зимни гуми
Модератор: Технически модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
зимни гуми
зимата наближава и е време да се погрижим за зимните гуми Трябва да купувам за моита петица 255/55/16
наи евтините са на ласи турски 205 лв броиката
хвалят ми много и едни клебер мисля че така се казваха англииски
260 лв
иокохама на сьщата цена има а вече гулдиарките и мишелина са от 370 нагоре
има ли някои впечатление за клебара
трябват ми проходими гуми защото зимата ходя и на ски и не ми се ще да се вьртя с някои боклуци
пишете кои какви впечатления има от гуми които е пробвал и какви ще ме посьветвате да взема
темата е актуална наще ськровища са сьс задно и мисля че ще е полезна
наи евтините са на ласи турски 205 лв броиката
хвалят ми много и едни клебер мисля че така се казваха англииски
260 лв
иокохама на сьщата цена има а вече гулдиарките и мишелина са от 370 нагоре
има ли някои впечатление за клебара
трябват ми проходими гуми защото зимата ходя и на ски и не ми се ще да се вьртя с някои боклуци
пишете кои какви впечатления има от гуми които е пробвал и какви ще ме посьветвате да взема
темата е актуална наще ськровища са сьс задно и мисля че ще е полезна
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Ако имаш "излишни" пари вземи Goodyear. Тези са май едни от най-добрите, а може и най-добрите зимни гуми. Иначе пари за гуми никога не са много. Особено зимата. По добре по-скъпи ама по добри, ама и ти и колата здрави 

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
http://www.tirerack.com/tires/surveyresults/surveydisplay.jsp?type=W&VT=C
Ето ти едно ревю, аз си взех Dunlop Winter Sport M3, но мога да ти кажа впечетления, когато запраска сняг
Ето ти едно ревю, аз си взех Dunlop Winter Sport M3, но мога да ти кажа впечетления, когато запраска сняг

ко гумата е нова ще се държи прилично на сняг. Според мен чисто нова гума по евтина е по добре от гума на 2-3 години ама хубава марка...
МИналта година бях с Дънлоп М2,М3 и не бях доволен, след това купих 4 чисто нови Йокохама и колата заспа ! Адски съм доволен от японките, държат се супер на сняг и на лед, и дори при високи скорости от над 200 неможе да усетиш, че си с зимни гуми.
Според мен повечето европейски марки са прехвалени и прекалено скъпи.
МИналта година бях с Дънлоп М2,М3 и не бях доволен, след това купих 4 чисто нови Йокохама и колата заспа ! Адски съм доволен от японките, държат се супер на сняг и на лед, и дори при високи скорости от над 200 неможе да усетиш, че си с зимни гуми.
Според мен повечето европейски марки са прехвалени и прекалено скъпи.
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Миналата зима карах с чисто нови Gislaved. Жестока гума за сняг. Нямам шпер, но с тях бях като снегорин. Зимата беше натрупал яко сняг една сутрин - около 40 санта. Съседите едваааам излизаха. А нашия просто отвори вратите на гаража и без буксуване изрина всичко! И съседите
. И взеха веднага да оглеждат гумите и да питат как, от къде, колко и т.н. 10,5мм грайфер. Пак ще си ги търкалям с удоволствие и тая зима. Имат един кусур обаче. На лед и на мокро не са толкова добри, колкото други марки. Но пък на два-три пъти се разминах от катастрофа при екстремно спиране (нямам и ABS), така че за мене гумите са си перфектни, а и не бяха скъпи (за сравнение, летните са ми по-скъпи - Uniroyal).

It's not who You are, it's who You know...
- turboto
- ентусиаст
-
- Кара: E39 530i Touring
- Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
- Детайли за колата: току що излязла от завода! :)
MALATESTA!
За койт неа кинти... MALATESTA! един сезон изкарах ся втори! 195/65/15 91V ICE GRIP модела... Иначе секви прехвалени на служебните и ко стана качих се само с БМВ-то и АУДИ-то от 1-вия път на вилата... ся мисля и тролея (АУДИ-то ми) да го обуя с тях.
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
stanchev написа:http://www.tirerack.com/tires/surveyresults/surveydisplay.jsp?type=W&VT=C
Колега не видях Continental TS810,
която беше на 3-то място след Dunlop 3D & Pirelli в немската класация в Автобилд на ADAC за зима 2005 в размер 225х55R16!!!
Oт тук следва да заключим, че класациите се манипулират в зависимост от интереса...

