Обикновен или марков сервиз?

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

Кой сервиз бихте избрали?

Само във фирмения
7
21%
Само в гаражни че по евтино
6
18%
Всичко сам си ремонтирам, колата ми е прекалено ценна
7
21%
За някой неща във фирмения останалото където падне
12
36%
нищо не ми се чупи
1
3%

Общо гласове : 33
ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Обикновен или марков сервиз?

Мнение от XaMaB » 21 Ное 2006, 16:19

Според вас заслужава ли си карането на колата в фирмен сервиз, ако става дума за кола не първа младост. да кажем 8-10 годишна?
Става дума за по-сериозни интервенции по колата, а не за смяна на въздушен филтър или помпане на гуми.
В обикновен или гаражен сервиз разбира се бихте платили по-малко, но поне при мен обикновено го има чувството. "дали тая част ще издържи колкото оригиналната", "дали всичко е сменено както трябва" и т.н.
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36, 320i coupe 93'; E91 325xi 07'
Мечтае да кара: M3

Re: Обикновен или марков сервиз?

Мнение от zipper » 21 Ное 2006, 16:45

Какво да кажа?! Всичко си зависи от сервиза и хората,които работят в него!В смисъл такъв,че мен примерно ме е много страх като си оставя колата в такъв сервиз,да не ми сменят някоя оригинална,здрава част с друга-менте,или същата,но малко по пре. . .на.То,междудругото и в марковите сервизи не се знае как стоят,точно нещата.Там може да е си правят пак каквото си поискат и никой да не им държи сметка.Гаранции никъде няма!!!За съжаление.
А по принцип съм ЗА,стига сервизът и хората в него да са се доказали и да са проверени.Труда излиза по-евтино!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46-320 CI и Паджеро 3200
Мечтае да кара: X6

Мнение от shark » 21 Ное 2006, 17:40

според мене оптималния вариант е фирмения сервиз защото ти дават гаранция иначе като си купиш сонда от подуене и ти я монтират в младост,ако проблема ти не изчезне от това а се окаже че трябва друга част-какво правиш

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 21 Ное 2006, 20:32

предпочитам да си ремонтирам сам колата! а ако нямам необходимите инструменти ходя до един майстор, единствено на който му имам доверие и въпреки това седя до него и го гледам в ръцете ;)
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 22 Ное 2006, 7:37

Всичко което мога си го правя сам. Отделно в т.н. фирмени сервизи понякога най-обикновенни неща са с тройна цена. В Хюндай например ми пробутаха наливно масло ШЕЛ за 14 лв литъра .... а го взимат за не повече от 6-7. Отидох в Репсол и същото масло си го взех на половин цена. Хич не ми пука, дали в книжката ще ми пише, че маслото е сменено при тях за 30 лв или в някой гараж за 5 лв.

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 22 Ное 2006, 10:53

В жабката имам фактури като за един Голф, така че смятам да знаете какво съм гласувал :mhihi:

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 22 Ное 2006, 15:26

Според мен няма значение дали е марков сервиза или гаражен, важното е човека който ти оправя колата да си разбира от работата и да го прави с желание, аз лично посешавам и двата вида сервизи в зависимост какво ми трябва ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 22 Ное 2006, 15:59

Аз също подкрепям твърдението, че всичко зависи
от майстора, който ще прави колата. Това какъв е той като човек,
колко е съвестен, кадърен и т. н. не зависи от това къде работи той.
Дори си мисля, че човек който си работи за себе си и държи на работата си,
съответно на реномето си, ще е много по-съвестен и точен,
от колкото някой на заплата в голям сервиз, но пак зависи........

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 22 Ное 2006, 16:03

аз от такива хвалени и прехвалени, и с гаранции, и фенове на марката, и съвестни и т.н. толкова си напатих, че просто неискам да повтарям... можеш да се караш с някой който има какво да губи, обикновения "майстор" си е нещастник и няма с какво да го уплашиш - ше ти преебе колата както си иска...
докато големите сервизи опитват да държат имидж, а и са податливи на контрол отгоре, или на черна кампания срещу тях...
аз поне имам такива впечатления...
жена и кола не въртят ли задница, не ми ги фали...
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 22 Ное 2006, 22:26

Имам само едно да кажа. Хората в БГ все още не са научени да печелят пари с качествени услуги :evil: Както майсторите, които гледат да те прецакат винаги и не им дреме за това дали ще се върнеш. Така и хотелите и курортите дето не им пука, че втори път върпосния чужденец няма да се върне. Така и заведенията дето предлагат отвратителни условия и така мога да изброявам до безкрайност... Не знаем или не искаме да задържим клиента и той да привлече още. Посочете ми един съвестен майстор, че ми писна от прехвалени такива. Никога за пари на майстор не съм се щадял, а те каточели искат да не се връщаш повече при тях :confused: Не мога да го рзбера това БГ мислене.

Затова с брачеда, може три дни да четем и да връткаме една гайка ама знам, че ще стане както трябва :evil:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Re: Обикновен или марков сервиз?

Мнение от BAYRON » 23 Ное 2006, 11:00

XaMaB написа:.

аз сам си правя колата, но за всичко което не мога, ползвам фирмения. В началото не беше така, разбира се ,където ми падне, но в крайна сметка, ако човек си кара колата, поне няколко години или доживот си е негова /ако това е възможно/ аз се убедих, че почитам всичко що БМВ го е произвело/само вметвам че се научих да вярвам/ мисля, че БМВ сервиза всъщност е БМВ и мисълта ме води там.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Назад към Сервизно обслужване на БМВ