матирани фарове

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

кандидат ентусиаст
Аватар

матирани фарове

Мнение от Bobby » 09 Мар 2003, 20:41

Кажете от каде в БГ мога да си купя матирани /тонирани/ фарове втора употреба за Е30, или как се прави по български щото 500 кинта пък не ми се дават само за едно матиране. По моргите няма, питал съм на много места.

CS-маниак
Аватар

Мнение от lowdriver » 10 Мар 2003, 15:17

Abe po bulgarski stava mno'o lesno!Vzimash si edin sprei na "Dupli Color" (za stopove,farove i t.n.) i si re6ava6 problema!!!TOVA E!!! :D
Изображение
Driver's Racing Team

кандидат ентусиаст
Аватар

отг.

Мнение от Bobby » 10 Мар 2003, 20:49

Мислиш ли че няма да имам някакви проблеми след това....в смисъл по-слаба светлина или де да знам друго.....

Аватар

Мнение от DA WOLF » 10 Мар 2003, 21:13

ask_23 написа:Abe po bulgarski stava mno'o lesno!Vzimash si edin sprei na "Dupli Color" (za stopove,farove i t.n.) i si re6ava6 problema!!!TOVA E!!! :D

Да ама не! Тия спреиове стават за пластмаси т.е. стопове, но за фарове не става! Пробвал съм с 3-4 вида и като ги ударя с пароструйка и боиата пада, щото не се задържа на стъклото...
DaWolf
ИзображениеИзображениеИзображение
:bowdown::bowdown::bowdown: forced induction M42B18

Аватар

Re: отг.

Мнение от DA WOLF » 10 Мар 2003, 21:20

Bobby написа:Мислиш ли че няма да имам някакви проблеми след това....в смисъл по-слаба светлина или де да знам друго.....

Естествено че ще има... Ако си решил със спрей трансперантен черен да пръскаш (въпреки че ще се изтрие) си изрежи едно кръгче хартия и с двоинолепещо го лепни на лупата на фара (точно в средата)

Иначе черните фарове и особено за БМВ са манияяяя! ама оригиналните (хелла и други) са си произведени така и са им сложени по силни лампи вътре така че да не афектират видимостта през ноща...
DaWolf

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Viktor » 10 Мар 2003, 23:32

Edno priqtel4e si gi tonira i mnoo grozbo svetat . Na nekfi resni . Predi ne be6e taka , ama sega mnogo grozno stana . Ina4e prez denq e 4uk:)

ентусиаст
Аватар

Re: отг.

Мнение от PARADOX_sf » 11 Мар 2003, 13:29

DA WOLF написа:
Bobby написа:Мислиш ли че няма да имам някакви проблеми след това....в смисъл по-слаба светлина или де да знам друго.....

Естествено че ще има... Ако си решил със спрей трансперантен черен да пръскаш (въпреки че ще се изтрие) си изрежи едно кръгче хартия и с двоинолепещо го лепни на лупата на фара (точно в средата)

Иначе черните фарове и особено за БМВ са манияяяя! ама оригиналните (хелла и други) са си произведени така и са им сложени по силни лампи вътре така че да не афектират видимостта през ноща...

Да се сменя цвета на фаровете и мигачите е противозаконно! Особенно предни червени!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 11 Мар 2003, 16:01

Ако мигачите са пръснати с прозрачен спрей,какъвто и цвят да са,
светят винаги оранжево.Е,ако си им ударил 10 ръце може и да се
промени цвета... :idea:
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

CS-маниак
Аватар

Мнение от lowdriver » 12 Мар 2003, 16:58

DA WOLF написа:
ask_23 написа:Abe po bulgarski stava mno'o lesno!Vzimash si edin sprei na "Dupli Color" (za stopove,farove i t.n.) i si re6ava6 problema!!!TOVA E!!! :D

Да ама не! Тия спреиове стават за пластмаси т.е. стопове, но за фарове не става! Пробвал съм с 3-4 вида и като ги ударя с пароструйка и боиата пада, щото не се задържа на стъклото...

Това не го знаех,признавам си!!!От опит знам,че за стопове става супер и предполагах,че ще стане и за фарове,но явно съм ГРЕШИЛ!!! :oops:

P.S.Все пак благодаря за информацията!Ще ми е от полза!!!
Изображение
Driver's Racing Team

кандидат ентусиаст
Аватар

отг.

Мнение от Bobby » 12 Мар 2003, 17:33

Значи остава последния вариант......от магазина

Аватар

Мнение от DA WOLF » 12 Мар 2003, 17:38

Mda... ama sa dosta skupichki....
DaWolf

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 M5

....

Мнение от RS-MAD » 31 Мар 2003, 14:48

пробвал съм го за стопове но за фарове незнам ...
взимасх транспарентно фолио и яко опъване с награвяне с сушуар ... става трепа4 за затъмняване и т.н.

Слави
Аватар

Мнение от © » 31 Мар 2003, 20:30

за фарове със спрей - не става, защото се нагряват от самите крушки във фара и спрея започва да пада след няколко седмици
по-добре някакви от магазина / и от Д и В ставаб
моите стопове са матирани със спрей и светят поне 50 % по слабо
ефектно но не е много практично

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

re

Мнение от ///Явор » 04 Апр 2003, 21:03

probvaite s nai svetloto folia,no go zagreite v mikrovele da stane elastichno,stava ne mnogo zle,a na "simeon" pri arabite sedi ot 3 godini edna liava dvoika za 150 lv.problema e drugata inache da sym gi vzel.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW/ Mercedes
Мечтае да кара: Porsche

Мнение от 3C » 12 Апр 2003, 6:13

Tuka niakoi си слагат на фаровете "tint" tova folio za potumniavane na stuklata .
Aз на моита сuм изрезал такв "tint" но от 2-3mm debelina vidut кoiто е без лепило така че лесно го слагам и махам чрез неговата статичност ...... (btw farovete ne toplat i niama problem za nego da zalepne ili neshto takova, no vidimosta ot farovete e mnogo losha mojesh da vidish samo krugchetata ot kusite svetlini (Xenon) .... taka che e samo za prez deniat for "show off" da se slaga inache e izlishna "krasota" :wink: )

Назад към Tuning