Въпрос за турбо и още въпроси

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 320
Детайли за колата: E30 320 Megasquirt MS II-extra,DIY wideband

Въпрос за турбо и още въпроси

Мнение от valentino » 04 Дек 2005, 11:49

Видях едно турбо свалено от Волво 460 1,7 бензин,външно изглеждащо много добре,без следи да е пропускало масло.На него пише Гарет.48 М10.Размерите са:Входни отвори за въздуха-външен 52мм,вътрешен 43мм;Изходни за въздуха-външен 51мм,вътрешен 37,5мм.С вграден уестгейт е.Турбото е с част от изпуск. тръби и не мога да премеря нищо там.Искам да го сложа на двигател М20Б20,обаче ми изглежда доста дребничко.От друга страна пък колата ми е за всекидневно ползване и не е за драг,но все пак очаквам да достигне около 200 коня.Въпросът ми е -ще ми върши ли работа да го купувам или не?Цената която искат е 350 лв.Може ли да се сложи интеркуулера пред водния радиатор,защото нямам къде на друго място.Водните радиатори за М20Б20 и М20Б25 дали са еднакви?Още един въпрос-как преправяте сервото,така че да работят спирачките с серво?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E53
Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)

Re: Въпрос за турбо и още въпроси

Мнение от ludiagsm » 04 Дек 2005, 11:52

valentino написа:Видях едно турбо свалено от Волво 460 1,7 бензин,външно изглеждащо много добре,без следи да е пропускало масло.На него пише Гарет.48 М10.Размерите са:Входни отвори за въздуха-външен 52мм,вътрешен 43мм;Изходни за въздуха-външен 51мм,вътрешен 37,5мм.С вграден уестгейт е.Турбото е с част от изпуск. тръби и не мога да премеря нищо там.Искам да го сложа на двигател М20Б20,обаче ми изглежда доста дребничко.От друга страна пък колата ми е за всекидневно ползване и не е за драг,но все пак очаквам да достигне около 200 коня.Въпросът ми е -ще ми върши ли работа да го купувам или не?Цената която искат е 350 лв.Може ли да се сложи интеркуулера пред водния радиатор,защото нямам къде на друго място.Водните радиатори за М20Б20 и М20Б25 дали са еднакви?Още един въпрос-как преправяте сервото,така че да работят спирачките с серво?

много въпроси наведнъж задаваш

най-добре звънни за 5 мин че иначе доста писане трябва

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Въпрос за турбо и още въпроси

Мнение от street_force » 06 Дек 2005, 22:48

valentino написа:Видях едно турбо свалено от Волво 460 1,7 бензин,външно изглеждащо много добре,без следи да е пропускало масло.На него пише Гарет.48 М10.Размерите са:Входни отвори за въздуха-външен 52мм,вътрешен 43мм;Изходни за въздуха-външен 51мм,вътрешен 37,5мм.С вграден уестгейт е.Турбото е с част от изпуск. тръби и не мога да премеря нищо там.Искам да го сложа на двигател М20Б20,обаче ми изглежда доста дребничко.От друга страна пък колата ми е за всекидневно ползване и не е за драг,но все пак очаквам да достигне около 200 коня.Въпросът ми е -ще ми върши ли работа да го купувам или не?Цената която искат е 350 лв.Може ли да се сложи интеркуулера пред водния радиатор,защото нямам къде на друго място.Водните радиатори за М20Б20 и М20Б25 дали са еднакви?Още един въпрос-как преправяте сервото,така че да работят спирачките с серво?

ако ти е малко аз имам голямо

Назад към Tuning