Angel Eyes... Направи си сам...

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

кандидат ентусиаст
Аватар

Angel Eyes... Направи си сам...

Мнение от kisshunter » 02 Май 2006, 23:09

Преди време открих това в един форум на колегите от Honda CRX club... Не исках да поствам неща , които не съм изпробвал... но сега мога дори да покажа резултата от един weekend работа по фаровете (реално работата би трябвало да е няколко часа,но с всичките проби и грешки се удължи... за жалост на приятелката ми, според която съм обичал колата си повече от нея както и да е ще трябва да се реванширам с малко романтика...) Та сега на въпроса... URL то е http://www.crx.lt/content.php?article.13
Като имам време ще преведа статията...
Малко упътване...
Махнах стъклата от фаровете с пистолет за горещ въздух и отвертка... гледайте обаче да не деформирате много пластмасата,нали после трябва да сглобите и залепите фаровете безпроблемно...
Важно! Когато правите нарезите на ринговете не ги правете с ножовка... трябва да са по-плитки и по-широки от тези , които оставя ножовката... Най-добре и бързо стават с борче за зъболекарските машинки или с тънка кръгла пила... нарезите не трябва да са по-дълбоки от 1мм, иначе светлината спира още в началото на кръга и той не се осветява равномерно... Моите са широки около 1,5 мм и дълбоки около 1 мм
А за самите плексигласови пръчки... Обикалях доста. Тези , които предлагат в магазините за щори са кухи и крехки шестограми... не стават за целта... Открих идеалните в Mr Bricolage Люлин в сектора за щори... плътни , цилиндрични, кристално прозрачни плексигласови пръчки с диаметър около 1 см... струват около 6 лв комплекта (2 бр с дължина около 1м всяка) стигат за около 4 бр рингове + 2 бр ако нещо се обърка. Съветът ми е когато навивате ринговете около бутилка или бурканче с подходящия размер (аз го направих отново с помощта на пистолет за горещ въздух и много търпение), да навиете на спирала цялата пръчка,после да разрежете спиралата и да нагреете във фурната на готварска печка отново всеки ринг отделно за да съберете и изравните двата края (ако го направите пак с пистолета за горещ въздух, рискувате да деформирате двата края и най-вече стените на дупките,където по-късно ще влезнат светодиодите). Така ще направите максималния брой рингове без да има много фира. Преди да изравните всеки ринг,пробийте дупки в двата края за светодиодите (моите са бели 5мм диаметър с 30 градуса лъч,купих ги в един от най-заредените магазини за светодиоди в един безистен на Женския пазар,първия отдясно след Симеон в посока към Лъвов Мост,струват някакви стотинки. Не взимаите по-големи светодиоди,защото много трудно ще пробиете дупките...BTW трябват ви по два на ринг) Не е задължително, но аз след като пробих въпросните дупки нагрях главата на един пирон и го притиснах за секунда във всяка от тях, за да направя дъното им по-прозрачно (от бургията дупките остават матови и предположих,че ще пречи на светлината)... Не забравяйте и да запоите резистори за светодиодите... би трябвало да ви дадат подходящи в магазина заедно със светодиодите. Има описан този процес в темата за осветяване на таблото...
Ако се сетя още нещо ще пиша допълнително, а ако имате въпроси питайте. Приятна работа!

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: от онея старите....
Мечтае да кара: магазинска е30-ка

Мнение от GEORGIEV » 02 Май 2006, 23:58

Еййййййййййй много истинско става :clap:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E53
Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)

Мнение от ludiagsm » 03 Май 2006, 8:40

тая тема я имаше отдавна ама свети малко мижаво ,помислете си за неон

Потребител
Аватар

Мнение от vesocop » 09 Май 2006, 23:58

Назад към Tuning