AC SHNITZER СТАБИЛИЗАТОР НА НАПРЕЖЕНИЕ? Питане!

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

AC SHNITZER СТАБИЛИЗАТОР НА НАПРЕЖЕНИЕ? Питане!

Мнение от ICE » 10 Ное 2004, 19:45

В еbay видях, че се предлага "БМВ AC SHNITZER СТАБИЛИЗАТОР НА НАПРЕЖЕНИЕ" за моделите E36 E46 E39 E34 E30. Там описват колко е добър този уред, как увеличава мощността, дава икономия, дава бърз старт, намалява щума на двигателя. Също така обясняват как CPU-то на колата е зависимо от по-стабилния ток и т.н. И тъй като карам дизел си мисля, че това би било полезно за моят автомобил. Интересува ме според вас дали това е така или това е поредният опит да те накарат да изхарчиш някой лев ($) за любимата ...ама не жена, а кола.
Ето и адреса за по-любопитните:
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayI ... gory=33577
Последна промяна ICE на 11 Ное 2004, 0:49, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от PARADOX_sf » 10 Ное 2004, 19:53

Муахахахахаха!
Ебаси измишльотината... :DDD

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 10 Ное 2004, 20:32

неземна простотия .. напрежението за ЕКУто се филтрира от акумулатора ,а няма по стабилизирано напрежение от това на акумулаторна батерия ,вЕрвай ми ел. техник съм освен всичко друго :DDD

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 10 Ное 2004, 21:56

То, че напрежението на акумулатора не е много стабилизирано - не е 8) , ама пък навсякъде във електрониките където трабва да има стабилизатори - си ги има. Поне 90% от чиповете работят със захранване от 5 волта, а то се прави от стабилизатори. Единствено може би изпълнителните механизми (релета, инжектори и т.н.) се захранват от напрежението на акумулатора, а дали на тях им трабва чак пък стабилизирано захранване е съвсем друг въпрос.

Ледения
Аватар

Мнение от ICE » 11 Ное 2004, 0:46

ОК,
Ама все пак относно паленето сутрин (сега нямам проблем, пали от 1/4 оборот студена), нали иде зима, а аз знам, че при дизела най важен е акумулатора/тока/ при палене). Хвърлете едно око на това което пише в сийта, който съм ви посочил в началото (написано е на английски), че уреда действал като тези преносимите стартерни устройства , които ги използват за даване на силен стартов ток (с висок ампераж) и т.н и т.н. Замислям се и поради още една причина, все пак фирмата е SHNITZER, не някоя Китай Де Лукс. Абе то човек знае ли в днешно време...

Вече кара БМВ
Вече кара БМВ
Аватар
Кара: Миксер. BMW i4 M50

Re: AC SHNITZER СТАБИЛИЗАТОР НА НАПРЕЖЕНИЕ? Питане!

Мнение от Един » 11 Ное 2004, 7:45

ICE написа:Там описват колко е добър този уред, как увеличава мощността, дава икономия, дава бърз старт, намалява щума на двигателя.

А кафе не прави ли? :DDD :DDD А палачинки?
Преди да монтирате нещо "спортно" на автомобила си, поинтересувайте се поне за какъв спорт е.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E53
Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)

Мнение от ludiagsm » 11 Ное 2004, 8:46

както виждате има само два извода , това нещо поскоро е някъв вид кондензатор , не мисля че си заслужава парите и тези за доставката :)

по-добре за 150лв един кондензатор за аудиосистема ,същата работа

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от july`s » 11 Ное 2004, 9:26

на мене ми хрумна друго:)
кондензатор от аудиото да се ползва за тази цел (временно с цел тестване),
в тази връзка, твоя кондензатор не е ли вързан по същия начин? паралелно на акку-то? има ли промяна? (освен че не примигват фаровете, като думне баса:)

МИ НЕСЪМ ОБЪРНАЛ ВНИМАНИЕ
<br>
br

Ледения
Аватар

Мнение от ICE » 11 Ное 2004, 10:59

july`s написа:на мене ми хрумна друго:)
кондензатор от аудиото да се ползва за тази цел (временно с цел тестване),
в тази връзка, твоя кондензатор не е ли вързан по същия начин? паралелно на акку-то? има ли промяна? (освен че не примигват фаровете, като думне баса:)

july`s,
Кой изпробва тази система? Нека да сподели за какво става въпрос, дали има ефект...

ентусиаст
Аватар

Мнение от PARADOX_sf » 12 Ное 2004, 17:29

Като го гледам май няма общо с AC SHNITZER. По-скоро с някой китайски такъв. По размери не ми прилича ако е кондензатор да има и полувин фарад...

Назад към Tuning