Фев 2007, 13:26

NITRO DRIVER написа:И аз имам проблеми с дебитомера, но за да го разкарам мисля да си монтирам MEGASQUIRT. Така ще мога да си променям и аванса и горивото.

За мен това е по-доброто решение.И ако изчакате около месец ще се появи МС със всички необходими допълнения(без широколентовата ламбда) на една платка за пълна замяна на Мотроника(монтира се в неговата кутия),но трябва да я доразработя.
Megasquirt & Megaview user

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Turbolan » 15 Фев 2007, 19:57

Махай го, не случайно му викат дебиЛомер.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E53
Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)

Мнение от ludiagsm » 15 Фев 2007, 21:10

valentino написа:
NITRO DRIVER написа:И аз имам проблеми с дебитомера, но за да го разкарам мисля да си монтирам MEGASQUIRT. Така ще мога да си променям и аванса и горивото.

За мен това е по-доброто решение.И ако изчакате около месец ще се появи МС със всички необходими допълнения(без широколентовата ламбда) на една платка за пълна замяна на Мотроника(монтира се в неговата кутия),но трябва да я доразработя.

ако това нещо тръгне и работи читаво искам и за мен една бройка

аа и дали ще може да управлява 6 бр бобини

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 320
Детайли за колата: E30 320 Megasquirt MS II-extra,DIY wideband

Мнение от valentino » 16 Фев 2007, 8:57

Правя го да има на платката три драйвера за бобини понеже на платката няма много място.Има драйвер за ел.управляван уестгейт,два входа за VR сензори и др.За работа ще работи защото си е по схемите на МС.Като стане аз първи ще го изпробвам.
Megasquirt & Megaview user

Назад към Tuning