вьпрос относно двигателите на 540 и(е 39) и 744 и(е 38)
Модератор: bum_bum
8 мнения
• Страница 1 от 1
вьпрос относно двигателите на 540 и(е 39) и 744 и(е 38)
така имам вазможност да купя двигател от 540(е39) та отли4ава ли се
спрямо от е 38 4.4 литровия и ако да то какво е разли4ното и кои според вас се форсира по добре (зна4и гоня около 800коня с ковани бутала валове на над 300 градуса титаниеви клапани и пружини нови 2 турбини и нитроо) та кои двигател да си взема според вас?става на вьпрос за монтиране в е 36 купе
... питам защото пьрвона4алната ми идея беше от 744 а сега ми изпадна от е 39 540 зная 4е вьншно са еднакви и по мощност са еднакви може би вьртящия момент е друг

- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5 E53
- Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)
Re: вьпрос относно двигателите на 540 и(е 39) и 744 и(е 38)
S 70/3 написа:така имам вазможност да купя двигател от 540(е39) та отли4ава ли се![]()
спрямо от е 38 4.4 литровия и ако да то какво е разли4ното и кои според вас се форсира по добре (зна4и гоня около 800коня с ковани бутала валове на над 300 градуса титаниеви клапани и пружини нови 2 турбини и нитроо) та кои двигател да си взема според вас?става на вьпрос за монтиране в е 36 купе
![]()
... питам защото пьрвона4алната ми идея беше от 744 а сега ми изпадна от е 39 540 зная 4е вьншно са еднакви и по мощност са еднакви може би вьртящия момент е друг
не е лоша идеята ама помислил ли си при евентуална грешка кво ще правиш демек ако излезе некоя биелка през блока доста скъп ще бъде експеримента
и погледни блока алуминиев ли е или е 4угун и попитай фирмата която ти продава буталата дали им агрижи с тоя мотор ако му е алуминиев блока
- krika
- ...и то хидравличен :)
-
- Кара: джата
- Мечтае да кара: на Ринга
- Детайли за колата: Двете 2и2ки
Re: вьпрос относно двигателите на 540 и(е 39) и 744 и(е 38)
Е39 ако не бъркам идва с М62 демек халюмин блок...Ма кой знае, той може де е по-зъл от М52ката, щото бая с компресори съм виждалludiagsm написа: погледни блока алуминиев ли е или е 4угун и попитай фирмата която ти продава буталата дали им агрижи с тоя мотор ако му е алуминиев блока

Die Neue Klasse ---> http://www.youtube.com/watch?v=dU7hAq7vmwA ---- http://www.formula1.bg ----
маи е алуминиев блока на м62б44 защото по каталог тежи 140 кг. колкото м50б20ту а ина4е видях разликите между двигателите в каталога 4.0 и 4.4 буталата са разли4ни (размерите) ..да алуминиев е блока сега проверих...уфф маи няма да може да се изцеди зверски маи или?ама те цилиндрите не са от алуминии така 4е теглото е предимство пак и няма да се натоварва излишно моста

- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5 E53
- Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)
8 мнения
• Страница 1 от 1