Турбо на.....
Модератор: bum_bum
12 мнения
• Страница 1 от 1
- shuker16V
- Потребител
-
- Кара: E46 330ci
- Мечтае да кара: M6
Турбо на.....
Извинявам се предварително че пиша в тази форум пък карам ауди, но отдавна следя фарума и виждам че има мн знаещи хора тук и разчитам на професионалното ВИ мнение...
Имам Б3-ка с 6А мотор (2.0 16V)... Иама некой лев и съм ршешил да пробвам да му сложа турбо... Някой от колегите с подобно нещо да споделят опит... Интересува ме какво ще трябва да сменя-може би буталца биелки, разпрд. валове... въобще за какви пари става въпрос... Освен това има ли някакви техн пречки за този проект-как ще се справи мех инж с това или трябва да я сменя с електронна, инжектори ще трябват сугурно по-големи, как ще разредя компресията малко... чувал съм че този мотор има някаква пречка за слагане на турбо, свързана с мазането... освет това и със завихрянето ималонякакви пречки.... (така съм чувал поне, може и да няма нищо общо с истината)
Като цяло дали ще ми стигнат 2000-2500?
Мерси на всички предварително!!!
Забравих да попитам и за скоростната кутия- ще издържи ли още 30-40кончета отгторе (или по-скоро ще издържи ли новият въртящ момент)
Имам Б3-ка с 6А мотор (2.0 16V)... Иама некой лев и съм ршешил да пробвам да му сложа турбо... Някой от колегите с подобно нещо да споделят опит... Интересува ме какво ще трябва да сменя-може би буталца биелки, разпрд. валове... въобще за какви пари става въпрос... Освен това има ли някакви техн пречки за този проект-как ще се справи мех инж с това или трябва да я сменя с електронна, инжектори ще трябват сугурно по-големи, как ще разредя компресията малко... чувал съм че този мотор има някаква пречка за слагане на турбо, свързана с мазането... освет това и със завихрянето ималонякакви пречки.... (така съм чувал поне, може и да няма нищо общо с истината)
Като цяло дали ще ми стигнат 2000-2500?
Мерси на всички предварително!!!
Забравих да попитам и за скоростната кутия- ще издържи ли още 30-40кончета отгторе (или по-скоро ще издържи ли новият въртящ момент)
audi B3 2.0 16V само над 5000rpm
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Той ако ще дава повече пари направо да си вземе от някъде един петак 2.3 от старите мотори, че са здрави, а този 2000 16в май не е от най-коравите. Да надуе петака с една хубава турбина и ще получи по-голяма мощност. Това казва човека, който няма и грам опит, но е чел тук там по форумите 

BMW only!
Re: Турбо на.....
Aко надуваш до 0.5-0.6 стандартния мотор ще издържи, но само ако е ГРАМОТНО направен и експлоатиранshuker16V написа:...

е21 345 0-402м 12.18

- Niikoo_1
- младши ентусиаст
-
- Кара: кръгчета
А с тези 2500лв. по добре не се захващай в тунинг форума има едно момче от Варна CL[Niki] или нещо от тоя род се пишеше той има Ауди със същия мотор и с вентилатор.
В мойте архиви от списания имам една статия за Ауди 80 с 2.3 20V мотора и са изкарали 800коня от него, а колата на външен вид е чиста стоковица дори е с 15ки ОЗ с гуми на 225мм -> голяма мания ако беше форум за Ауди щях да постна и преведа статията, като остане малко време ще преведа статий за 2 +1000кс М3ки и няколко +500кс Е36ци
В мойте архиви от списания имам една статия за Ауди 80 с 2.3 20V мотора и са изкарали 800коня от него, а колата на външен вид е чиста стоковица дори е с 15ки ОЗ с гуми на 225мм -> голяма мания ако беше форум за Ауди щях да постна и преведа статията, като остане малко време ще преведа статий за 2 +1000кс М3ки и няколко +500кс Е36ци

Niikoo_1 написа:А с тези 2500лв. по добре не се захващай в тунинг форума има едно момче от Варна CL[Niki] или нещо от тоя род се пишеше той има Ауди със същия мотор и с вентилатор.
Ако можеш само сканирай списанията. Мисля, че ще има фенове, които ще го уценят.
- shuker16V
- Потребител
-
- shuker16V
- Потребител
-
ако надувам на 0.5-0.6 няма ли да е малко и в един момент турбината дори да спъва мотора,поради недодстатъчен дебит... и може би в такъв случай по-голяма турбинка???
audi B3 2.0 16V само над 5000rpm
- Cult Society
- кандидат ентусиаст
-
за турбиниране на този мотор се започва с изхвърлянето на мех инжекцион.
оттам имаш варианти ама с 2000 лв нищо няма да направиш - казвам ти го от опит
освен ако не искаш скрапер
оттам имаш варианти ама с 2000 лв нищо няма да направиш - казвам ти го от опит
освен ако не искаш скрапер

12 мнения
• Страница 1 от 1