Колектори за турбо ?
Модератор: bum_bum
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
Голяма глупост написа ей......, я се съвземи малко и преди да пишеш че някоя стока е пълен ташак, се поогледай, потърси малко информация извън форумите, и виж как го правят производителите на коли, бмв включително.@2bar написа:защото такова събиране на всички цилиндри в едно се ползва обикновено при стационарни двигатели.
И разбира се че двигателите на колите са стационарни, те си стоят в колата

е21 345 0-402м 12.18

стационарен момко, означава, че работи в стационарен режим
затова и съм написал,че за едно генераторче са идеални.
мога да ти гарантирам, че и с тръбите от втората снимка ефекта от турбото няма да е кой - знае колко голям или по - друг начин казано, ако тръбите се направят както трябва разликата ще е огромна. и това дето му викате responce няма да има нищо общо с едните и другите тръби.

мога да ти гарантирам, че и с тръбите от втората снимка ефекта от турбото няма да е кой - знае колко голям или по - друг начин казано, ако тръбите се направят както трябва разликата ще е огромна. и това дето му викате responce няма да има нищо общо с едните и другите тръби.
@2bar написа:стационарен момко, означава, че работи в стационарен режимзатова и съм написал,че за едно генераторче са идеални.
Стационарен означава, че НЕ е монтиран на транспортно средство, а дали задвижва генератор, водна помпа за охлаждане на 2-ти контур на АЕЦ-а или компресор за повишаване налягането на природния газ в тръбопроводите, няма значение. Режимът на работа на стационарните двигатели може да е както установен, така и неустановен, но НЕ се нарича стационарен. Параметрите, дефиниращи дали режимът е установен или неустановен, са честота на въртене, натоврване и топлинно състояние.
Двигателите, които задвижват генератори, работят предимно на НЕустановен режим, защото всички до един са снабдени с всережимни регулатори на честотата на въртене за да поддържат постоянна честота на въртене, които регулатори променят натоварването на ДВГ когато електрическата консумация се промени.
И понеже натоварването (задавано с положението на дроселовата клапа или рейката на ГНП или импулса към гориво-впръсквачите) е критерии за установен или неустановен режим, тези двигатели само като частен случай могат да работят в установен режим

Сега по темата... изпускателните колектори, още откакто са се появили турбокомпресорите, се делят на т.нар. изобарни (като от кита по-горе) и импулсни. И двата типа имат различни предимства и недостатъци според конкретното приложение, но И двата типа се прилагат в автомобилни ДВГ в смисъла на ОЕМ изпълнение. Така че не се уповавай на погрешно натрупани впечатления от стари, може би български или руски, учебници

Този колектор може да работи много по-добре от импулсен когато е оборудван с турбокомпресор (по-специално турбината на турбокомпресора), който е оптимизиран за такъв тип колектор. А такива турбокомпресори се произвеждат също толкова много, както и тези, предназначение да работят с импулсни турбини, респективно колектори.
чак толкова дълго ме мързеше да го пиша. ама явно си схванал, какво съм мислел.
значи, цялата идея на поста ми беше, че и като видях цената, че е по - добре сам да си направи тръбите и то както трябва.
иначе за самите схеми - прав си, ама с малки забележки. оптимизация се прави, защото импулсният режим (Stossaufladung) изискава доста място и разходите по производството са доста големи в сравнение с обикновенното събиране на всички цилиндри в един (Stauaufladung) и затова и се предпочита. при колите обикновенно всичко е нагъчкано и пътя от цилиндъра не е кой знае колко дълъг и това допълнително помага за развъртането на турбината. но толкова....ако не се гледат производствените разходи Stossaufladung е за предпочитане при леки автомобили, защото изолзваш кинетичната енергия на изгорелите газове за развъртане на турбината. докато при Stauaufladung имаш едно постоянно ниво на налягането в изпуск. тръби и съответно по - големи Т90 времена при преминаване от един режим в друг.
значи, цялата идея на поста ми беше, че и като видях цената, че е по - добре сам да си направи тръбите и то както трябва.
иначе за самите схеми - прав си, ама с малки забележки. оптимизация се прави, защото импулсният режим (Stossaufladung) изискава доста място и разходите по производството са доста големи в сравнение с обикновенното събиране на всички цилиндри в един (Stauaufladung) и затова и се предпочита. при колите обикновенно всичко е нагъчкано и пътя от цилиндъра не е кой знае колко дълъг и това допълнително помага за развъртането на турбината. но толкова....ако не се гледат производствените разходи Stossaufladung е за предпочитане при леки автомобили, защото изолзваш кинетичната енергия на изгорелите газове за развъртане на турбината. докато при Stauaufladung имаш едно постоянно ниво на налягането в изпуск. тръби и съответно по - големи Т90 времена при преминаване от един режим в друг.
Не можеш да ми гарантираш нищо що се отнася до тоя колектор и въобще за турбо автомобилите, момко... И разликата няма да е огромна както си чел по форумите@2bar написа:

е21 345 0-402м 12.18

Не разбира се, просто искам да ти кажа че си много краен и не си прав относно колекторите, специално тоя на СПА.@2bar написа:чакай сега, не искам да се заяждам, ама ти ли си ги измилил турбо автомобилите?
До този извод стигнах от твоите думи, че този тип колектори били пълен ташак. Пак ще намеся производителите, произвеждат точно такива и си постигат много добри резултати с тях.@2bar написа:и как стигна до извода, че съм чел в форумите?
е21 345 0-402м 12.18

- drft
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 d;АР 155,2.0,16VТ,4Х4,400hp
- Мечтае да кара: Supra
Колега Том, губиш си времето! На тоз юнак "@ 2бара" от километри му личи как са му "ясни" нещата, просто няма смисъл разбираш ли-глей кво става то са импулси, то са работи.......... Днеска направо утрепаха коча с лопата някои колеги
от тунинг секцията! Имаше още две теми дето средно грамотен човек да се чуди да се смее ли да плаче ли. Примерно едната тема беше "Степен на сгъстяване" Викам си а, я да видя тука някой може да е написал нещо интересно и отварям темата и чета :
"Колеги колко е недохода на главата на м50б25, аз колко мога да шлайфам и с каква гарнитура
А сега де - Въпроси и половина
Имаше и тема ако чипосам ИС-а колко коня ще дигна и ако шлайфам още колко........... Това мани, ама има по тези теми надолу и отговори на колеги дето до сега изглеждаха по-в съзнание пък на тез въпроси отговарят ама отговаряни отговарят

"Колеги колко е недохода на главата на м50б25, аз колко мога да шлайфам и с каква гарнитура

Имаше и тема ако чипосам ИС-а колко коня ще дигна и ако шлайфам още колко........... Това мани, ама има по тези теми надолу и отговори на колеги дето до сега изглеждаха по-в съзнание пък на тез въпроси отговарят ама отговаряни отговарят
БЕЗИЗХОДИЦАТА Е СИТУАЦИЯ, ЛОГИЧНИЯ И ЕЛЕМЕНТАРЕН ИЗХОД, ОТ КОЯТО ПРОСТО НЕ ТИ ХАРЕСВА!
Мога само да замълча, то не е грешно или лошо да не знаеш, аз също не мога да кажа че знам....ама има и такива дето прекалено ги "разбират" нещата. А не са направили нищо с което да подкрепят думите си. Че и крайни мнения имаdrft написа:Колега Том, губиш си времето....

е21 345 0-402м 12.18

26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2