ЗА бога спрете крадеца

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

ЗА бога спрете крадеца

Мнение от gikaf » 16 Апр 2008, 10:28

И така цялата драма започна когато установих че са одраскали на жена ми колата.От там се започнаха и мойте мъки първо при застрахователи те .те разбира се видяха щетата и ми предложиха да я пратят в тъй наречен доверен сервиз.Това ми се видя по лесния вариант,защото само оставяш колата и идваш да сия вземеш когато е готова.Оставих аз колата като един господин много старателно ми каза да си опиша какво имам в колата (джанти,касетофон)но не ми сподели че трябва да си и опиша че примерно имам и Кутия от маратонки адидас ,добре че вътре бяха старите,каво имам в жабката ,защото аз вътре имах един трансмитер(мп3 плеъар на радио вълна)очила сланчеви .Разбирасе след 3 седмично чакане (за три драскотини и една броня,която беше в сервиза когато оставих колата.установих че тези неща ми липсват.представяте ли си какви мизерници работят там да вземат стари маратонки :mhihi: да бяха казали щях да им ги подаря,но не да ме КРАДАТ.ако ми се занимаваше щях да пратя няколко приятелчета от 1 РПУ да се по гаврят с тях ама аре нека да си носят старите маратонки на жена дано им станат :mhihi: :mhihi: колкото до плеара поне дистанционното да бяха взели,ама те сигурно са решили че не работи защото му бяха свършили батерийте .друго интерестно е че за същата щета на шефа ми колата излезе за три дена.А щях да забравя става въпрос за АВТОСЕРВИЗ ИЗТОК :idea: :idea: :idea: :idea:
По-добре на хората в устата отколкото на хората в краката

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 316 96', Е46 316 03'

Мнение от overclock » 16 Апр 2008, 11:17

Ебати и помиярите :shock: Следващия път сложи една умряла котка в кутия от маратонки или уиски и хубаво я запечатай :mhihi: След това ще го хванеш по миризмата :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DJJonny » 16 Апр 2008, 11:37

Ооо то си има неписано правило че когато оставяш колата в сервиз си взимаш всичко каквото можеш отвътре... те добре че не са ти сменили акумулатора или някви други части които са им трябвали :mhihi: щото на един приятел точно това стана...
Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: комерсиални БМВ-та...

Мнение от lakmus » 16 Апр 2008, 21:59

:puke: :kuku: :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dj-milen » 17 Апр 2008, 8:26

Имам няколко човека които ми правят колата, ако ще пари да оставя вътре няма да пипнат! Така, че гледай при кой какво оставяш!

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 17 Апр 2008, 22:52

Роската Коларов, има една подобна ситуация и добре я разказваше, ама ставаше дума за Тандер :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Touring 330xi
Мечтае да кара: F10 M5

Мнение от dr-who » 18 Апр 2008, 0:14

и аз имам случай със сервиз изток преди около 4-5 години
да не говорим колата как излезе, ама тогава дори понятие си нямах
предния капак - след боядисването не го бяха лакирали отгоре и стоеше матово, не бяха вързали маса на единият къс фар. бяха ми сложили спукан радиатор на климатика (уж нов щяха да сложат)
бяха ми сложили воден радиатор за 320-ка без климатик (който е по-малък) от моделите с климатик, а моята си беше с климатик
и куп други глупости
бяха ми откраднали чинчовите кабели 3 комплекта които отиваха към багажника
а за дреболийте да не говорим, просто не ми се изреждат
това в сервиз Изток!
П.П. имах познат тенекиджия който работеше там и УЖ БЯХ с връзки :mhihi:

Та от много години положението там и в Тандер е много зле! :mhihi:
--
Powered by: Miller Performance
Revolutionary BMW Performance chips
--

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от evlogi » 30 Апр 2008, 21:26

на мен ми подмениха датчика за въздух със стар. на мой познат му откраднали целия климатик - радиатор, компресор, всичко... понеже било зима се усетил 2-3 месеца по-късно и забрави да го компенсират с нещо. приемчика му казал че не е единствения изгорял но се обадил прекалено късно..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от boro » 20 Май 2008, 13:31

DJJonny написа:Ооо то си има неписано правило че когато оставяш колата в сервиз си взимаш всичко каквото можеш отвътре...