Последна промяна ICE на 25 Сеп 2006, 16:14, променена общо 1 път
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
БМВ-то на зимните гуми се казва Nokian W
. Ако финитата не знаят какво им трябва за зимата, кой да знае
?
Ще карам пета зима с тях, много е, но догодина ще събирам за нови

Ще карам пета зима с тях, много е, но догодина ще събирам за нови

- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
Конти ТС810 са на първо място на 205/55R16 в www.adac.de и са адски добри гуми - казвам ви го от личен опит.
Колега, виж тук
аз лично от там си избрах гумите.
Мненията на хората тук, както и моето, се основават само на лични впечатления.
За съжаление за тази година няма тест на зимни гуми над 195, но може да разчиташ на теста за 205 от 2004.
Имай предвид, че резултатите от тестовете важат за най-много 1 размер/скоростен индекс надолу-нагоре, така че теста на 195 не е релевантен за 225.
От самия тест можеш да видиш и качеството на GoodYear - доста надолу при високоскоростните гуми, но при Т скоростен индекс са първи - сам си направи извода дали са за теб.
Не си написал каква кола караш - имай предвид, че зимата един размер по-тесни гуми (които при теб ще са вероятно стандартните за модела - Е36, Е39,Е46), са препоръчителни.
Моят съвет е да не се хвърляш на широки зимни гуми - ако се поразровиш из нета, ще видиш, че на мокро и сняг колкото е по-широка гумата, толкова по-податлива е на хлъзгане (спомни си ако си гледал рали на сняг какви гуми използват там).
Колега, виж тук
аз лично от там си избрах гумите.
Мненията на хората тук, както и моето, се основават само на лични впечатления.
За съжаление за тази година няма тест на зимни гуми над 195, но може да разчиташ на теста за 205 от 2004.
Имай предвид, че резултатите от тестовете важат за най-много 1 размер/скоростен индекс надолу-нагоре, така че теста на 195 не е релевантен за 225.
От самия тест можеш да видиш и качеството на GoodYear - доста надолу при високоскоростните гуми, но при Т скоростен индекс са първи - сам си направи извода дали са за теб.
Не си написал каква кола караш - имай предвид, че зимата един размер по-тесни гуми (които при теб ще са вероятно стандартните за модела - Е36, Е39,Е46), са препоръчителни.
Моят съвет е да не се хвърляш на широки зимни гуми - ако се поразровиш из нета, ще видиш, че на мокро и сняг колкото е по-широка гумата, толкова по-податлива е на хлъзгане (спомни си ако си гледал рали на сняг какви гуми използват там).
Touring & windsurf club
гледам аз гледам ипак ще зачекан една стара тема
гледам аз гледам ипак ще зачекан една стара тема
за ширинтата на зимните гуми
чета тука ниакви 255, говорили са многго хора че WRC карат на сняг с 175 - 185 . 195 ей такива мерки, всички казват по тънки по добре но тук гледам се говори за широки на сняг е ясно по тунките по добро сцепление каква е идеята на по широки зимни гуми има ли ефект на опесачен път ... на лед как е хавата ???? вобще по тънки по дебели и кое е най добре за БМВ е34 например ?! а и за другите модели ?!
за ширинтата на зимните гуми
чета тука ниакви 255, говорили са многго хора че WRC карат на сняг с 175 - 185 . 195 ей такива мерки, всички казват по тънки по добре но тук гледам се говори за широки на сняг е ясно по тунките по добро сцепление каква е идеята на по широки зимни гуми има ли ефект на опесачен път ... на лед как е хавата ???? вобще по тънки по дебели и кое е най добре за БМВ е34 например ?! а и за другите модели ?!
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Аз съм с едни летни Nokian, ама съм супер доволен и мисла да взема зимни от същата марка, освен ако не се добарам до некой Алпин А2 

33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Назад към Сервизно обслужване на БМВ