Разход при чип тунинг
Модератор: bum_bum
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
ZergonY® написа:Добре де, аз се бях навил да си слагам чип на моето БМВ което е 320д 136к.с. Но като гледам хилядите думи който се изписаха по темата почвам да се двоумя. Като гледам сте доста запознати кажете ми добре ли е да си сложа чип на моята кола? Не ме интерсува дали ще падне горивото защото и без това гори малко по ме притеснява живота на двигатела и повишаването на мощноста???!!!!!
Поздравления за твоята кола - това е дизела пръв разчупил старата представа за ТД моторите.
Когато човек иска да си направи Чип тунинг трябва да е наясно защо го прави. Факт е , че тунинговането увеличава износването. От друга страна ако си душманин няма спасение - с и без чип тунинг е лесно да си съсипеш мотора. Ако пък не се форсираш прекалено няма да имаш проблеми .
Та така - ако решиш - предлагам безплатна проба

- simeon
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 535dA LCI
на ауди а4 1.8т 150
195кс, вдигна разхода от 10.5-11 градско на 13-13.5! чипа струваше 1080лв. в диджиталтунинг, www.digitaltuning.bg разликата е огромна, не само в разхода, но и във вървенето. малко коли с такива параметри, да не кажа, че няма такава, ще ме бият на старт, говорим за първите няколко метра, около 20-30м.

как мислите?дали е добре да си сложа чип на 325 тдс 98г туринг е36 ,че ми се вижда мудна до кам 2.0 2.5 оборота.зная че по принцип са си малко мудни в ниските обороти-нормално е но на на един приятел с 320и и при него беше така до кам 3.2 3.3 оборота и после сякаж се отпушва.сложи чип и сега си набира равномерно.дали и при мен ще е така? 

- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
The Tiger написа:как мислите?дали е добре да си сложа чип на 325 тдс 98г туринг е36 ,че ми се вижда мудна до кам 2.0 2.5 оборота.зная че по принцип са си малко мудни в ниските обороти-нормално е но на на един приятел с 320и и при него беше така до кам 3.2 3.3 оборота и после сякаж се отпушва.сложи чип и сега си набира равномерно.дали и при мен ще е така?
Kaто цяло си заслужава с оглед намаления с доста разход при този мотор. За съжаление мудността в ниските ще остане почти без промяна . Друг негативен ефект , който съм забелязъл при чипнати 2,5 ТДС е увеличението на пушека отзад... Нещо доста неприятно (и за мен) , на което съвсем скоро намерих разрешението
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2