Буквално трябва да е всичко каквото можеш! Аз не предполагах, че и работната ми престилка ще представлява интерес!

А сега като се замисля се чудя дали не са ми подменили радиатора на климата и на мен!? Че моя си беше новичък, а сега издиша все едно гума изпускаш..[/quote]

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d M Sport, X3, X6

Мнение от DroW » 21 Май 2008, 0:55

При мен след като оставях колата си старата е36ца 2 пъти за 2 години в един сервиз за боядисване на някои друг детаил.Първият път изчезна един чук и някакви други инструменти от колата.След това вторият път ми изчезнаха най различни крушки на стоповете и фаровете.На всичкото отгоре като доидох да си я взимам халогените ми не светеха не бяха ги закачили.Оказа се че изведнъж крушките ми се оказаха изгорели на 2 предни мигача и предните фарове.Наложи се да си закупя от тях крушки нови по 2-3 лева парчето за някакви ментаци.

Това е в сервиз авто тоци.Един от препоръчваните сервизи на армеец.
Честно казано ако знаете някои добър бояджииски сервиз в които няма да ме окрадат и ще свършат работата добре много ще се радвам да споделите.

Относно покриване на щета моят съвет е следният.Никога не пращайте коалта си в фирмен сервиз на застраховател и да чакате да я оправят там на сметката на застрахователя.Парите които им дават не стигат и те довършват и замазват нещата с квито материали им падне.Винаги си взимаите парите по експертна оценка та ако нещо не стига да се доплати ама да стане както трябва. И също много важно нещо когато колата е в сервиз пратена на застрахователя.Ремонтът отнема 3пъти повече време.Тоест нещо което отнема 1 седмица да се направи с всичкото размотаване ще отнеме 3. :mhihi:
Изображение

Изображение

Потребител
Аватар
Кара: БМВ 525ix
Мечтае да кара: БМВ
Детайли за колата: СНЕГОРИН

Мнение от chikco » 21 Май 2008, 14:53

Съчувствам ти и все пак това са непознати. А аз си оставих колата на баджанака да ми смени калник и щанга че беше станало фрас и се оказах без чисто нов пожарогасител и оригинална шапка от камор ауто но го забелязах късно

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 325 ТД '93
Детайли за колата: тъмно син металик

И аз да споделя за прослувутия автосервиз ИЗТОК:

Мнение от miroslav4ev » 02 Юни 2008, 10:27

И аз да споделя за прослувутия Автосервиз ИЗТОК:
Ходих там (уж насочен от познат) за смяна на накладки.
1. Уговорената предварително цена за смяната се размина 2 пъти с тази, която платих. Бяхме се разбрали за цена 65 лв. за смяна на предни накладки. А в крайна сметка платих 120 лв.с ДДС.
2. След известно време установих, че са ми откраднали от там - дифузьора и левия подкалник.
3. Въпросният тамошен майстор ми каза да си приготвя около 1000 - 1500 само за части по ходовата чат, че "била заминала цялата предница". В крайна сметка направих тотален ремонт на ходовата част за 500 лв.в друг
сервиз. Така че, ако може да го сложим в списък с некоректните сервизи - ще е добре.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 325 ТД '93
Детайли за колата: тъмно син металик

Мнение от miroslav4ev » 02 Юни 2008, 10:29

sonny написа:Роската Коларов, има една подобна ситуация и добре я разказваше, ама ставаше дума за Тандер :mhihi:

Уместно се смееш, защото нали знаете, че става въпрос за едни и същи чешити Автосервиз ИЗТОК = Евросервиз ТАНДЕР

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 06 Юни 2008, 14:23

на жена ми А - класата-за драскотина в тандер- и какъв е резултата- вече колата и е без кората под мотора :mhihi:

Назад към Сервизно обслужване на БМВ