Къде могат да ми оправят компютъра на двигателя на 318i'1996
Модератор: Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- svilendotorg
- кандидат ентусиаст
-
Къде могат да ми оправят компютъра на двигателя на 318i'1996
Значи, колата (Е36 М43 tourer 1996) си работи добре, двигателя мърка, поддържа равномерни обороти, харчи нормално... НО...
При диагностиката човека се видя в чудо - компютъра на двигателя започна да показва някакви много странни неща - колата стои на едно място запалена, а софтуера показва 6000 оборота и скорост от 240 км/час ... Неговото предположение е, че компютъра е изгорял и е сменен в последствие, но не е сменен както трябва и нещо са оплескали. Мисълта ми е - възможно ли е да флашнат софтуера му в Дару или Камор и отново да показва вярни стойности, или трябва да се купува нов/работещ компютър на двигателя, откъде да се купи и колко би-струвала тази част... Нов съм в BMW-средите, така че се извинявам ако задавам глупави въпроси
При диагностиката човека се видя в чудо - компютъра на двигателя започна да показва някакви много странни неща - колата стои на едно място запалена, а софтуера показва 6000 оборота и скорост от 240 км/час ... Неговото предположение е, че компютъра е изгорял и е сменен в последствие, но не е сменен както трябва и нещо са оплескали. Мисълта ми е - възможно ли е да флашнат софтуера му в Дару или Камор и отново да показва вярни стойности, или трябва да се купува нов/работещ компютър на двигателя, откъде да се купи и колко би-струвала тази част... Нов съм в BMW-средите, така че се извинявам ако задавам глупави въпроси
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Първо сменения компютър трябва да е точно за твоята кола-модел-модификация двигател-вид гориво.
После можеш да идеш да ти го препрограмират евентуално. Не знаеш какво му е точно...
Може въобще да не е за теб!
После можеш да идеш да ти го препрограмират евентуално. Не знаеш какво му е точно...

- svilendotorg
- кандидат ентусиаст
-
А случайно някой да знае ориентировъчна цена за такъв оригинален комп? По принцип колата може и така да се кара, но предпочитам да се направи както трябва
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Като начало може да напишеш какво пише на компа, каква марка е, и
номера на чипа вътре. Има хора, които ще ти кажат дали компа е за тази кола.
номера на чипа вътре. Има хора, които ще ти кажат дали компа е за тази кола.
- ICE
- Ледения
-
- svilendotorg
- кандидат ентусиаст
-
Така, значи в RealOEM.COM излиза ето това:
P E36 tou 318i M43 ECE 19961100 L M
Production Code: CE31, batch ID: 47458
А това е каталога с частите за този модел според сайта:
http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?m ... spid=47458
Другата седмица ще имам и данните от сегашният комп., сега просто някой трябва да ми посочи коя част точно е въпросният комп. за да мога да ги сравня и/или да търся такъв другаде...
P E36 tou 318i M43 ECE 19961100 L M
Production Code: CE31, batch ID: 47458
А това е каталога с частите за този модел според сайта:
http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?m ... spid=47458
Другата седмица ще имам и данните от сегашният комп., сега просто някой трябва да ми посочи коя част точно е въпросният комп. за да мога да ги сравня и/или да търся такъв другаде...
- ICE
- Ледения
-
- svilendotorg
- кандидат ентусиаст
-
отворих компютъра и на него пише:
BOSCH 0 261 204 173
Номера на рамата на колата съвпада с номера, който е на компа:
EU42133