е36 ремонт на двигател , ламарини и салона , КЪДЕ И КОЙ ???

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

е36 ремонт на двигател , ламарини и салона , КЪДЕ И КОЙ ???

Мнение от freestyler911 » 09 Мар 2008, 19:19

здравейте , нов съм във форума и съм нов собственик на бмв.
Накратко притежател съм на е36 91 година двулитров 6 цилиндъра 24 клапана.

Колата , като всяка кола втора употреба има някои косури които трябва да се отстранят.

гарнитурата на капака на главата е за смяна (капе си ... )

Гарнитурата на картера , или семеринга на коляновия вал (за предпочитане е май да се сменят и двете и да се смени и семеринга откъм скоростната кутия. )

Трябва да сменя и маслото (незнам и какво масло да сложа , а и къде да ида да го сменят.....)

Катализатора , евентуално да се изтърбуши и да се сложи тръбичка...

Това е по двигателя , иначе мотора работи плътно , не прекъсва не губи обороти , има леко замисляне но мисля че е заради катализатора.

Изпробвах колата от Лом до софия , и е просто колата ме4та за мен , единствено ме притеснява разхода , и май ще сложа газ , и ме интересува и това къде да направя ....

Имам 2 язви , една на предния калник и една на задния , искам да изчезнат .....

По салона има забележки , но да речем че ще се справя сам .... и все пак дайте предложение откъде да си намеря кори за вратите ....

Благодаря ви предварително и ще се видим на следващия събор , надявам се ......

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 09 Мар 2008, 21:43

Колега добре дошъл и честита придобивка :driving:

За ремонта си се ориентирал, че на стара кола се има какво да се пипне и е по-добре да го направиш навреме, отколкото да те остави някъде ....

За майстори не смея да препоръчвам, а и не пишеш от къде си Лом-София ??? (най-добре си допълни инфото в профила - от полза е)

За корите провери във подфорум "продава"

http://bmwpower-bg.net/forums/viewforum ... 8b890861d9

За газта провери с търсачката - има много писано по въпроса, но много внимавай да не ти излеза скъпа "икономията"

Успех :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от freestyler911 » 09 Мар 2008, 22:08

ами от софия съм (или поне живея тука) , така че , ме интересува сервиз в софия , препоръчайте някой майстор , или сервиз който работи читаво и имат земни цени .... благодаря ви предварително

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 09 Мар 2008, 22:26

За мотора ходи при Кольо Sashs а за боята мога и аз да ти помогна, за кори на вратите, ако си купе е авсурд да намерисх, ако си седан е лесно, имам ;)

Потребител
Аватар

Мнение от freestyler911 » 10 Мар 2008, 11:17

седан е звяра , :) , къде и кога ти е удобно да се видим колега и да обсъдим въпроса , а и да получа компетентно мнение за новата си придобивка , остави някакав гсм на лично съобщение да се чуем

Назад към Сервизно обслужване на БМВ