лампички на джантите

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Газ-ка

Мнение от бонго » 10 Ное 2008, 11:07

:mhihi: слагай и ще тръгне с 5-та светлинна тая бима :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 10 Ное 2008, 11:51

Стига па вие сте укорявали човека бе!! КОЛЕГА СЛАГАЙ :!: :!: :!:
Не ги слушай тея класици :twisted:

После качи снимките и аз лично ще ги постна в най-голямата тема в "тунинг подфорума" :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Слагай бате,че много скучна стана оная тема :lalala: :lalala: требе матрял и за там :ok:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 10 Ное 2008, 15:54

гледам си от Пловдив пич и ако живееш в столипоново слагаи смело :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 10 Ное 2008, 16:13

Добре, бе да му е*а майката, що не кажете на човека дали знаете закон, който го забранява или не, ами само си чешете езиците! Как пък не ви писна от спам, бе мамка му! Питал ли ви е някой какво ви е смахнатото мнение за тия лампички? Човека пита дали е забранено или не! И на мен не ми допада идеята, ама не съм седнал да говоря глупости. И стига с тия Голфове и глупости, защото вечер като излезна в София и виждам неимоверно много селски е36, които вече са и повече от Голфовете! Аре вземете се стегнете в кръста и стига сте си чесали пръстите!!!

До колегата с темата - приятел, в закона няма член, който конкретно да уточнява проблема! Интерпретира се по извадката, която ти си посочил. Оттук нататък вече е въпрос на виждане, но според мен не е проблем, тъй като подобни лапми не биха заслепявали насрещнодвижещи се автомобили. Неонът е едно, това е друго. Неонът свети постоянно под колата и така насрещнодвижещите се могат да бъдат заслепени, докато това се вижда отстрани! Но пак ти казвам - въпрос на интерпретация от страна на органите! И въпреки всичко си мисля, че с някой друг лев чат-пат няма да имаш проблем! И аз не одобрявам точно този вид тунинг, но все пак колата си е твоя - ако те радва, слагай смело!
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

ентусиаст
Аватар
Кара: триста двайсе и пеш

Мнение от h4ckED » 10 Ное 2008, 16:45

Garribaldi написа:... А ако намери такива и сложи .. ще му ги счупят завистливите копеленца които ни крадат и драскат колите :twisted:

Купува 4 таза и преди да паркира колата слага тазовете иии готово :D :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
M - The most powerful letter in the world

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36, E87, F25

Мнение от xts » 10 Ное 2008, 16:53

Според мен за всички допълнителни светлини освен светлопоказателите и фаровете могат да се заядат. Като те спрат и искат да ти взимат точки, иди им обяснявай, че точно това не е дефинирано добре в закона.

Потребител
Аватар
Кара: BMW Е46
Мечтае да кара: BMW E34

Мнение от Maverick81 » 10 Ное 2008, 21:04

Благодаря на всички, които дадоха мнение и наи-вече на тези, които казаха нещо смислено по въпроса...всеки сам си решава, а че има много "напудрени" БМВ-та също е вярно... :mhihi: ...Моля модераторите да заключат тази "важна" тунинг тема :lol:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Valentin_Peev » 10 Ное 2008, 22:22

Да постнеш после снимки да и се порадваме :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 11 Ное 2008, 1:38

Преди имах неон, много преди "Бързи и яростни" да се появи на екран (от лилавите, които правят зъбите и всичко бяло да светят) в купето вътре. Имах маркучи със светодиоди под колата + инвертор на напрежение, пак преди да излезе "Бързи и яростни" - оранжеви. Тогава черпехме идеи от едни английски каталози на Daemon Tweeks. Спирали са ме много пъти и нищо не могат да кажат. Ако искаш си сложи вътре и диско-кълбо. Закона нарежда отпред и отзад на колата да си със стандартни по цвят светлини. Отстрани, вътре и отдолу бъди с каквото си искаш.

В интерес на истината, ако ползваш червен, оранжев или бял цвят си ок, понеже те са разрешените в закона цветове. Погледни точно и ще се увериш. За останалите, ще трябва да се заяждаш.

