сервиз за климатроник в пловдив

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 520,523

сервиз за климатроник в пловдив

Мнение от боцко » 03 Май 2008, 12:15

прочетох всичко което успях да намеря в форума за киматроник климатик и разбрах че в софия е лесно и евтино ами в пловдив ??? нито перката ми работи нито охлажда затова ако знаете добър сервиз в пловдив помагаите?!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 525 tds

Мнение от DrMasster » 03 Май 2008, 16:24

На рогошко шосе 6Б се намира един от най-добрите сервизи за автомобилни климатици (не си спомням името), до сервиз д&н. Добря ги са имат всичко, но са и кожудери. 100гр флуид за компресора е около 10 кинта и диагностиката е към 25 кинта. Твойта кола събира 1,5л флуид. До колкото разбирам не ти работят и съпротивленията за перката, ако самата тя работи - 90 кинта са оригиналните.. и става една цифра дотук ако не се разглобява и нещо друго. Ако искаш мога да ти предложа познат който ще ти го направи на часно, ще ти разясни кое как работи, какво прави и как дейста, нищо не крие и ще ти легне доста по тънко. Това е от мен.. успех!

Потребител
Аватар

климатик

Мнение от AWACS » 04 Май 2008, 9:39

отиди на асеновградско в наискар там ми оправиха виско перката и съм доволен.

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: климатик

Мнение от Paco77 » 04 Май 2008, 9:43

AWACS написа:отиди на асеновградско в наискар там ми оправиха виско перката и съм доволен.

Колега би ли разяснил малко кое по-точно му оправиха на твоето виско. Имам предвид какви интервенции претърпя!
Опитът , както и импотентността идват с годините!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 04 Май 2008, 9:48

и на мене ми е интересно за виското .. как са ти го оправили като то се сменя бе готин ? скоро и аз ще го сменя за по сигурно че идват големите жеги.. с тая черна каляска :mhihi: !

Emotionally Unstable
Аватар
Кара: Convertible

Re: сервиз за климатроник в пловдив

Мнение от Бибо » 06 Май 2008, 22:29

боцко написа:прочетох всичко което успях да намеря в форума за киматроник климатик и разбрах че в софия е лесно и евтино ами в пловдив ??? нито перката ми работи нито охлажда затова ако знаете добър сервиз в пловдив помагаите?!

Рогошко шосе-"M & J"-032 944 720 с-з автоклиматици
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

благодаря на всички!!!

Мнение от боцко » 09 Май 2008, 17:28

благодаря на всички справих се срещу 80 кинта пълнене 2 съпротивлениа от викиват и 2 часа клечене пред колата но открих как се сменят съпротивленията без да се свалят брони фарове и тн.... ако някои го мързи колкото мен да клечи пред колата да пише ще споделя

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 520i - продадена
Мечтае да кара: M5

Мнение от M5 » 10 Май 2008, 12:48

Мисля, че на всички ще им е интересно да разберат как се сменят тия съпротивления без да се разглобява предницата. Ако има и снимков материал още по-добре :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

няма снимки обаче......

Мнение от боцко » 12 Май 2008, 19:20

снимки не се сетих да правя ама маи не е нужно ,цялата алхимия е 4е дупнах срещу болта на решетката на перката (наи левия) 10 мм дупка на пластмасата -нищо страшно за радиатора на климата и да искаш да се оакаш не може после развих болта под дупката(останалите 3 се виждат и са лесни) извадих решетката през дясния бъбрек и м-у перките има достатъчно място да развиеш двата болта на левия резистор(първи изгаря-наи бавната скорост наи много работи)първо го премерих с омметър беше умрял 05 ома-80вата понеже работи на товар не е важно да е абсолютно същия аз не намерих толкова мощен в пловдив и купих 2 броя по 1ом 40 вата запоих ги успоредно и по закона на аналния секс получих 80вата резистор срещу 4 български лева!!!!! които му се дават 150 за нов комплект не му преча но не виждам разлика в работата на електромотора след това си отрезах стария запоих новия стегнах върху споиките термо шлаух със запалка завих ги на стоиката с по един болт(резисторите са в алуминиев кожух-радиатор да се охлаждат така ги произвеждат ) нагласих ги да не пречат на перката и тва е

Назад към Сервизно обслужване на БМВ