Една идея за лек тунинг....

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X3 3.0SD
Мечтае да кара: Koenigsegg
Детайли за колата: X3 3.0.SD стокова.. засега ;)

Една идея за лек тунинг....

Мнение от EDS » 08 Юли 2008, 17:11

Здравейте колеги :P .От известно време ме гложди една мисъл - скоро трябва да сменям кабели и свещи - решил съм да си взема свещи на дензо (иридиум ик20) ,кабелите ми на ис-ката по принцип са за смяна - интересното в случая е че цените на комплект кабели за М44 варират от 200 до 500 лева :shock: :shock: ! Един ден докато се ровех в нета попаднах на това http://www.prospeed.bg/cat/product_info ... ts_id=3914

Мисля да си поръчам тези кабели които с доработки да монтирам на ис-ката .Просто ми беше чудно дали ще има някакъв ефект от тези хубави свещи на дензо комбинирани с показаните по горе кабели?Като завършек на това което смятам да направя ще сложа чип и панелен филтър на J&R .В общи линий това е :) Колата ми е перфектна но моторчето ми се струва малко мудно и бих искал да го накарам да живне малко .Реално погледнато нещата които съм посочил по горе струват около 400-500 лева - идеята е с не-много средства ис-ката да живне :P .Общо взето това е - най вече ме интересуват кабелите - дали ще има осезаем ефект в комбинация с иридиум свещи (карах с такива предишната си кола и съм много доволен) :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E53
Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)

Мнение от ludiagsm » 08 Юли 2008, 17:22

за съжаление няма да усетиш ефекта :lol:

и сигурен ли си 4е не си ти наред кабелите? опитай дове4ера като се стъмни спри някъде и в дигни капака махни и пластмасовото капа4е дето ти пише бмв на него :) запали и огледай за искри4ки ако няма не си давай парите без да има нужда , за иридиевите свещи според мен е прекалено ,но няма да навреди ако ти е мерак сложи си ги :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от EDS » 08 Юли 2008, 21:47

ludiagsm написа:за съжаление няма да усетиш ефекта :lol:

и сигурен ли си 4е не си ти наред кабелите? опитай дове4ера като се стъмни спри някъде и в дигни капака махни и пластмасовото капа4е дето ти пише бмв на него :) запали и огледай за искри4ки ако няма не си давай парите без да има нужда , за иридиевите свещи според мен е прекалено ,но няма да навреди ако ти е мерак сложи си ги :lol:

Колега кабелите наистина са за смяна след като съм го написал значи е проверено ;) Ако техническите спецификаций написани в сайта за тези кабели са вярни значи са по добри от заводските - а и цената им е доста под диапазона 200-500 лева колкото ми казват масово по магазините в Варна .За дензото има добри отзиви - освен това самата свещ е с доста по дълъг живот от обикновенната а и излиза с 60-70 лева над стандартните което не е много .Ако бъде поставен и чип определено смятам че колата ще живне ;)
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 08 Юли 2008, 22:03

не си харчи парите за глупости.

ако свещите ти са за сменяне - смени ги със тези които са препоръчани по документи. кабелите вземи и ги измери- ако всичките горе долу имат еднакво съпротивление- не ги закачай освен ако не искрят някъде към маса както ти каза лудия.

не експериментирай със кабели и свещи защото шанса да си влошиш отзивчивоста и мощноста на двигателя е по-голям от този да ги подобриш.

смени си въздушния филтър и си карай колата...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 08 Юли 2008, 22:07

Добре а каква е цената на Дензото и какво ще кажете за тези:
http://drive.bg/product_info.php?cPath= ... odelId=623
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от EDS » 08 Юли 2008, 22:23

Дензо иридиум ик20 ми идва на 27-28 лева :D благодаря ви за отговорите колеги - чипа го слагам на 100% :bchug:
Изображение

Аватар
Детайли за колата: mnoo fast ;)

Мнение от Zaho » 09 Юли 2008, 11:16

сложи си бубини от 320-ка като на ис-ката на лудиягсм ;) хем няма кабели хем май ще има по осезаем ефект и може и по ефтино да излезне :)
Имаше цяла тема по въпроса но немога да я открия!

Назад към Tuning