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 11 Ное 2008, 2:47

liloff написа:Преди имах неон, много преди "Бързи и яростни" да се появи на екран (от лилавите, които правят зъбите и всичко бяло да светят) в купето вътре. Имах маркучи със светодиоди под колата + инвертор на напрежение, пак преди да излезе "Бързи и яростни" - оранжеви. Тогава черпехме идеи от едни английски каталози на Daemon Tweeks. Спирали са ме много пъти и нищо не могат да кажат. Ако искаш си сложи вътре и диско-кълбо. Закона нарежда отпред и отзад на колата да си със стандартни по цвят светлини. Отстрани, вътре и отдолу бъди с каквото си искаш.

В интерес на истината, ако ползваш червен, оранжев или бял цвят си ок, понеже те са разрешените в закона цветове. Погледни точно и ще се увериш. За останалите, ще трябва да се заяждаш.

Колега, дай да видим къде закона ги разрешава тия цветове (питам чисто информативно, без да се заяждам...интересно ми е просто)!!!

Иначе, приятелче, ако имаш пробелм - обжалвай! Аз съм си юрист и с голям кеф ще помагам...пък нека после ти пишат акт ;)
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 11 Ное 2008, 9:11

http://www.kat.mvr.bg/zdp.txt
...
Раздел XVII. Използване на светлините
...
Чл. 72. Всяко намиращо се на платното за движение пътно превозно средство
или състав от пътни превозни средства, към които не са приложими изброените по-горе
изисквания, през нощта трябва да имат най-малко две бели или жълти добре различими
светлини отпред и две червени светлини отзад.
...(по-горе се говори за пътно превозно средство с животинска тяга и ръчна количка) ;)

Чл. 76. Забранено е използването на други светлини, освен предвидените в този
закон и издадените въз основа на него нормативни актове.
...
Чл. 91. (1) Моторни превозни средства със специален режим на движение са
автомобилите и мотоциклетите, които при движението си подават едновременно
светлинен сигнал с проблясваща синя и/или червена светлина и специален звуков
сигнал.
...

Как го тълкувам. Приемам за недопустимо да сложа светлини отгоре на колата, за да не се вкарвам в конфликт с чл.91. Синьото отпада от цветовете за ползване, пак заради същия член. Никъде нищо не се споменава за интериор или под колата, въпреки че чл.76 уж забранява всякакви други светлини. Ако се отнасяше до интериор, то VW щеше да е незаконно да се кара, заради сините светлини в интериора. В контекста на закона в предни членове се посочват светлини само за предницата и задницата на автомобила, но нищо за страните и отдолу. Така че лично съм сигурен, че никой няма да тръгне да ти пише акт за светлини отдолу или светодиоди на гумите, особено ако му поговориш малко преди това ;)

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 11 Ное 2008, 11:31

titto написа:Всички ли градове започващи с П (нищо лошо за ПеУник)харесват тия циганийки бре!??? :help: :help: :help: :mhihi:

Не!!! Плевен сме по малко селяни :mhihi: не че и тука няма ама чак такива няма :winky:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: м42б20 турбо
Детайли за колата: hx35/40 twin scroll

Мнение от S-stail » 11 Ное 2008, 11:45

Ogi написа:
titto написа:Всички ли градове започващи с П (нищо лошо за ПеУник)харесват тия циганийки бре!??? :help: :help: :help: :mhihi:

Не!!! Плевен сме по малко селяни :mhihi: не че и тука няма ама чак такива няма :winky:

Тука само на Онда ги слагат тея нища :mhihi:
но тва е нищо сравнение с модерните вече коли-тип лунапарк :winky:
Изображение

Uploaded with ImageShack.us
Loosing Traction is part of the fun!!

ентусиаст
Аватар
Кара: Без книжка.
Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.

Мнение от t060 » 11 Ное 2008, 18:27

Ogi написа:

Щото живея у варна затва, ма все някога ще се върна в нас. Те тогава ще има, успокой се :mhihi:

Към автора: закон против тия лампички няма, колега, ако те кефи слагай, кеф цена няма!

RESPECT

by t060
Изображение
От тогава русото не е на мода.

Предишна

Назад към Tuning