Въпрос за електричеаска маслена помпа

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

Аватар

Въпрос за електричеаска маслена помпа

Мнение от DA WOLF » 10 Ное 2004, 22:54

Искам да попитам има ли такова нещо и ако да на какви коли(камиони мотокари и т.н...) се слага????
DaWolf
ИзображениеИзображениеИзображение
:bowdown::bowdown::bowdown: forced induction M42B18

Ценко изложбения
Аватар
Кара: дългия да си плати входа !!!

Мнение от rtzankov » 11 Ное 2004, 0:36

До колкото съм чел на новото М5 има 2е такива маслени помпи които ако не ме лъже паметта пишеше, че са за подсигуряване на основните 2е:!: А на кои коли от достъпните нам има такива помпи и идея си нямам :!:
Изображение
Изображение
R.I.P Landikar

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 11 Ное 2004, 1:57

има даже на Бош Груп Н се казва има го на една Сиерра Косуорт баба Яга на външен вид ама трепе... 11.5 0-400м ;){} даже и на това БМВ дето постнал камикаджето е същото...

това нещо работи още като дадеш контакт,изчакваш малко и палиш...всеки турбиниран мотор има нужда от най-доброто омазване на триещите си части и се среща на всеки турбиниран афтър-маркет мотор...от мотокар/камион/бус няма да намериш пич...От някоя WRC бегачка може

Аватар

Мнение от DA WOLF » 11 Ное 2004, 10:16

от WRC бегачка не мога да си позволя за съжаление.... ше се зима масло от оригиналната и така............. :(
DaWolf
ИзображениеИзображениеИзображение
:bowdown::bowdown::bowdown: forced induction M42B18

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 11 Ное 2004, 11:10

grnka написа:...това нещо работи още като дадеш контакт,изчакваш малко и палиш...всеки турбиниран мотор има нужда от най-доброто омазване на триещите си части и се среща на всеки турбиниран афтър-маркет мотор...

Можеш ли да опишеш накратко принципа на действие и на кои параметри на колата действа. Какво се подобрява в следствие на това? :( Аз например карам Е39 525ТДС'97. Ще има ли ефект от нея? Може ли един и същи модел (ако има разновидности тази помпа) да се поставя на всякакви коли (различни марки, модели)
Благодаря ти предварително. ;)
П.П. можеш ли да дадеш линкове, за да се ориентирам в цената, предлагането (повъзможност на английски)?

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 11 Ное 2004, 18:45

точно това търсих и снощи линкчета ама за съжаление остава само едно списание дето имам в нас и то на гръцки :? както и да е...знам че това нещо се слага на коли при които перфектното омасляване на мотора е задължителен ...сега за коли 525 тдс не мисля че има :lol: поради факта че почти никой не се занимава с тунинг на въпросната кола...освен ако му турнеш турбина от камион :DDD както и да е..търси в нета че аз леко куца в обясненията

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 11 Ное 2004, 23:36

да има такива помпи.. някои са спомагателни (да разпределят маслото по-добре във картера особено ако е по-дълъг), други са основни (демек няма механични)...

файдата е че не краде от конете и също че може да я пуснеш преди да запалиш двигателя че да не тръгне на сухо...

а допълнително има "pre-oil pumps" които са със цел да качат малко масло преди старта, но след като се запали двигателя не работят...

основните се слагат само на състезателни коли, спомагателните ги виждам все повече и повече във новите по-бързички коли... (викат им sump pumps). а пре-оилерите се слагат на камиони...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Назад към Tuning