оригинални части?!?

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е39

оригинални части?!?

Мнение от milenkk » 30 Мар 2008, 16:12

Здравейте,
Може ли да ми отговири някой как да разбера дали резервните части лемфиордер са оригинални, само по опаковката явно не става защото всеки може да си слага ментета в опаковка на оригинал и да пързаля хората. Все пак в нашата държава на ментетата тарикати колкото искаш.
И кое е по добре да се сменя, цялата предница наведнъж или отделните детайли които се разбиват постепенно?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от iv444o » 02 Апр 2008, 21:38

Ами аз мога да споделя малко информация относно тези части.
Преди около 2 години си смених повечето детайли по предницата на старата Е30-ка и трябва да ти кажа че бях доволен от това как стана и колко време (докато я продадох-около 2 год.) изкара!
Но какво значи оригинални? До колкото знам ZF Lemförder AG са немска марка (произвеждащи още марките Sachs и Boge) и би следвало частите да се произвеждат там. Но в един момент братята немци са решили да редуцират разходите за работна ръка и са изнесли производството в други части на Европа :) или просто други производители правят части под тяхната марка!
Та в този ред на мисли, преди 1 седмица си купих за Е34-ката ролки на същата марка, но на тях пишеше Made in Slovakia :shock:, но няма лошо, това не им пречи да са оригинални части (дано изкарат поне 2-3 г.)
Та колега по добре утвардена марка (макар и не Made in Germany) отколкото незнайно откаде дошли части :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 03 Апр 2008, 9:19

iv444o написа:Та колега по добре утвардена марка (макар и не Made in Germany) отколкото незнайно откаде дошли части :mhihi:

Стига "марката" наистина да знае че е произвела тази част която купуваш :mhihi:
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата

Назад към Сервизно обслужване на БМВ