Даите съвет? Къде слагат газова инжекция?

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30 340, e34 530, e30 328, e87 120d
Мечтае да кара: E30 M3 Evo Touring ,E34 M5 Touring
Детайли за колата: E30 325 touring,сток беше М20Б25, после М50Б25, а сега вече е М60Б40,подготвена е за дрифт,изпускателната система е модифицирана и е 2Х60мм,средно оригинално Х - образно от е38 740i и задни проходни гърнета Крафт Моторспорт, ECU Megasquirt 3 PRO, модифицирана всмукателна система,въздушен филтър Green Racing Performance,полиуретанови тампони на цялата ходова част, Wisefab Lock Kit, окачване Raceland с Bilstein амортисиори ,седалка Промод Реисинг, колани Schrot,клетката е fullsize Крафт Моторспорт

Даите съвет? Къде слагат газова инжекция?

Мнение от Mecho Puh » 06 Мар 2008, 23:44

миналата седмица купих на жената Е 36 320 24V автомат и така като я гледам си похапва яко... :confused:
Моля ако някой има наблюдения каде слагат добри газови инжекции и за колко пари, разбира се... :mhihi:

Бургаското явление
Аватар

Мнение от Illusion » 07 Мар 2008, 0:06

Е36 или Е30? :roll: :help: :mhihi:
Mishel_Vaian написа:Качвайте се на бързи ИС-ки. И отзад возете яки Миски. Жените от мотори не разбират.Те колите по цвят избират
Само Илюжън не може се прекара да опита ИС-ка тя да кара

ИзображениеИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 07 Мар 2008, 0:08

темата ти е за подфорум Е36 ;) местя...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от V8 » 07 Мар 2008, 9:33

Места и марки дал господ.
зависи и от бюджета ти.
А и на бензин трябва да работи идеално.

Пиши на л.с. да ти кажа моите наблюдения.

пп: не съм сервиз или търговец

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бас Барабас

Мнение от Яро » 07 Мар 2008, 11:15

Колега, ти лично карал и поддържал ли си кола с Г.И.?
Лошо няма да споделяш мнение - все пак затова е форум, но няма и да е лошо да се аргументираш.Аз карам кола на газ.Уредбата струва под 2К и е направена като хората - колата си пали на бензин и като загрее прехвърля на газ.Навъртях и вече 10К.Като вървене разликата бензин-газ е минимална.Проблеми сериозни нямам.В началото усещах, че свещите не са много наред (NGK), сложих и едни BRISK и колата заспа!Понякога като сложа калпава газ колата няма ИДЕАЛНИ тихи (подчертава идеални, щото аз я усещам, че не са като на бензин оборотите, ама доста хоря няма да им направи впечатление).Скоро сменях филтъра на газта и беше страшна мизерия и от тук си вадя извода, че за да работи добре на газ колата смяната на филтрите е от най-голямо значение.Дюзите на газта си ги чистя сам за 30 минути ако искам. И ако не се лъжа са доста по-евтини от бензиновите ми дюзи.

А за мнението ти да се кара на бензин - верно че контрола при бензина е по-сериозен отколкото при газта, но и той е пълен боклук и от това произтичат не малко проблеми.

В крайна сметка зависи за какво се ползва колата - ако се кара по 5 км градско с големи прекъсвания определено е по-изгодно на бензин.Ако се кара доста обаче и преобладава извънградското Г.И. е добра алтернатива.И най-вече е важно колко време няма да се сменя колата за да може да се изплати тоя инжекцион.
Всеки има свободата да избира какво ще направи с личня си автомобил колкото и да не се харесва на някой друг. ;)

@Mecho Puh - от къде си и колко пара си приготвил за газова?
Всеки шут в задника - крачка напред!
Изображение

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 08 Мар 2008, 0:02

Всяко мнение, което не е по темата или не е издържано в добия тон, ще бъде изтрито!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Re: Даите съвет? Къде слагат газова инжекция?

Мнение от mad_presley » 08 Мар 2008, 1:43

Mecho Puh написа:миналата седмица купих на жената Е 36 320 24V автомат и така като я гледам си похапва яко... :confused:
Моля ако някой има наблюдения каде слагат добри газови инжекции и за колко пари, разбира се... :mhihi:

Първо, да започна с това, че няма да ти излезе евтино в никакъв случай (освен, ако не искаш да прецакаш колата).
Колата е автоматик, така че не трябва да се прави никакъв компромис (никак няма да е приятно да започне да мени ниските обороти).
В никакъв случай, не се вързвай на приказки: "С Български софтуер ще ти излезе с 300лв по-малко", "С други дюзи ще спестим още 200лв"....

Идеалното решение за този мотор е Sequent 56 с дюзи BRC.Предлага се и с дюзи Keihin, които принципно са по-добри, но не са за нашата газ и правят проблеми.
Цените можеш да ги видиш ТУК.

Компютъра на газовата уредба взема данни от компютъра на колата и се гарантира, че на газ ще върви така, както на бензин.Разбира се, не трябва да има проблеми при работа на бензин, защото ще се отрази и на работата на газ.

Аз също се колебах доста, преди да сложа газов инжекцион, но вече съм минал 30000+км със Sequent56 и проблем не съм имал никакъв, нито с ниски обороти, нито с вървенето на колата както на газ, така и на бензин.Разхода на газ е абсолютно идентичен с този на бензин (зависи и от къде зареждаш де).
Както и да го въртиш, ще трябва да се ръснеш 2500лв, за да ти е мирна главата :D

Не ги слушай тези, дето ти разправят, че скапваш двигателя, че BMW на газ не върви...те просто нямат пари, да си го позволят, самовтълпяват колко лоша била газта и си броят стотинките на бензиностанцията :mhihi:

Ако колата се кара редовно, скоро ще се изплати.Все пак ~70-80лв за бензин на 200км си е сериозна сума.Друго си е 35-40лв за 200км ;)

Има само една подробност, винаги трябва да слагаш някаква качествена добавка за почистване на дюзи в бензина, за да не се задръстят.Спазваш ли правилата стриктно, ще се сещаш, че караш на газ само на бензиностанцията ;)

P.S Да уточня, че не работя в сервиз за газови уредби, не се занимавам с продажба на такива и никой от продавачите на гореспоменатите марки не ми е дрори и близък!Достигнал съм до тези изводи след много четене и разбира се тест на личния си аавтомобил ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каручки

Мнение от horhef » 08 Мар 2008, 8:59

Такааа напълно съм съгласен с колегата по горе :yes: Обаче ако не ти се дават чак толкова пари има и по-евтин вариянт например тези http://www.fobos-bg.com/index.php?l=3 Един познат пък слага някакви Полски с 200лв по скъпи от тези на фобос и казва, че са добри. Аз лично съм на фобос и за 15к съм доволен. Сега имах проблем с колата и всъщност се оказа, че е от скапан бензин а не от газта както всички майстори се опитваха да ме убедят.
п.с. Не сипвайте никога от бензиностанция на бул. сливница казва се "Европа" Аз оттам сипвам от близо 10 години обаче се оказа страшно гаден бензина

Назад към Сервизно обслужване на БМВ