питане за едни размери на филтар и котия
Модератор: bum_bum
11 мнения
• Страница 1 от 1
- spens_82
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
- Детайли за колата: E60 530D 218коня
питане за едни размери на филтар и котия
привет колеги.търсих със търсачката но нищо не излезе,реших да пусна едно ново въпросче защото смятам че така ще реша по бързо питането.а то е: поръчах си спортен филтар от един и-нет сайт едно спортно филтарче на K&N -панелно.като пристигна забелязах че сякаш размерите му неса такива като на стандартния филтър.искам ако някой знае какви са точноте размеи на стандартния филтар нека даги каже.става въпрос за 316и/м43двг/04.95г. е колата.проблема на мен е че кутията със оригиналния въздушен филтар са на село а аз съм си в къщи(града) и няма как да разбера какви са размерите и дали новия спортен филтар ще пасне на котията
. на този спортния филтар размерите са следните :2,5см височина;14,5см ширина;25,5см дължина.ако може дами отговорите по бързо зада мога ако не стане филтара даго върна.благодаря ви предварително колеги. 

- spens_82
- ентусиаст
-
хайде колеги помагайте,няма ли някой който да знае размерите на обикновения филтар за да ги сравня със моя спортния?от часове се рова във форума и във интернет няма никаде да писхе за размерите на нормален въздушвн филтар като за моята кола. 

Ето колега
http://drive.bg/popup_image.php?pID=11003
А=263мм
В=150мм
С=58мм
Ето от каде видях http://drive.bg/index.php?ModelId=598&cPath=11_113
П.С Колега незнам дали се сещаш но аз ти казах че този спортен филтър ще стане и сега пак ти казвам СТАВА
http://drive.bg/popup_image.php?pID=11003
А=263мм
В=150мм
С=58мм
Ето от каде видях http://drive.bg/index.php?ModelId=598&cPath=11_113
П.С Колега незнам дали се сещаш но аз ти казах че този спортен филтър ще стане и сега пак ти казвам СТАВА

"The Beast" (звяра).
- spens_82
- ентусиаст
-
да колега помня че каза че ще стане но като го гледам и като измерих размерите(аз също гледах тая снимка на филтара) нещо размерите идват малко по малки и нещо се притеснявам че май няма да стане.аз хем приказвах със човека,обясних му за каква кола и модел да ми пратят филтър 

Просто не виждам защо се претесняваш всичко си е ОК
Спортния А=255 В=145 С=25
Оригиналния А=263 В=150 С=58
Като се има впредвид че ти измерваш филтъра с "линийка", а разликата от единия до другия е някакви си "5 до 8мм (или 0,5см)", ако се претисняваш от "С" там разбирасе че ще има по-голяма разлика, Но тя не е от значение!!!
Айде бягай на село взимай тая кутия мушкай филтърчето и не се занимавай повече!!

Спортния А=255 В=145 С=25
Оригиналния А=263 В=150 С=58
Като се има впредвид че ти измерваш филтъра с "линийка", а разликата от единия до другия е някакви си "5 до 8мм (или 0,5см)", ако се претисняваш от "С" там разбирасе че ще има по-голяма разлика, Но тя не е от значение!!!
Айде бягай на село взимай тая кутия мушкай филтърчето и не се занимавай повече!!

"The Beast" (звяра).
- spens_82
- ентусиаст
-
притеснява ме ширината и дължината щото има малка разлика във размера.по принцип като го сложа във котията трябва ли както обикновения филтар напълно да пасва във котията,защото този нали има малка разлика-няколко мм?е то този модел си поръчах като нали внимателно гледах да пасне на моята кола: http://bgcarshop.com/product_info.php?c ... s_id=41272 на този модел няма дадени размери.да се надявам че ще стане.
- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
A мен ме притеснява постоянното бъркане на правописа на елементарни думи като "филтЪр" и "кУтия".
Срамота е нещо толкова елементарно да го бъркаш непрекъснато. Дори в заглавието на темата

Срамота е нещо толкова елементарно да го бъркаш непрекъснато. Дори в заглавието на темата

- spens_82
- ентусиаст
-
сега колеги аз съм се занимавал повече от 5 години със мерни еденици,това ми беше работата преди.обикновения филтър като го поставя във кутията и няма никаде луфт:ляво,дястно,а този спортен филтар като гледам че има 5мм разлика, колеги според вас дали няма да има луфт???по принцип не съм запознат със спортните филтри и не съм виждал от модела панелен.аз като го видях и като го измерих и стравних със размерите на сниката ми стана ястно че има разлика.разликата във размера на спортния и обикновения може да не е голяма и да няма значение,но човек като мене който не е запознат е длъжен да пита ако ще и 1000 пъти,докато му стане ястно и сигорен че е получил отговора. за правописа добре са справям, но каде каде има колеги със доста повече стаж във форома и са по зле.нали затова е форума човек който има някакви вапроси даги задава докато се изястни проблема или въпросчето.така че нека да си имаме уважението колеги,да не се караме и спорим. може вече да се заключва.
Ето размерите от К&Н на филтъра който си купил:
http://www.knfilters.com/search/product ... od=33-2059
Тези филтри имат малко луфт защото черната гума отстрани е по-твърда отколкото на фартиените,но 4-5мм разделено от двете страни разбираш че няма от какво да се притесняваш,да не говорим че на хартиения гумата му отстрани е малко в повече.
33-2059 Product Specifications
Product Style: Panel Air Filter
Height: 1.063 in (27 mm)
Outside Length: 10 in (254 mm)
Outside Width: 5.75 in (146 mm)
Filter Re-Oiling Amount: 0.83 oz (24 ml)
Inner Wire: No
Top Style: Open
http://www.knfilters.com/search/product ... od=33-2059
Тези филтри имат малко луфт защото черната гума отстрани е по-твърда отколкото на фартиените,но 4-5мм разделено от двете страни разбираш че няма от какво да се притесняваш,да не говорим че на хартиения гумата му отстрани е малко в повече.
33-2059 Product Specifications
Product Style: Panel Air Filter
Height: 1.063 in (27 mm)
Outside Length: 10 in (254 mm)
Outside Width: 5.75 in (146 mm)
Filter Re-Oiling Amount: 0.83 oz (24 ml)
Inner Wire: No
Top Style: Open
- spens_82
- ентусиаст
-
мерси колега за инфото на рзмерите,филтара едвам го сложих малко като дага е сега във котията,според мен този филтар не става за този мдел на бмв.
11 мнения
• Страница 1 от 1