Въпрос за ТПС за МегаСкуирт
Модератор: bum_bum
56 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
симулация на тунинг в домашни условия, скоро и на колата
Поздрави за колегата disc, засега всичко е на 6

Поздрави за колегата disc, засега всичко е на 6
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- b2
- старши ентусиаст
-
Аха, по един потенциометър за coolant, air temp и ТПС и всичко е ОК.
тука на снимката съм в работна температура около 90градуса на водата, 20 на въздуха и с газ на 70%
А по въпроса на темата - ебаси колко лесно става "конфигурирането" на ТПС-а, отне ми около 2 секунди
tools -> calibrate TPS
тука на снимката съм в работна температура около 90градуса на водата, 20 на въздуха и с газ на 70%

А по въпроса на темата - ебаси колко лесно става "конфигурирането" на ТПС-а, отне ми около 2 секунди

tools -> calibrate TPS

Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
Re: цюс =
disc написа:I_az написа:Ако го докараш на такава,цена заедно с всичките му добавки : wide band controller, knok detection, EGT....(без датчиците разбира се), съм мноого навит!!!
Какво значи, че си много навит?!?! Или ти трябва такова ECU и си навит, или не ти трябва и не си навитРазбира се не говоря за цена която да ти свали кожата от гърба, но всичко си има цена. За 200 лв. ще трябва да откриеш топлата вода два пъти и колелото три пъти докато си го направиш (аз ги открих водата и колелото вече и затова ти говоря от тази гледна точка).
Много съм навит да си купя. И аз като теб съм си правил MegaSquirt и още си му правя подобрения - нова палтка с SMD включваща почти всички неща от MS'n Extra, мои доработки по SW и MegaTune и т.н.
Но идеята ми беше,че ако някои ми предложи VEMS на такава цена ще се откажа от MS, като тук не говоря за предимства на едната или другата система а просто цена и удобство. За мен тази цена е не реална, но незнам колегата може да докарал 100+ броя и да му се е вързала.

нишо лично към никойм, но аз ако тряя да дам 350 кинта за базов МС + оше 3 платки / ++ 3 х 200 кинта, И сам да си ги ДОправя и вържа с кабели докъто станат на кълбо жици/, ще се накачули цена от около 1000 кинта за МС + всички лайна. за 1000 кинта по-добре да си поръчам готов ВЕМС /250 ЕУР/ на сайта им или да се ориентирам към халтек, отколкото да се занимавам с простотии. мое мнение.
пп: в тия фирми ми казаха цена от около 50 еур на платка за работа /платка + запояване/, частите ги гледах оше 50 ЕУР.
ON BOARD ELECTRONICS +359 2/775293
micron20 +359 2/955 9622; 955 5692
някой тряя се занимае да отиде до там и да се разправи на мясти, аз засега немам жреме/желание/не ми е наложително да се захващам.
пп: в тия фирми ми казаха цена от около 50 еур на платка за работа /платка + запояване/, частите ги гледах оше 50 ЕУР.
ON BOARD ELECTRONICS +359 2/775293
micron20 +359 2/955 9622; 955 5692
някой тряя се занимае да отиде до там и да се разправи на мясти, аз засега немам жреме/желание/не ми е наложително да се захващам.

- valentino
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 320
- Детайли за колата: E30 320 Megasquirt MS II-extra,DIY wideband
Платки правят и тукhttp://www.okto7.domino.bg/.А за "Микрон 20" съм чувал че много скъпо взимат и платките им имат много проблеми.
- valentino
- младши ентусиаст
-
Ровейки из Мегаскуирт форума попаднах на още едно доказателство,че невъзможни неща няма.Ето за какво става въпрос:БМВ Е30 с двигател на Нисан,със суперчарджер и интеркулер работещо с пропан-бутанов инжекцион и управлявано с Мегаскуирт.
Ако на някой му е интересно ето линк http://zymo.homemail.com.au/bmw2.htm.
Ако на някой му е интересно ето линк http://zymo.homemail.com.au/bmw2.htm.
- valentino
- младши ентусиаст
-
- b2
- старши ентусиаст
-
Megasquirt DIY standalone ECU 

56 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4